Kauan odotettu Blind Channelin Lifestyles of the Sick and Dangerous on täällä!


Blind Channelin kauan odotettu neljäs albumi Lifestyles of the Sick and Dangerous johdattaa yhtyettä entistä kovemmin kohti isoja kansainvälisiä areenoita. Monet ovat uutta albumia odottaneet euroviisumenestyksen jälkeen, mutta itse olen odottanut jo pidempään yhtyeen suurta läpimurtoa. Kuulun siihen joukkoon joka kuunteli ja fanitti Blind Channelia jo kauan ennen viisuja. Wolfpack-kappale yhtyeen toiselta albumilta kiinnitti aikoinaan huomioni Spotifyssa ja siitä eteenpäin olen yhtyeen musiikkia kuunnellut. Kolmas albumi jäi aikoinaan harmittavan vähälle huomiolle, joten on mahtavaa nähdä kuinka tuore neljäs albumi on jo ennakkoon saanut suurta huomiota.

Albumin avauskappale Opinions osoittaa heti, mikä yhtye on kyseessä, sillä kappale kuulostaa täysin tekijöiltään. Harmillisesti se jää hieman jalkoihin, sillä seuraavaksi kuultava suurhitti Dark Side jyrää sen unholaan. Singleinä julkaistut Don't Fix Me ja Bad Idea jatkavat albumin tykittävää linjaa. Kaunis, koskettava ja herkkä Bad Idea rauhoittaa toisaalta albumin menoa sopivasti.

Alive or Only Burning on puolestaan jälleen täyttä tykitystä, kuulijakin meinaa hengästyä kappaleen vauhdissa. Balboa on yhtyeen raskaampaa tuotantoa ja sen vuoksi se sopiikin albumin puoliväliin mainiosti. Viisujen jälkeisestä "kansallissankarin viitan" saamisesta ja sen vastustamisesta kertovat National Heroes ja We Are No Saints alkavat johdattelemaan albumia jo kohti loppua. 

Autopsy heittää ainakin allekirjoittaneen nu metalin syntyaikoihin 2000-luvun alkuun. Kappale todistaa hyvin sen, että Blind Channel tekee tismalleen niin kuin itse lystää ja haluaa, sillä kappale on jopa röyhkeän elektroninen raskaan musiikin yhtyeelle. Nostan hattua tästä. Glory for the Greedy jyrää käyntiin puolestaan erittäin raskailla kitaroilla ja vie täysin eri tunnelmiin kuin Autopsy. Päätöskappale Thank You for the Pain on erittäin loistava päätökseksi ja se vie kuulijan vielä kerran kunnon tykitykseen, mutta samalla kauniiseen haikeuteen loppumisen vuoksi.

Kokonaisuutena albumi on toimiva ja täydellinen osoitus siitä, että Blind Channel voi tehdä ihan mitä lystää ja silti kuulostaa itseltään. Onneksi he ovat kehittäneet oman musiikkityylin (violent pop), jotta he voivat todellakin tehdä mitä lystäävät ja sanoa, että tällainen kuuluu violent poppiin. Albumi ei ole ehjin albumikokonaisuus mitä on, mutta se ei kovin paljoa häiritse, sillä kaikki kappaleet ovat kuitenkin kirjoitettu tosissaan, eikä yhtään täytekappaletta ole sinkkuhittien joukossa. Erittäin loistava albumi kaiken kaikkiaan! Blind Channelilla on loistava tulevaisuus vielä edessään.

Kappalelista:

 1. Opinions
 2. Dark Side
 3. Don't Fix Me
 4. Bad Idea
 5. Alive or Only Burning
 6. Balboa
 7. National Heroes
 8. We Are No Saints
 9. Autopsy
 10. Glory for the Greedy
 11. Thank You for the Pain
Kokonaisarvosana: 10-/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa