Uuden musiikin kilpailu 2021-kappaleet ruodinnassa: osa 2

 


Uuden musiikin kilpailu 2021 on aivan pian täällä! Ensi viikon lauantaina 20.2.2021 suorassa lähetyksessä valitaan Suomen edustaja Eurovision laulukilpailuun. Ehdolla on seitsemän kappaletta, jotka kaikki Eurovisionisti ruotii läpi yhdessä raatinsa kanssa. Eilen käytiin ensimmäiset neljä kappaletta läpi (Oskr, Teflon Brothers X Pandora, Danny ja Laura) ja tänään ruoditaan loput kolme (Aksel, Blind Channel ja Ilta). Jutun ensimmäisen osan pääset lukemaan tästä. Ensimmäisessä osassa myös kerrotaan tarkemmin miten raati on pisteensä antanut.

Aksel-Hurt


Kuuntele kappale tästä.

Pidän Akselin Hurtista huomattavasti enemmän kuin viime vuoden Looking Backista. Tämän vuoden kappaleessa Akselin ääni pääsee huomattavasti paremmin oikeuksiinsa ja tässä on myös mukana paljon enemmän tunnetta. Kappaleen sanoma on samaistuttava ja kaunis. Erittäin hieno paluu kisaan Akselilta ja ei tämä ollenkaan olisi huono edustus Suomelle viisuissa.

8 pistettä.

-Topi

Todella mahtava biisi muuten ja sanoitus hyvin mieleenjäävä, mutta verrattuna Looking back:iin viime vuodelta, jää hyvin vaisuksi ja liian hillityksi. Odotin enemmän.

8 pistettä.

-Aaro

Akselin ääni on upea, sitä kuuntelee mielellään. Valitettavasti se ei tässä biisissä mielestäni päässyt kunnolla oikeuksiin. Biisi itsessään on hyvä, tosi elokuvamusiikkimainen. Kaihoisa ja kaipaava. 

7 pistettä.

-Laura

Vaikka biisi olisi saanut kasvaa johonkin, on se sopivan kevyttä ja sellaista, mitä kuuntelen päivittäin. Akselin ääni on samettia. Tykkään! Aksel pliis, ethän esiinny tänä vuonna silmät kiinni koko aikaa?

8 pistettä.

-Jenzu

Tämä kappale esittelee heti alkuun itsensä tarinalla, mikä kertoo yleisölle, että nyt on aika kuunnella, mitä Akselilla on sanottavana. Jätetään turhat efektit ja ylimääräinen melodialla leikkiminen pois. Akselin laulun ja akustisen kitaran lisäksi kertosäkeisiin otetaan hiukan lisäpotkua bassokitarasta. Aksel tekee myös selväksi kyseessä olevan kertosäe, esittelemällä tarttuvan melodian, jota tekee mieli laulaa jo toisen kertosäkeen kohdalla. Laulun teema on helposti lähestyttävä, joten se herättänee monissa ihmisissä tunteita. Tämä on tietenkin loistava ominaisuus Euroviisukappaleessa.

10 pistettä.

-Joona

Yhteensä: 41 pistettä


Blind Channel-Dark side


Kuuntele kappale tästä.

Nyt jysähtää kuin nyrkki silmään! Dark Side räjähtää heti käyntiin kertosäkeellä ja bändin jätkät näyttävät, että ketkä tätä hommaa hallitsee. Korona-ketutuksen myötä tehty kappale purkaa kaiken pahan olon näyttävään teiniangstiin ja hemmetin tarttuvaan melodiaan. Tämä pesee lattiaa muilla ehdokkailla! Törkeän kova biisi, odotan jo innolla että suorassa lähetyksessä pääsen näyttämään kappaleen aikana keskisormea maailmalle! Paras UMK-kappale ikinä, tämä Rotterdamiin kiitos!

12 pistettä.

-Topi

Uusi bändi itselle, mutta kaikin puolin positiivinen yllätys ja juuri sitä, mitä viisut on mielestäni kaivannut. Mahtava soundi ja vetäs heti mukaan ja jäi vielä viikoksi päähän soimaan.

12 pistettä.

-Aaro

Asennetta biisistä ei puutu, ja osin kappale välittää erittäin vihamielistä ja vähän ahdistavaa tunnelmaa.  Genre ei lähtökohtaisesti miellytä itseäni, jonka takia biisiin tuskin uudemman kerran palaan.

3 pistettä.

-Laura

Tätä genreä en kuuntele lainkaan, enkä pääse biisin tunnelmaan tai sanoihin kiinni. Jaksaa kuitenkin kuunnella useamman kerran, siitä plussaa. 

5 pistettä.

-Jenzu

Hieno tuulahdus modernia rockia. Kappale vetää heti mukaansa energisyydellään ja tarttuvalla kertosäkeellä, jossa hyödynnetty tarttuvaa melodiaa, sekä elektronisia elementtejä. Elektronisten elementtien hyödyntäminen tuo mieleen Linkin Parkin, mitä myös melodisuus puoltaa. Lisäksi rap-tyylisten säkeistöjen hyödyntäminen tuo musiikkia modernimpaan skeneen ja lähemmäs valtavirtaa.

12 pistettä.

-Joona

Yhteensä: 44 pistettä


Ilta-Kelle mä soitan


Kuuntele kappale tästä.

Kelle mä soitan on upea ja kaunis balladi, jossa on kaikki tarvittavat elementit kylmiin väreisiin, jotka myös kappaleesta tulevat. Ilta laulaa mielettömän upeasti ja tulkinnan ja tunteen voima on mahtava. Iltan äänen särkyminen kappaleen lopussa tuo sopivaa rosoisuutta ja itse asiassa epätäydellisenä asiana tekeekin kappaleesta lähes täydellisen. Kyllä tämänkin kelpaisi viisuihin lähettää!

10 pistettä.

-Topi

Soundin kannalta huomattavasti parempi kuin Dannyn, mutta suomenkielisyyteen hyvin vahvasti kaatuu.

2 pistettä.

-Aaro

Taattua laatua, ja Iltalle tyypillistä äänialan upeaa esittelemistä. Sydäntä riipivä, herkkä mutta 

voimakas balladi jonka tunnelatausta ei voi olla tuntematta. 


10 pistettä.


-Laura


Tässä on jotain samaa Oskrin biisin kanssa, eli osuu omaan musahermoon hyvin. Iltan suuhun 

sopii suomen kieli, joten kielivalinta ilahduttaa. Lyriikat herättävät tunteita ja piano taustalla on 

erittäin jees.


10 pistettä.


-Jenzu


Ah, tämä niin Euroviisuissa toimiva teema, rakkaus. Kappale myötäilee myös pop-musiikin piirteitä ja
esittelee itsensä ikään kuin akustisena kappaleena, kunnes kertosäkeessä esitellään liuta moderneja efektejä. Kappale lienee kuitenkin vahvimmillaan Ilta:n lauluäänessä, jota hän esitteleekin kertosäkeissä melko vuolaasti. Sisällöllisesti kappale ei hirveästi sano, mutta koskettavalla teemalla ja särön käyttö lauluäänessä komplementoivat toisiaan hyvin, tuoden esiin rakkauden epätoivon.


8 pistettä.


-Joona


Yhteensä: 40 pistettä.


Tässä vaiheessa haluan kiittää koko raatia tehdystä työstä! Tätä oli hauska tehdä ja ehkä jonain

päivänä jotain vastaavaa tulee lisää. Vielä ennen kokonaisrankingia haluan mainita, että voinemme todeta UMK:ssa olevan todella loistava taso tänä vuonna. Tämän raadin pistekeskiarvo kappaletta kohdin oli pienimmillään 4,2 ja suurimmillaan 8,8. Yhteensä pisteitä annettiin 248, mikä on todella korkea määrä huomioiden sen, että maksimissaan raati olisi voinut jakaa 420 pistettä (jos kaikki olisivat antaneet kaikille täydet 12) ja minimissään 35 (jos jokainen olisi antanut jokaiselle yhden pisteen). Voinemme siis odottaa todella hyvää ja jännittävää kisaa ensi viikolla!

Tässä vielä raadin kokonaisranking pisteineen:

  1. Blind Channel, 44 pistettä
  2. Aksel, 41 pistettä
  3. Ilta, 40 pistettä
  4. Teflon Brothers X Pandora, 39 pistettä
  5. Oskr, 34 pistettä
  6. Danny, 29 pistettä
  7. Laura, 21 pistettä
Erittäin hyvää viisukevättä jokaiselle!

Toivottaa: Topi (Eurovisionisti), Aaro, Laura, Jenzu ja Joona

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö