Yllätyksettömyyden semifinaali meni hyvinkin odotetusti

Euroviisujen toinen semifinaali kisattiin viime yönä. Tiistain ensimmäiseen semifinaaliin verrattuna toinen oli huomattavasti kovatasoisempi. Kaikki ennakkosuosikit kisasivat toisessa semifinaalissa ja sen takia - tai ansiosta - finalistit eivät tulleet yllätyksenä.

Illan finalisteista yllätyksiä eivät olleet Pohjois-Makedonia, Alankomaat, Albania, Ruotsi, Venäjä, Azerbaidzan, Norja, Sveitsi ja Malta.

Ainoa yllätyksenä finaaliin päässyt oli Tanska. Tanskan kappale on kyllä iloinen rakkausrallatus ja siitä (toisinaan) tulee hyvälle mielelle, mutta jotenkaan en kuvitellut sen selviävän finaaliin. No, saatiinpahan yksi yllätys iltaan.

Yllätyksenä putoajien joukossa oli ainoastaan Romania. Heidän esityksensä oli maagisen vangitseva ja kappale erittäin hieno, joten tuli hieman yllätyksenä ettei se finaaliin selvinnyt. Romaniassa varmasti ollaan surullisia kun entinen viisujen suurmaa vaipui vuosikymmenen lopussa kahteen peräkkäiseen karsiutumiseen.

Loput maat eivät yllättäneet karsiutumisellaan eli Irlanti, Moldova, Latvia, Itävalta, Kroatia, Liettua ja Armenia. Armenia olisi kappaleellisesti kuulunut finaaliin, mutta esityksestä puuttui voimaa, eikä se muutenkaan ollut tarpeeksi hyvä, joten ei ollut yllätys ettei se riittänyt.

Erikoisonnittelut vielä omalle suosikillinen Sveitsille, joka pääsi pitkästä aikaa finaaliin (viimeksi finaalissa 2014), sekä upealle Pohjois-Makedonialle, joka pääsi ensimmäistä kertaa finaaliin sitten vuoden 2012.

Sunnuntai-iltana kunhan ajatukset on koottu tulee kirjoitus finaalista ja voittajasta. Siihen asti erittäin hyvää loppuviisuviikkoa kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa