Turistina Torinoon osa 4: Tokan semin toka puolisko ja Espanja


Niin ovat arvostelut edenneet siihen vaiheeseen, että viimeisiä kymmentä kappaletta viedään. Aiemmat osat voit lukea alta olevista linkeistä ja kaikki tämän vuoden kappaleet pääset kuuntelemaan tästä.

Osa 1

Osa 2

Osa 3

Irlanti: Brooke - That's rich


Irlanti jatkaa tuttua linjaansa perinteisen pop-biisin lähettäjänä. Kappale That's rich valitettavasti hukkuu massaan, eikä oikein millään muotoa erotu joukosta. Mukavasti tanssittaa yleisöä Torinossa varmasti, mutta en usko finaaliin menevän. Ihan kiva.

3 pistettä.

Pohjois-Makedonia: Andrea - Circles


Pohjois-Makedonia haaveilee uudesta loistosijoituksesta, kuten 2019 kävi Tel Avivissa. Viime vuosi jäi laihaksi maan karsiutuessa semifinaalissa. Tänä vuonna Pohjois-Makedonialla on paremmat mahdollisuudet finaaliin kuin viime vuonna, mutta tiukkaa tekee silti. Itse pidän Andrean kappaleesta, mutta lukuisten balladien joukossa ei tämä tarpeeksi erotu. Andrean tummasta ja syvästä äänestä plussaa. 

6 pistettä.

Viro: Stefan - Hope


Etelänaapurimme Viro tarjoaa länkkärihengessä olevaa EDM-kantria, joka tuo mieleen vuoden 2015 voittaneen Måns Zelmerlöwin kappaleen Heroes. Kuitenkin Hope on omasta mielestäni paljon parempi. Viro on ailahdellut viime vuosina sijoituksissa sinne tänne ollen niin kymmenen parhaan joukossa, kuin myös karsiutuen semifinaalissa. Hope on vahva bilebiisi, jonka uskon tuovan ainakin finaalipaikan. Tämä tosin on jo sen verran monta kertaa kuultu, että siitä tulee hieman miinusta.

8 pistettä.

Romania: WRS - Llámame


Romanian kappale jatkaa yleisön tanssittamista Viron jälkeen. Llámame on hyvin kuuma biisi, monessakin mielessä, ja ainakin minulla saa niin sanotusti sukat pyörimään jaloissa. Toivon todella, että Romania pääsee viimein takaisin finaalimittelöihin, sillä tämä kappale todellakin sen ansaitsee. Toisto hieman tuottaa miinusta, mutta kyllä tälle hyvän sijan silti soisi.

8 pistettä.

Puola: Ochman - River


Puolan upeaääninen Ochman olisi ansainnut paremman kappaleen viisuihin. River on hyvä, mutta siihen se loppuukin. Kappale kasvaa upeasti C-osassa kohti finaalia, jota ei lopulta tulekaan vaan viimeinen kertosäe tulee yhtä lässähtäneesti kuin aiemmatkin. Joka kerta petyn tämän kuullessa ettei viimeinen kertosäe lähde lentoon.

6 pistettä.

Montenegro: Vladana - Breathe


Montenegro on kerrankin aidosti lähdössä voittamaan viisut. Vladanan upea tumma ääni ja koskettava Breathe-kappale tuovat varmasti Montenegrolle loistavan sijoituksen, kenties jopa heidän viisuhistoriansa parhaimman. Järisyttävän upea balladi. Fun fact: Vladana on äänittänyt kappaleesta myös suomenkielisen version nimellä Jää, jonka voit kuunnella tästä.

12 pistettä!

Belgia: Jérémie Makiese - Miss you


Vähän ehdin jo pelätä, ettei tänä vuonna tulisi yhtään Bond-biisiä, mutta kyllähän sellainen sitten Belgialta (jälleen kerran) saatiin. Miss you menisi täydestä uutena Bond-elokuvan tunnuskappaleena ja se saattaa koitua sen suurimmaksi miinukseksi. Itselleni se on vain plussaa, sillä rakastan Bondeja ja niiden kappaleita. Miss you ei ole paras Bond-kappale, joka viisuissa on kuultu, mutta silti erittäin hyvä.

10 pistettä.

Ruotsi: Cornelia Jakobs - Hold me closer


Vaikka olenkin edelleen hieman suolainen siitä, ettei Omar Rudberg päässyt edes jatkoon Melodifestivalenissa, tekivät ruotsalaiset täysin oikean päätöksen lähettäessään Cornelian viisuihin. Okei korjaus, kansainväliset raadit tekivät oikean päätöksen. Ruotsalaiset olisivat halunneet jatkaa ummehtuneella linjallaan lähettämällä miehen laulamassa englanninkielistä tusinapoppia. Onneksi raadit kompensoivat Cornelian voittoon, sillä tällä kappaleella Ruotsilla oikeasti on mahdollisuudet voittaa koko Euroviisut. Cornelian raaka ja tunteikas ääni sekä herkkä tulkinta nostavat kappaleen sanoman uudelle tasolle ja hieman jopa avaa kyynelkanavia. Ensimmäistä kertaa sitten Loreenin toivon Ruotsin voittavan kisat, jos siis Suomi ei voita.

12 pistettä.

Tsekki: We Are Domi - Lights off


Tsekin We Are Domi päättää toisen semifinaalin sekä samalla tämän vuoden viisujen semifinaalivaiheen kokonaan. Lights off on kunnon EDM-tykki, joka valitettavasti kaatuu liialliseen toistoon. Vaikea sanoa miten Tsekin käy, omalla listallani täpärästi jäisi ideaalitilanteessa finaalin ulkopuolelle. Kuitenkin tämä tulee päättämään semifinaalin todella näyttävästi ja uskoisin yleisölle jäävän todella hyvä mieli tämän jälkeen.

5 pistettä.

Espanja: Chanel - SloMo


Espanja lähtee voittamaan viisut tänä vuonna, oikeasti. Chanelin SloMo on alun perin Jennifer Lopezille tehty kappale, joka lopulta päätyi kuitenkin Chanelille. Hittihän siitä tuli ja varmasti tämä etelä-Euroopan bilepaikoissa soi läpi kesän. Hemmetin kova kappale. Espanja kieltämättä ansaitsisi pitkästä aikaa edes top 10-sijoituksen, mutta ei se voittokaan heille mikään arkipäiväinen juttu ole, viimeisin viisuvoitto heillä on vuodelta 1969. Ehkäpä tänä vuonna bängerillä se napsahtaa.

12 pistettä!

Näin on ruodittu läpi kaikki tämän vuoden 40 kisakappaletta. Alla vielä tämän päivän top-listaus, sekä lopullinen oma top-40-listaukseni. Antoisaa viisuaikaa kaikille!

Päivän top:
 1. Ruotsi
 2. Espanja
 3. Montenegro
 4. Belgia
 5. Viro
 6. Romania
 7. Puola
 8. Pohjois-Makedonia
 9. Tsekki
 10. Irlanti
Top 40:
 1. Ruotsi
 2. Suomi
 3. Espanja
 4. Montenegro
 5. Italia
 6. Saksa
 7. Malta
 8. Norja
 9. Sveitsi
 10. Albania
 11. Kypros
 12. Ranska
 13. Belgia
 14. Itävalta
 15. Viro
 16. Romania
 17. Kreikka
 18. Alankomaat
 19. Puola
 20. Australia
 21. Pohjois-Makedonia
 22. Iso-Britannia
 23. Islanti
 24. Serbia
 25. Israel
 26. Tsekki
 27. Armenia
 28. Kroatia
 29. San Marino
 30. Irlanti
 31. Tanska
 32. Portugali
 33. Moldova
 34. Liettua
 35. Ukraina
 36. Georgia
 37. Latvia
 38. Bulgaria
 39. Slovenia
 40. Azerbaidzan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö