Ellinooran uusi albumi on tekijänsä kuuloinen

Ellinoora julkaisi viimein pitkään odotetun toisen albuminsa, joka kantaa nimeä Vaaleanpunainen Vallankumous. Ellinooran kolme vuotta sitten julkaisema debyyttialbumi Villi Lapsi oli iso menestys, joten eiköhän tämäkin tule hyvin pärjäämään.

Albumi alkaa Marie Antoinette-nimisellä kappaleella. Kappale räjäyttää albumin käyntiin ja onkin erittäin kova avaus. Kappaleen c-osa on todella tyylikäs. Toisena kappaleena kuullaan singlenäkin julkaistu Bäng Bäng (typerä sydän), jossa mukana on myös eetu. Kappale on kaunis ja koskettava ja eetun fiittaus tuo lisäsyvyyttä kappaleen sanomaan.

Aatelisii on sitten menevämmästä päästä. Kappale on taattu yhteislauluhitti keikoille, vaikka mukana olevat Gasellit eivät kappaleeseen tuo mitään uutta, jonka vuoksi myös kappale jää albumin heikompaan päähän. Pop-kappaleita rap-featilla on kuultu jo ihan tarpeeksi, jokohan olisi aika keksiä jotain muuta?

Veitset on jo albumin toinen balladi. Kappaleessa on kaihoisa tarina satuttamisesta ja Ellinooran tulkinta on todella kaunista kuunneltavaa. Glitteri puolestaan on albumin vanhin kappale, sillä se on julkaistu jo pari vuotta takaperin. Silloin ensimmäisen albumin jälkimainingeissa julkaistu Glitteri kuulostaa tutulta ja turvalliselta Ellinooralta, mutta on siinä todella tyylikäs droppi.

Anthem jatkaa albumin balladeja. Sinällään se on ihan kaunis kappale, mutta ei siitä suurempaa kokemusta saa. Kappaleen sanat ovat kuitenkin voimaannuttavat ja Ellinooran vahva tulkinta saa uskomaan kappaleen sanomaan sen muista puutteista huolimatta. Antibiisi puolestaan on yksi Ellinooran parhaita kappaleita. Ellinoora tarjoaa itse rap-tapailua ja kappaleen sanoma on röyhkeällä mutta hyvällä ja hauskalla tavalla kantaaottavat suomalaiseen mielensäpahoittamiskulttuuriin. Kappaleessa on myös aivan huikea droppi.

Viha, Kipu ja Rakkaus sekä Taideteos ovat valitettavasti ohilaukauksia. Hieman hajuttomina ja mauttomina molemmat ovat täytekappaleita albumille. Mainittava on kuitenkin Taideteoksen hieno c-osan puheosuus, joka tuo lisäsäväyksen kappaleeseen.

Nartut on nimensäveroisesti erittäin röyhkeä sanoitukseltaan. Rap-tapailu kappaleessa toimii todella hyvin ja kontrasti edelliseen kappaleeseen tekee Nartuista vielä paremman. Ihme ettei tästä jo aiemmin ole noussut isompaa kohua tässä mielensäpahoittajien luvatussa maassa.

Sinä 4ever on yksi kauneimpia Ellinooran balladeja. Kaunis muistelutarina todistaa Ellinooran huikean kappaleenkirjoitustaidon. Lisäksi kappale toimii hyvänä johdatuksena albumin viimeiseen kappaleeseen, joka on Nuoruuden Oodi. Nuoruuden Oodi on hieno muistelu Ellinooran nuoruudesta ja se on tyylikäs päätös albumille. Kappaleesta kuulee, kuinka se on selkeästi tehtykin päätöskappaleeksi.

Kokonaisuutena albumi on ehjä ja tekijänsä kuuloinen. Jokaisesta kappaleesta pystyisi heti kertomaan kenen kappale se on vaikkei tietäisi. Ellinoora on huikea kappaleenkirjoittaja ja innoissaan tässä jää jo oottamaan lisää. Pari ohilaukausta lukuunottamatta, Vaaleanpunainen Vallankumous on erittäin hyvä albumi!

Kappalelista:

 1. Maria Antoinette
 2. Bäng Bäng (typerä sydän) (feat. eetu)
 3. Aatelisii (feat. Gasellit)
 4. Veitset
 5. Glitteri
 6. Anthem
 7. Antibiisi
 8. Viha, Kipu ja Rakkaus
 9. Taideteos
 10. Nartut
 11. Sinä 4ever
 12. Nuoruuden Oodi
Kokonaisarvosana: 9/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö