Musisoiden Malmöön osa 2: Semifinaali 2


Ekan semin kappaleet tuli käytyä läpi aiemmassa osassa, tässä nyt toinen semifinaali. Jälleen kerran suorat finalistit ovat esiintymisjärjestyksen mukaisesti mukana arvosteluissa. Pisteitä ei myöskään jaella, vaan kappaleelle veikataan finaalipaikan mahdollisuutta. Mutta eiköhän mennä toisen semin biiseihin! Kaikki kappaleet voi kuunnella tästä.

1. Malta: Sarah Bonnici - Loop

Malta saa kunnian avata toisen semin ja korvamato-tanssibiisillä he sen tekevätkin. Loop on tarttuva ja tanssittava hyvän mielen kappale, joka ei kuitenkaan kanna kovin pitkälle. Malta ei valitettavasti finaaliin tällä mene.

2. Albania: Besa - Titan
Albanialla on huono tapa muuttaa kappalettaan huonommaksi karsinnoista viisuihin mentäessä ja niin he ovat tälläkin kertaa tehnyt. Alkuperäisen albanian kielisen kappaleen mystisyys ja mahtipontisuus on hävinnyt täysin käännettäessä englanniksi ja tehdessä popimmaksi. Albania pissi tällä omiin muroihinsa ja sitä myöten finaalipaikka myös kosahti siihen.

3. Kreikka: Marina Satti - Zari
Kreikan kappaleessa on ainoastaan yksi hyvä puoli: se, että se on kreikaksi. Ja sitäkään ei valitettavasti kokonaan. Zari on totaalinen sekamelska, jossa ei ole päätä eikä häntää, ei selkeää rakennetta eikä edes selkeää biisiä. Tuntuu, että tähän on tungettu vähintään neljä eri biisiaihiota yhteen kolmiminuuttiseen ja lopputulos on täyttä kuraa. Yksi surkeimpia Kreikan kappaleita koskaan. En usko tämän finaaliin menevän.

4. Sveitsi: Nemo - The code

Sveitsin kappale aiheutti ekalla kuuntelukerralla lähinnä hämmennyksen. Mitä juuri kuulin? Oliko tämä yksi vai kaksi biisiä? Toisella kuuntelukerralla tämä aukeni kuitenkin paremmin ja oikeastaan tässä on yksi tämän vuoden hienoimpia kappaleita. Nemo osaa myös livenä niin laulaa kuin räpätä, joten esitys tulee varmasti olemaan mieleenpainuva. Sveitsi menee heittämällä finaaliin.

5. Tsekki: Aiko - Pedestal

Rokahtava kappale, jossa löydetään itsensä rakastamisen ja arvostamisen tärkeys. Hieman klisee, mutta toimii. Tsekki ei pelkää kokeilla erilaisia asioita viisuissa ja se on mukavan virkistävää. Kappale on toimiva ja mukavaa kuunneltavaa, mutta en kuitenkaan usko tämän kantavan finaaliin.

Finalisti: Ranska: Slimane - Mon amour
Ranska julkaisi kisakappaleensa suurin piirtein viime vuoden kisojen ollessa vielä kesken. Okei, ei nyt sentään, mutta hyvin aikaisin jo viime syksynä Mon amour tuli kuunneltavaksi. Ja heti siitä asti on Ranska ollut yksi mahdollinen viisujen voittaja. Mon amour on upea ja kylmiä väreitä aiheuttava balladi, joka tulee varmasti pysäyttämään kaikki kolmeksi minuutiksi ja vain katsomaan esitystä. Slimane on pirkuleen kova livetulkitsija, joten tämä tulee varmasti saamaan kovat pisteet raadeilta. Ranska todellakin kisaa jopa viisuvoitosta.

6. Itävalta: Kaleen - We will rave

Itävalta laittaa bileet käyntiin! We will rave nimensä mukaisesti tuo reivit lavalle ja varmasti tähän tulee kolme minuuttia tiukkaa tanssimista ja riemukasta menoa. Yksi parhaista bilebiiseistä viisuissa koskaan! Varmasti finaalissa.

7. Tanska: Saba - Sand

Tanska lähettää kisoihin komeasti lauletun pop-kappaleen. Sand on monessa mielessä hyvin peruskauraa, mutta toisaalta niin hienosti tehty, että vakuuttaa varmasti monet. On kuitenkin samassa tilanteessa kuin Slovenia ekassa semissä, ei yllätä jos pääsee finaaliin mutta ei myöskään jos karsiutuu pois. Jää nähtäväksi miten käy. Kallistun kuitenkin hieman enemmän karsiutumisen puoleen.

8. Armenia: Ladaniva - Jako
On todella virkistävää kuulla armenialaista kansanmusiikkia viisuissa. Jako on todella mukaansatempaava kappale, joka tuo itäeuroopan musiikkikulttuurin hyvin viisunäyttämölle. Todella hyvä kappale Armenialta, varmasti finaalissa.

9. Latvia: Dons - Hollow

Latvia ei pelkää kokeilla monenlaista musiikkia viisuissa, mikä on heille laskettava eduksi. Harmillisesti se ei ole oikein kantanut vuosiin yhtään mihinkään. Latvia ei ole finaalissa sitten vuoden 2016, enkä usko tilanteen tänä vuonna muuttuvan. Hollow on upea ja kaunis balladi, mutta valitettavasti se hukkuu muiden joukkoon.

Finalisti: Espanja: Nebulossa - Zorra

Espanja lähettää erittäin hävytöntä pianopoppia viisuihin. Kappale henkii menneitä vuosikymmeniä kuitenkin tuoreella otteella ja ei sitä voi hymyilemättä kuunnella. Espanja on suoraan finaalissa, ja uskoisin sen jopa ihan hyvän sijoituksen siellä tällä kappaleella saavan.

10. San Marino: Megara - 11:11

Vuoden räjähtävin rock-pläjäys tulee San Marinosta. 11:11 on erittäin röyhkeä, hieman jopa törkeä, mutta todella kova ja menevä kappale. San Marino ei ole koskaan pelännyt olla erilainen ja tänäkin vuonna se erottuu kyllä näyttävästi muiden joukosta. Loistavalla esityksellä tämä on varmasti finaalissa.

11. Georgia: Nutsa - Firefighter
Georgia kokeilee pitkästä aikaa jotain muuta kuin balladia tai jotain sen kaltaista. Nutsa on monelle tuttu American Idol-kilpailusta ja sieltä hän on nimeä maailmalle saanutkin. Firefighter on yksi parhaita Georgian kappaleita ja todella toivon, että heidän kuiva kautensa (finaalissa viimeksi 2016) päättyy tähän. Ehdottomasti finaaliin.

12. Belgia: Mustii - Before the party´s over

Belgia on takuuvarma Bond-biisin lähettäjä, sillä heiltä sellainen aika usein tulee. Niin myös tänäkin vuonna ja näyttävästihän se jälleen tarjoillaan. Before the party´s over on dramaattinen ja vangitseva kappale, joka varmasti säväyttää monia. Kunhan esitys on kunnossa, on Belgia varmasti finaalissa.

13. Viro: 5MIINUST & Puulup - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
Viisuhistorian pisin kappaleen nimi on tässä. Melkein jopa hengästyy sitä lausuessa, on nimittäin pituutta. Viron kappale edustaa virolaista huumoria ja vaikka tämä monen mielestä hauska onkin, ei tämä minulle maistu ollenkaan. Yksi vuoden huonoimmista kappaleista. Silti uskon tämän purevan suureen yleisöön ja sitä myöten olevan finaalissa.

Finalisti: Italia: Angelina Mango - La noia
Italia ei taaskaan petä. La noia on todella loistava italialainen pop-kappale, joka varmasti soi ympäri Etelä-Eurooppaa koko kesän. Italia tunnetusti sijoittuu lähes aina kymmenen parhaan joukkoon ja uskon sen tänäkin vuonna siellä olevan, mahdollisesti jopa jälleen kerran kisaavan koko kisan voitosta.

14. Israel: Eden Golan - Hurricane

Maailmantilanteen vuoksi on Israelin osallistuminen viisuihin aiheuttanut aika paljon kohuja. Kaikille lukijoille sanon nyt suoraan, että en ota kantaa Israelin toimiin Gazassa tms, vaan arvostelen kappaleen kuten kaikki muutkin kappaleet, puhtaasti musiikillisesti. Hurricane on minulle yksi viisuhistorian kauneimmista ja koskettavimmista kappaleista. Kappale nostaa hieman jopa kyyneleet silmiin. Ehdottomasti tämän vuoden kaunein sävellys. Maailmassa, jossa musiikin annettaisiin vain puhua, olisi Israel kirkkaasti yksi kovimmista voittajakandidaateista tänä vuonna. Tietäen kuitenkin tilanteen, on vaikea Israelin menestystä veikata. Uskon kuitenkin tämän finaaliin menevän.

15. Norja: Gåte - Ulveham
Norja tarjoaa mystistä folk-rockia. Hypnoottisen vangitseva karsintaesitys nosti Gåten upeasti Norjan viisuedustajaksi ja myös pitkäksi aikaa omaksi suosikikseni tänä vuonna. Kuitenkin monia vielä parempia kappaleita tuli tämän jälkeen, mutta se ei poista Ulvehamin maagisuutta ja upeutta. Uskon Norjan olevan korkealla pistetaulukossa finaalissa eli heittämällä finaaliin.

16. Alankomaat: Joost - Europapa

Joost tekee saman mitä Portion Boys teki jo viime vuonna UMK:ssa: name droppailee Euroopan maita ja kaupunkeja pitkin biisiä. Hämmentävästi erona kuitenkin Joostin ja PB:n välillä on se, että kun PB teki niin, oli se viisufanien mielestä noloa ja kornia, mutta Joostin tapauksessa se onkin hauskaa ja nerokasta. En rehellisesti ymmärrä miksi tämä on yksi ennakkosuosikeista, sillä mun korvaan tämä on lähinnä ärsyttävä. Tässäkin tulee lopussa hämmentävä biitin muuttuminen, kuin yhtäkkiä biisi vaihtuisi. Omasta mielestäni tämän vuoden huonoin kappale, mutta tietäen sen massiivisen suosion, veikkaan tämän olevan finaalissa.

Näin on saatu kaikki kappaleet käytyä läpi. Nyt vaan jäädään jännittämään viisuviikkoa ja semifinaalien tuloksia. Viisuviikon keskiviikkona ja perjantaina ruodin semien tulokset läpi ja perjantaina myös annan valistuneen veikkaukseni koko Euroviisujen voittajasta. Finaalin jälkeen toki sitten vielä tulee koko kisaviikon loppupohdinnat. Antoisaa viisuaikaa kaikille! Tässä vielä alla toisen semin finalistiveikkaukset esiintymisjärjestyksen mukaisesti.

Sveitsi, Itävalta, Armenia, San Marino, Georgia, Belgia, Viro, Israel, Norja ja Alankomaat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa