Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

 

Niin on viime yönä saatu ensimmäinen semifinaali kisattua ja siitähän ei vauhtia eikä jännitystä puuttunut. Kisasuoritusten ulkopuolella show oli myös varsin vakuuttava. Niin avaus-, kuin väliaikanumerot olivat upeita ja koskettavia tuoden hienosti ilmi niin Iso-Britanniaa kuin Ukrainaa. Ja pakko antaa myös iso hatunnosto juontajille, loistava kolmikko!

Mutta mites sitten itse kisa meni? Lyhyesti seuraavaksi mitä esityksistä jäi käteen:

Norja oli yhtä vakuuttava kuin ajattelinkin. Loistava avaus kisavaiheelle, varmaa esiintymistä ja tykitystä. Todella hyvä!

Malta oli hauska esityksenä ja kyllä se biisikin tanssijalkaa hieman vipattamaan sai, mutta ei se nyt kuitenkaan mitenkään huippu ollut. Hieman täyteosastoksi jäi.

Serbian esitys oli ehdottomasti illan paras! Visuaalisuus ja vaikuttavuus oli aivan omaa luokkaansa ja Luke Black lauloi törkeän hyvin. Hyvä Serbia!

Latvia jätti kylmäksi. Biisinä ihan jees edelleen, mutta esitys ei vakuuttanut millään tasolla.

Portugali oli yhtä pirskahteleva, iloinen ja hauska kuin oli odotettukin. Hauska oli kuulla myös se fakta, että kappale on vuosien takaa pöytälaatikosta kaivettu, ja nyt jotenkin se löysi itsensä viisulavalta.

Irlanti oli yleisön edessä parempi kuin ilman yleisöä, mutta aika vaisuksi jäi. Stadionluokan puitteissa stadionrockista olisi pitänyt saada irti enemmän, mutta ei vain lähtenyt.

Kroatia oli yhtä sekoboltsi WTF?-hetki kuin ennenkin ja pakko se on myöntää, että tuli sitä itsekin muutama naurahdus päästettyä hyvässä mielessä tälle.

Sveitsi oli koskettava, kaunis ja herkkä. Remon ääni on upea ja esitys vakuutti heti.

Israel tykitti kunnon tanssishown ja pakko myöntää, että Noa Kirel on aika pirkuleen hyvässä kunnossa, kun tuohon tahtiin tanssimaan ja laulamaan kykenee.

Moldovan folkpop sai maagiseen otteeseensa. Esitys vei täysin mukanaan.

Ruotsin Loreen osasi jälleen kerran ottaa lavan haltuunsa, ei sille mitään mahda. Hemmetin kova suoritus, tämä saattaa hyvinkin lopulta vielä voiton viedä.

Azerbaidzan jätti myös kylmäksi. Hieman sääliksi kävi myös bassoa soittava puolisko kaksosista, kun olkanauha petti kesken esityksen ja hän joutui ponnistelemaan esityksen loppuun pitääkseen basson otteessaan. Siitä hatunnosto kuitenkin että onnistui hyvin jatkamaan tästä huolimatta esityksen loppuun.

Tsekki syttyi yleisön edessä. Treenien heikko suoritus oli poissa ja laulaminen oli vahvaa. Asennetta myös löytyi sopivasti.

Alankomaiden esitys oli illan isoin floppi. Laulajat lauloivat epävireisesti, studioversion vähäinenkin maagisuus oli poissa ja esitys itsessään oli muutenkin todella tylsä.

Ja sitten Suomi. Kyllä kannatti odottaa illan loppuun asti, törkeän kova show Käärijältä. Yleisö mylvi ja osoitti suosiotaan läpi esityksen. Suomi oikeasti kisaa voitosta tänä vuonna!

Tuloksia kun alettiin luettelemaan oli ainakin meikäläisen syke korkealla. Yleisöstä alettiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa huutamaan "Käärijä, Käärijä". Yksi suomalaisen viisuhistorian hienoimpia hetkiä ehdottomasti. Tulokset eivät olleet lopulta yllättävät, sillä maanantaina julkaistun lottorivini suora oli puhdas. Eli 10/10 oikein ja finaalissa nähdään siis Norja, Serbia, Portugali, Kroatia, Sveitsi, Israel, Moldova, Ruotsi, Tsekki ja meidän oma Käärijämme eli Suomi! Huomenna jännitetään sitten toinen semifinaali ja lauantaina kannustetaan Suomi viisujen voittoon!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa