STEREO:n 00740 on vuoden kovin kotimainen uutuus!

Vuosia sitten kaksi kaverusta päättivät perustaa yhtyeen, joka on kasvanut yhdeksi Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi. Tarkoitan tietysti Haloo Helsinki!:ä. Haloo Helsinki jäi kuitenkin tauolle ja kaverukset Jere Marttila ja Leo Hakanen päättivät toteuttaa haaveensa DJ-tuottaja-duona konemusiikin tekemisen. Näin syntyi STEREO, jonka debyytti 00740 saapui viime perjantaina kuunneltavaksi. Albumihan meni jo ennakkoon kultaa, joten kyseessä ei ihan turha teos ole!

Albumi alkaa kappaleella 74. Kyseessä on kunnon konetykitys ja kappale onkin aikamoinen alku albumille. Kappaletta seuraa yksi tämän vuoden suurimpia kotimaisia hittejä eli Vuosien Päästä (feat. Etta). Kappale on STEREOn ensimmäinen single, ja se on striimannut jo lähemmäs tuplaplatinaa. Kappale on soinut myös allekirjoittaneen kuulokkeissa tämän vuoden aikana todella paljon. Etta tuo kappaleeseen todella hyvän lisän.

Kolmantena albumilla soi Sä Saat Mut Palasiksi (feat. Samu Haber). Kun mukana on yksi Suomen kovimpia kitaristi-laulajia niin tietenkin kappaleessa kuullaan konemusiikin lisäksi ihan oikeaa kitaraakin. Osana kokonaisuutta Sä Saat Mut Palasiksi on huomattavasti parempi kuin singlenä, vaikka se silloinkin on todella hyvä. Katon Peiliin (feat. Sini Yasemin) jatkaa tanssitus-linjalla, vaikka onkin hidastempoisempi albumin aikaisempiin kappaleisiin verrattuna.

Viidentenä kuultava Marijuana on Teflon Brothers ja STEREOn yhteiskappale ja molempien yhtyeiden vaikutuksen kyllä kuulee. Kappale saa näkemään sielunsilmin kunnon klubibileet, mitkä varmasti kappale tuokin mukanaan keikoilla. Marijuanaa seuraa viime kevään The Voice of Finland:in voittajalle tarjottu ekstra-palkinto, eli mahdollisuus tehdä STEREOn kanssa kappale. Tästä palkinnosta seurasi siis Joo Mä Elän (feat. Markus Salo). Salon ääni sopii todella hyvin yhteen Hakasen ja Marttilan äänten kanssa. Kappale on hieman rauhallisempi edeltävään verrattuna, mikä on erittäin hyvä. Marijuanan jälkeen kaipaakin hieman kevyempää.

Sitten seuraakin albumin raskain kappale, sillä Hukassa (feat. Herra Ylppö) on elektronista rockia parhaimmillaan. Todella mahtava kappale! Psykedeelisyydessään todella mielenkiintoinen ja hieno. Kappaletta seuraa albumin ainoa instrumentaali-kappale. Woo Woo (feat. Michael Monroe) tuo mukanaan Monroen saksofonin, joka sopii yllättävän hyvin kappaleeseen. Woo Woo on myös hyvä kevennys Hukassa-kappaleen jälkeen.

Bonnie & Clyde (feat. Ida Paul ja Kalle Lindroth) on kaikkien tekijöidensä kuuloinen. Paulin ja Lindroothin laulu tuo kappaleeseen sen kaipaaman syvyyden samalla kun Hakanen ja Marttila tuottaa bileet taustalla. Sata Lasissa puolestaan onkin albumin toinen kappale, jossa ei ole vierailijaa. Hakanen ja Marttila hoitavat itse kokonaan laulut ja räpit, mikä onkin mukavaa vaihtelua vierailijoiden keskellä.

Albumin kolme viimeistä kappaletta ovat kaikki osia täydelliselle päätökselle. Rauhaa ja Rakkautta (feat. Aste) on nimensä mukaisesti hyvä anthemi kaikille, jotka rauhaa ja rakkautta elämäänsä kaipaavat. Uskon Ihmeisiin (feat. Elias Gould) on henkilökohtainen suosikkini albumin kappaleista, vaikka kaikki kappaleet ovatkin todella hyviä. Viimeisenä kuultava Waiffille Haussii (feat. Teflon Brothers) tarjoaa loistavat päätösbileet albumille. Albumin loputtua tekisi mieli pyöräyttää se uudestaan käyntiin, onhan se nyt äärettömän kova!

Vaikka suurin osa albumin kappaleista olikin julkaistu jo aiemmin singleinä, jokainen niistä nousee uudelle tasolle osana kokonaisuutta. Hakanen ja Marttila osoittavat olevansa neroja musiikin alalla. Mahtava kattaus myös vierailevia artisteja tekee albumista entistä mahtavamman! Tavoitteena oli viedä suomalainen konemusiikki uudelle levelille ja siinä todellakin onnistuttiin! Kuten otsikkokin sen kertoo, albumi on vuoden kovin kotimainen uutuus! Mielenkiinnolla tässä jää odottamaan mitä Hakanen ja Marttila keksivät tulevalle Haloo Helsinki!:n albumille. Sitä odotellessa 00740 tulee kyllä ainakin allekirjoittaneen stereoissa (pun intended) läpi koko talven ja varmasti ensi kesän!

Kappalelista:

 1. 74
 2. Vuosien Päästä (feat. Etta)
 3. Sä Saat Mut Palasiksi (feat. Samu Haber)
 4. Katon Peiliin (feat. Sini Yasemin)
 5. Marijuana (Teflon Brothers & STEREO)
 6. Joo Mä Elän (feat. Markus Salo)
 7. Hukassa (feat. Herrä Ylppö)
 8. Woo Woo (feat. Michael Monroe)
 9. Bonnie & Clyde (feat. Ida Paul & Kalle Lindroth)
 10. Sata Lasissa
 11. Rauhaa Ja Rakkautta (feat. Aste)
 12. Uskon Ihmeisiin (feat. Elias Gould)
 13. Waiffille Haussii (feat. Teflon Brothers)
Kokonaisarvosana: 10/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö