Throwback lapsuuteen: Jonsun debyyttialbumi jatkaa siitä mihin Indica jäi


Indica oli 2000-luvun alussa yksi Suomen suosituimmista poprock-yhtyeistä. Yhtye erottui omanlaisella mystisromanttisella soundillaan muista ja tarjosikin monia ikivihreitä hittejä, kuten Ikuinen Virta, Vuorien Taa ja Linnansa Vanki. Kansainvälistä uraakin yhtye lähti tavoittelemaan 2010. Albumeita ehti tulla yhteensä seitsemän, joista viisi suomeksi ja kaksi englanniksi. 2014 yhtye kuitenkin jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle, joka jatkuu edelleen tänä päivänä. Nyt kuitenkin yhtyeen laulaja-lauluntekijä Jonsu julkaisi pitkään odotetun soolodebyytin, joka jatkaa siitä mihin Indica aikoinaan jäi.

Jonsun sooloura alkoi jo vuonna 2017 julkaistun debyyttisinglen Valloita Maailma myötä. Itse kulutin takamustani tuolloin Suomen Puolustusvoimien palveluksessa ja viimeisten viikkojen motivaatioksi kappale sopikin oikein hyvin. Hitaasti mutta varmasti Jonsu julkaisi muutamia singlejä seuraavina vuosina, kunnes viimein soolodebyytti Lentotähtien Tiellä näki tänään päivänvalon.

Albumi on täysin tutun kuuluista materiaalia Jonsun kynästä, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä Jonsun tyyli tehdä kappaleita ja tulkita niitä on sen verran omanlainen ja tunnistettava, että ei siitä kannata eroon pyrkiä. Indicaan verrattuna Lentotähtien Tiellä on huomattavasti kevyempää poppia, mutta ei paljoa tarvitsisi uusiksi kappaleita sovittaa ja tuottaa, että menisivät Indican kappaleina.

Olen lapsuuteni kasvanut Indican musiikin parissa ja myönnettävä on, että heidän musiikkiaan on ikävä. Toki vanhat albumit pyörivät edelleen kajareistani, mutta uutta musiikkiakin olisi kiva saada. Onneksi Jonsu täyttää Indican kokoisen aukon sydämestäni sooloalbumillaan. Throwback omaan lapsuuteen albumista tulikin ja uskon, että moni Indicaa kaipaava saa ikävään paljon lohtua tästä albumista.

Lentotähtien Tiellä sopii kevääseen loistavasti ja auringonpaisteessa lenkkeillessä albumia olikin aivan ihana kuunella. Albumin parhaimmiksi kappaleiksi nousevat Tuhat Smaragdii sekä Pää Hajoo, joista jälkimmäinen varsinkin on hyvin Indicamainen kappale. Jonsu osoittaa edelleen sen, että hän kykenee tekemään loistavia kappaleita ja viemään kuuntelijansa mystisromanttisiin tunnelmiin. Toivoisin, että Indica jonain päivänä paluun vielä tekisi (eihän yhtye toki virallisesti lopettanut olekaan), mutta Jonsun soolomusiikkikin onneksi täyttää tarvittaessa Indican jättämän aukon ja jatkaa siitä, mihin yhtye aikoinaan jäi.

Kappalelista:

  1. Kalliolle ja Kukkulalle
  2. Taikaviitta
  3. Kylmä Koskaan
  4. Tuhat Smaragdii
  5. Tuun Sun Luo
  6. Valloita Maailma
  7. Tanssin Sut Pyörryksiin
  8. Palvo Mua
  9. Pää Hajoo
  10. Kaunis Avaruus 

Kokonaisarvosana: 10/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa