Leijonakuningas saa uutena versionakin silmät kostumaan

Disneyn rakastetuimmasta animaatioelokuvasta toteutettiin fotorealistinen elokuva, joka toimii yllättävänkin hyvin. Varoituksen sana: jos et uutta versiota ole nähnyt ja et halua pienintäkään yksityiskohtaa tietää (arvostelu ei sisällä spoilereita), älä lue pidemmälle.

Fotorealistinen Leijonakuningas kuulostaa paperilla aika hurjalta ajatukselta, mutta lopputulos on kiitettävän hienoa. Heti elokuvan alussa kun aurinko tuttuun tapaan nousee savannin ylle ja Circle of Life-kappaleen ensisanat alkavat, allekirjoittanut pyyhki jo kyyneleitä silmistään. Henkilökohtaisesti tärkein Disney-elokuva alkoi henkeäsalpaavan kauniisti hyvinkin kuvasta kuvaan alkuperäisen animaation kanssa.

Vaikka elokuva olikin pitkälti kuvasta kuvaan yhtenevä alkuperäisen animaation kanssa, pieniä eroja elokuvasta toki löytyi. Leijonalauman oloja Scarin vallan alaisena kuvattiin enemmän ja Nalan lähdön näyttäminen lauman luota toi syvempää draamaa elokuvaan, vaikka todennäköisesti suurin syy tälle oli Beyoncén pidempi ruutuaika.

Elokuva ei sisältänyt hassunhauskoja musikaalikoreografioita, vaan kappaleiden aikana keskityttiin enemmän itse kappaleen sanomaan. Suurin muutos alkuperäisiin kappaleisiin oli Scarin julman jylhä Be Prepared, joka oli sovitettu synkempään ja huomattavasti dramaattisempaan muotoon. Tämä toimi elokuvassa huomattavasti paremmin, sillä alkuperäinen musikaaliesitys olisi ollut lähinnä koominen tässä.

Elokuvan huumori oli huomattavasti rikkaampaa kuin alkuperäisessä. Vitsejä heiteltiin puolin jos toisin tekemättä elokuvasta kuitenkaan komediaa tai parodiaa. Elokuvan huvittavin hetki kuitenkin lienee pieni Kaunotar ja Hirviö-easter egg Jylhäkallion taistelussa. Ei siitä sen enempää, jokainen katsokoon itse mistä kyse!

Kokonaisuutena elokuva oli upea kokemus, joka ei todellakaan tuhonnut lapsuusajan rakastettua animaatiota. Fotorealistisuus ei häirinnyt yhtään elokuvan aikana, päin vastoin leijonanpennut olivat paljon suloisempia näin. Uusi Leijonakuningas on elokuva, jonka jokaisen Disney-fanin ja alkuperäisen elokuvan nähneiden tulisi nähdä!

P.s. Ottakaa ihmiset paketti nenäliinoja mukaan, niitä tarvitaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö