Bumblebee ei kelpuuta aikaisempia Transformers-elokuvia edes lattian pesuun

Bumblebee on Transformers-elokuvasarjan kuudes elokuva ja ensimmäinen, jonka puikoissa Michael Bay ei ole ollut. Vaikka Bumblebee onkin sarjan kuudes elokuva tekojärjestyksessä, kronologisesti sen tapahtumat sijoittuvat 20 vuotta ennen ensimmäisen Transformers-elokuvan tapahtumia.

Vuonna 2007 ensi-iltansa saanut Transformers aloitti hyvinkin menestyksekkään elokuvasarjan, joka oli tarkoitus päättyä kahden jatko-osan - Transformers: Kaatuneiden kosto (2009) ja Transformers: Kuun pimeä puoli (2011) - jälkeen. Elokuvat olivat kuitenkin sen kokoluokan kassamagneetteja, että ohjaaja Michael Bay jatkoi sarjaa vielä kahden elokuvan verran (Transformers: Tuhon aikakausi (2014) ja Transformers: Viimeinen ritari (2017)). Näistä viimeisein oli sen verran aivoton robottirymistely, ettei sen kassatuloja pystytä edes mainitsemaan samassa lauseessa aikaisempien osien kanssa.

Sarjan kolme ensimmäistä osaa olivat oikein mainioita elokuvia (joskin Kaatuneiden kosto oli hieman sekava), mutta kaksi viimeisintä pääsaagan elokuvaa olivat aika köykäisiä tekeleitä. Jo kolmannen elokuvan jälkeen Michael Bay sanoi sen olevan viimeinen Transformers, jonka hän tekee, mutta samat sanat kuultiin vielä kahden jatko-osan jälkeen. Nyt viimein Michael Bay luovutti sarjan ohjauksen jollekin muulle.

Transformers-elokuvasarja sai viimein tarvitsemansa uuden suunnan Travis Knightin työn myötä. Bumblebee eroaa sarjan aikaisemmista elokuvista jo huomattavsti pienemmällä budjetillaan, mikä ei todellakaan tee elokuvasta huonompaa. Päinvastoin, Bumblebee nousee ehdottomasti sarjan parhaimmaksi elokuvaksi. Päähenkilö Charlie Watson (Hailee Steinfield) on paljon mielekkäämpi hahmo, kuin Bayn viimeisimmissä nähty Cade Yeager (Mark Wahlberg). Charlie ei ole mikään maailmanpelastaja, vaan ajautuu täysin vahingossa mukaan toimintaan löydettyään Bumblebeen.

Elokuvan efektit ovat hienot eikä niillä ole leikitty liikaa. Elokuvassa päästään myös tutustumaan paremmin kaikkien rakastamaan hahmoon eli Bumblebeehen. Elokuvan juonen kannalta olennaiset Decepticonitkaan eivät jää pelkiksi pinnallisiksi pahiksiksi, vaan katsoja pääsee tutustumaan myös näihin hahmoihin mukavasti. Elokuvan huumori on aivan huippuluokkaa, ja välillä sen aikana joutuikin muistuttamaan itseään ottamaan myös happea.

Bumblebee on raikas tuulahdus tietokone-efekti-ilotulitukseen Michael Bayn elokuvien jälkeen. Nähtäväksi jää reboottaako Bumblebee koko sarjan vai jatketaanko sarjan tekoa siitä mihin Viimeisessä ritarissa jäätiin uusin tekijöin. Kuitenkin voidaan todeta, että Bumblebee on niin kaukana aikaisemmista sarjan elokuvista laadussa, ettei se kelpuuta aikaisempia osia edes lattian pesuun, vaan korkeintaan vetää ne pöntöstä suoraan alas ja sanoo niille "hei hei"!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa