The Dark Elementin Songs the Night Sings ei ole yhtä hyvä kuin edeltäjänsä

Vuonna 2017 metallimusiikin faneja hemmoteltiin, kun kitaristi Jani Liimatainen (ex-Sonata Arctica) ja Anette Olzon (ex-Nightwish) löivät hynttyyt yhteen ja perustivat The Dark Element-yhtyeen. Loppuvuodesta 2017 julkaistu yhtyeen nimeä kantanut debyyttialbumi oli yksi vuoden parhaimpia albumeita ja näin kaksi vuotta myöhemmin se edelleen soi ainakin allekirjoittaneen Spotifysta. Nyt albumi sai jatkoa uuden Songs the Night Sings-albumin muodossa.

Albumi alkaa parilla kunnon tykityksellä. Not Your Monster on erittäin mahtipontinen avauskappale ja siitä selvästi kuulee yhtyeen taustat Sonata Arcticaan ja Nightwishiin. Olzonin ääni pääsee samantien oikeuksiinsa. Albumin nimikkokappale puolestaan julkaistiin ensimmäisenä singlenä ja silloin jo sai hypetyksen albumia kohtaan nousemaan. Songs the Night Sings on yksi yhtyeen parhaista kappaleista ja se nousee uudelle tasolle osana kokonaisuutta.

When It All Comes Down kiinnittää heti kuuntelijansa huomion vangitsevalla alullaan. Hieno kappale, ei kuitenkaan niin tykitys kuin kaksi aiempaa. Silence Between the Words puolestaan on nopeatempoinen, mutta kevyempi tykitys. Kumpikaan kappale ei kuitenkaan jätä hirveästi käteen.

Pills on My Pillow on laahavilla riffeillä varustettu kappale, joka on niin musiikillisesti kuin sanoituksellisesti yksi albumin raskaimmista. Kappaletta seuraa odotettu balladi, sillä Olzonin ääni on parhaimmillaan niissä. To Whatever End on kaunis ja herkkä. Olzonin tulkinta luo upean tunnelman ja kylmät väreet ovat taatut.

The Pallbearer Walks Alone on koskettava tarina vaikeista asioista. Jos niitä lähtisi avaamaan, niin tämä arvostelu olisi järjettömän pitkä, joten käykää katsomassa kappaleen lyriikkavideo. Se ei ole mikään salaisuus, että Olzon olisi tämän halunnut albumin ensimmäiseksi singleksi ja kyllä sen ymmärtääkin, onhan tämä nyt yksi albumin parhaimmista.

Get Out of My Head on jälleen raskas tykitys, joka jatkaa samalla linjalla muun albumin kanssa. If I Had a Heart on hieman rauhallisempi, mutta ainoastaan ihan kiva. Kumpikaan näistä kappaleista ei herätä suurempia tunteita.

Kaksi viimeistä kappaletta päättävät albumin kuitenkin hienosti. You Will Learn johdattelee hienosti kohti loppua ja onkin tunnelmaltaan albumin haikeimpia kappaleita. I Have to Go on albumin toinen balladi ja täydellinen päätös aika raskaalle albumille. Erittäin kaunis ja hieno kappale, hieman jazzahtavasta äänimaailmasta tulee mieleen Nightwishin Slow, Love, Slow. Kappaleen myötä albumi lipuu hienosti loppuunsa.

Kokonaisuutena Songs the Night Sings on ehjä ja hyvä albumi. Kuitenkin muutamasta ihan kivasta kappaleesta johtuen albumi ei ole yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. Loppujen lopuksi albumi varmasti silti tarjoaa faneille ja muillekin metallimusiikin ystäville kuunneltavaa pitkäksi aikaa. Mielenkiinnolla tässä kyllä jää odottamaan jo seuraavaa albumia.

Kappalelista:

 1. Not Your Monster
 2. Songs the Night Sings
 3. When It All Comes Down
 4. Silence Between the Words
 5. Pills on My Pillow
 6. To Whatever End
 7. The Pallbearer Walks Alone
 8. Get Out of My Head
 9. If I Had a Heart
 10. You Will Learn
 11. I Have to Go
Kokonaisarvosana: 8-/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa