Tarja tarjoaa uuden albuminsa "raakana"

Raskaan rockin kuningatar Tarja julkaisi tänään uuden albumin, joka kantaa nimeä In the Raw. Albumi esittelee Tarjasta uuden puolen raskaamman ja "raaemman" tyylin parissa. Albumin kansikin kuvastaa hyvin teemaa, onhan kuva otettu upeassa St. Michaelin luolissa Gibraltarilla.

Albumi alkaa jo aiemmin siglenä julkaistulla Dead Promises-kappaleella. Albumilla kappaleessa on mukana Björn "Speed" Strid. Kappale esittelee Tarjan laajaskaalaista ääntä hienosti ja "Speedin" laulu sopii kappaleeseen mainiosti.

Heti toisena kuultava Goodbye Stranger on ainakin allekirjoittaneelle levyn heikoin kappale. Toki voi olla, että petasin liian suuret odotukset, kun kappaleessa mukana on Cristina Scabbia. Vaikka Tarjan ja Cristinan äänet sointuvatkin hyvin yhteen, jää kappale itsessään aika vaisuksi.

Kolmantena kuultava Tears in Rain on perinteisempää Tarjaa. Raskaana tykkinä kappale palauttaa albumin paremmille linjoille. Railroads puolestaan on yksi parhaista Tarjan kappaleista ikinä. Erittäin dramaattinen ja kaunis balladi sisältää ovelaa ABBAmaista sävelkulkua, joka toimii yllättävänkin hyvin.

Kaunis ja kaihoisa You and I on musikaalimainen kappale, jossa Tarjan ääni pääsee oikeuksiinsa yhdessä pianon ja jousien kanssa. Kappale toimii myös hienona johdatuksena albumin mielenkiintoisimpaan teokseen, Golden Chamberiin. Golden Chamber on kolmiosainen kappale, joista ensimmäinen Awaken on taiteellinen instrumentaali. Toisessa, Loputon Yö-nimeä kantavassa, osassa Tarja laulaa suomeksi. Kolmas ja viimeinen osa The Alchemy on jousisoiton juhlaa. Tämä kappale takaa kylmät väreet, erittäin upea kokonaisuus.

Parin rauhallisemman kappaleen jälkeen hyvinkin elokuvamusiikkimainen Spirits of the Sea lyö raskailla kitaroillaan kuin nyrkillä silmään. Elokuvalinjalla jatkava Silent Masquerade on puolestaan albumin yksi parhaista kappaleista. Tommy Karevikin ääni sopii loistavasti yhteen Tarjan kanssa ja kappale kuvastaa Tarjaa artistina täydellisesti.

Albumin toiseksi viimeinen kappale Serene jysähtää käyntiin kunnon voimalla. Tarja antaa tulla korkealta ja kovaa. Viimeinen kappale Shadow Play alkaa upealla kuoro-osuudella. Kappale on kuin suoraan suurenluokan fantasia/scifi-leffan lopputeksteistä. Erittäin mahtipontisena kappaleena se on todella loistava päätös albumille.

Kokonaisuutena albumi on erittäin ehjä. Ainoa harmillinen ohilaukaus on Goodbye Stranger, eikä sekään nyt mikään huono kuitenkaan ole. Albumi ei ehjästä kokonaisuudestaan huolimatta yllä samalle tasolle kuin Tarjan edellinen rock-albumi The Shadow Self (2016). Kuitenkin kyllä tästä faneille riittää jälleen kuunneltavaa pitkäksi aikaa.

Kappalelista:

  1. Dead Promises (feat. Björn "Speed" Strid)
  2. Goodbye Stranger (feat. Cristina Scabbia)
  3. Tears in Rain
  4. Railroads
  5. You and I
  6. Golden Chamber: Awaken/Loputon Yö/The Alchemy
  7. Spirits of the Sea
  8. Silent Masquerade (feat. Tommy Karevik)
  9. Serene
  10. Shadow Play
Kokonaisarvosana: 9,5/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö