Turistina Torinoon osa 2: ensimmäisen semin toinen puolisko sekä Ranska

 


Eilen aloitettiin tämän vuoden kappaleiden läpikäynti ensimmäisen semifinaalin ensimmäisellä puoliskolla sekä Italialla. Tänään jatkuu toisella puoliskolla sekä Ranskalla. Voit lukea ensimmäisen osan tästä sekä kuunnella kaikki tämän vuoden kappaleet tästä.

Portugali: Maro - Saudade, saudade


Portugali lähettää jälleen kappaleen, jossa lauletaan englanniksi. Harmi sinänsä, sillä kappaleen portugalin kieliset osiot ovat ne parhaimmat. Kaksikieliset kappaleet on jo kuultu, eikä se itsessään tuo mitään uutta tai maata mullistavaa kappaleeseen, joten turha sitä kikkaa käyttää. Saudade, saudade on kuitenkin ihan hieno kappale, jonka suurin ongelma tosin on unohdettavuus. Seuraavan kappaleen alkaessa ei enää muistakaan mitä aiemmassa kappaleessa sanottiin tai edes miten melodia meni. Portugali tosin on hämärämmilläkin kappaleilla finaaliin mennyt, joten en kovin paljoa ylläty, jos tämäkin finaalipaikan nappaa.

3 pistettä.

Croatia: Mia Dimsic - Guilty pleasure


Kroatia tarjoaa viime vuoden upean bilebängerin jälkeen ihan kauniin, mutta tylsähkön kappaleen. Mia laulaa kauniisti ja hänen äänensä on upea, mutta kappaletta vaivaa sama kuin Portugalia: unohdettavuus. Kaksi peräkkäistä unohdettavaa biisiä saattaa saada monet käymään vessassa ja jääkaapilla. Hieman parempi tämä on kuin Portugali, mutta en usko tämänkään finaaliin menevän.

4 pistettä.

Tanska: Reddi - The Show


Tanska tarjoaa pop rockia svengaavalla otteella. Paketti kuulostaa lupaavalta, mutta lopulta on tylsä. Yhtyeen asenteesta on kylläkin annettava plussaa, mutta kappale itsessään ei lopulta paljoa mielenkiintoa herätä. Kahden tylsän ja unohdettavan kappaleen jälkeen tämä kuitenkin hieman palauttaa menoa areenalle, joten saattaa vielä yllättää ja mennäkin finaaliin.

4 pistettä.

Itävalta: Lumix feat. Pia Maria - Halo


Itävalta lähettää dj-tähti Lumixin yhdessä Pia Marian kanssa viisuihin. Kappale Halo on totaalinen elektro-dance-bängeri, joka tulee varmasti räjäyttämään tunnelman kattoon Torinossa. Tämän tahtiin kelpaa hyppiä ja tanssia. Ainoa huolenaihe on Pia Marian nuori ikä. Viisujen ennakkojuhlissa Pia Marian laulusuoritukset eivät ole olleet ihan nappisuorituksia, jännitys kuuluu vahvasti läpi. Toivotaan, että hän saa jäänityksen kuriin ja näyttää epäilijöille itseni mukaan lukien miten homma hoidetaan ja vie maansa finaaliin.

8 pistettä.

Islanti: Systur - Med haekkandi solIslanti lähettää kolme siskosta (ja bändiin virallisesti kuulumattoman veljen) Torinoon. Kappale on islanninkielinen kantrahtava ja seesteinen teos, joka tarjoaa hyvän rauhoittumisen Itävallan tanssituksen jälkeen. Tätä kuuntelee mielellään taustamusiikkina, mutta jotenkaan suuresti tämä ei kuitenkaan iske. Islanti on kiikunkaakun pääseekö finaaliin vai ei.

5 pistettä.

Kreikka: Amanda Georgiadi Tenjford - Die together


Kreikka lähettää kappaleen, joka ainakin itselleni kolahtaa todella paljon, vaikkei mikään huipputeos olekaan. Die together on kaunis tarina ja Amandan tunne sekä upena tumma ja syvä ääni vie tämän ihan omaan ulottuvuuteensa. Jos tämä olisi kreikaksi laulettu, olisin todennäköisesti myyty. Harmillisesti tämä on englanniksi ja jotenkin tuntuu, että jotain jää puuttumaan. Ei missään nimessä huono, mutta ei tosiaan mikää huippukaan. Kreikka jatkaa tuttua vahvaa linjaansa.

7 pistettä.

Norja: Subwoolfer - Give that wolf a banana


Norjasta tulee tämän vuoden hauskin kappale, joka ei kuitenkaan ole mikään typerä huumoripläjäys vaan aivan loistava teos. Kaksi keltaisiin susiasuihin sonnustautunutta henkilöllisyytensä salassapitävää laulajaa (jotka tunnetaan salanimillä Keith ja Jim) tanssivat seuraavan TikTok-valloittajatanssin, joka varmasti on jo monissa pikkulapsiperheissä aiheuttanut vanhemmille harmaita hiuksia lasten hoilatessa ja tanssiessa. Viimeksi kun viisulavalle asteli mystisiin asuihin sonnustautuneita henkilöllisyytensä salassa pitäviä hahmoja napsahti voitto. Mielenkiinnolla odotan miten Subwoolferin käy.

12 pistettä!

Armenia: Rosa Linn - Snap


Ensimmäisen semifnaalin päättää Armenian Rosa Linn kappaleella Snap. Esiintymisjärjestys kun julkaistiin olin hyvin hämmentynyt miksi tämä laitettiin esiintymään viimeiseksi. Kun kuuntelin kaikki ensimmäisen semin kappaleet järjestyksessä ymmärsin syyn. Kappale tarjoaa mukavan ja kepeän päätöksen tunteiden ja tykitysten jälkeen tälle semifinaalille. Kappale itsessään ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta uskoisin katsojien tykästyvän siihen illan päättäjänä ja tämä saattaa hyvinkin mennä finaaliin. Jännä lopulta nähdä miten käy.

5 pistettä.

Ranska: Alvan & Ahez - Fulenn


Ensimmäistä kertaa viisujen historiassa mikään maa ei lähetä ranskan kielistä biisiä, ei edes Ranska itse. Fulenn on laulettu vähemmistökielillä bretoniksi, joka on ainoa manner-Euroopassa puhuttava kelttiläinen kieli. Fulenn on loistava etnistä ja elektronista musiikkia yhdistelevä kappale, joka tulee varmasti viemään Ranskan toista kertaa putkeen jopa top 10 saakka. Yksi vuoden parhaimmista kappaleista, jonka ainoa miinus on liiallinen toisto. Muuten todella loistava!

10 pistettä.

Tässä siis ensimmäisen semifinaalin toinen puolisko sekä Ranska ruodittuna läpi. Huomenna jatkuu toisen semifinaalin ensimmäisellä puoliskolla sekä suorista finalisteista Saksalla ja Iso-Britannialla.

Päivän top-listaus:

 1. Norja
 2. Ranska
 3. Itävalta
 4. Kreikka
 5. Islanti
 6. Armenia
 7. Kroatia
 8. Tanska
 9. Portugali
Kokonaistop:
 1. Italia
 2. Norja
 3. Sveitsi
 4. Albania
 5. Ranska
 6. Itävalta
 7. Kreikka
 8. Alankomaat
 9. Islanti
 10. Armenia
 11. Kroatia
 12. Tanska
 13. Portugali
 14. Moldova
 15. Liettua
 16. Ukraina
 17. Latvia
 18. Bulgaria
 19. Slovenia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Laulaen Liverpoolin osa 8: Finaalin jälkilöylyt

Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit