Turistina Torinoon osa 4: Tokan semin toka puolisko ja Espanja


Niin ovat arvostelut edenneet siihen vaiheeseen, että viimeisiä kymmentä kappaletta viedään. Aiemmat osat voit lukea alta olevista linkeistä ja kaikki tämän vuoden kappaleet pääset kuuntelemaan tästä.

Osa 1

Osa 2

Osa 3

Irlanti: Brooke - That's rich


Irlanti jatkaa tuttua linjaansa perinteisen pop-biisin lähettäjänä. Kappale That's rich valitettavasti hukkuu massaan, eikä oikein millään muotoa erotu joukosta. Mukavasti tanssittaa yleisöä Torinossa varmasti, mutta en usko finaaliin menevän. Ihan kiva.

3 pistettä.

Pohjois-Makedonia: Andrea - Circles


Pohjois-Makedonia haaveilee uudesta loistosijoituksesta, kuten 2019 kävi Tel Avivissa. Viime vuosi jäi laihaksi maan karsiutuessa semifinaalissa. Tänä vuonna Pohjois-Makedonialla on paremmat mahdollisuudet finaaliin kuin viime vuonna, mutta tiukkaa tekee silti. Itse pidän Andrean kappaleesta, mutta lukuisten balladien joukossa ei tämä tarpeeksi erotu. Andrean tummasta ja syvästä äänestä plussaa. 

6 pistettä.

Viro: Stefan - Hope


Etelänaapurimme Viro tarjoaa länkkärihengessä olevaa EDM-kantria, joka tuo mieleen vuoden 2015 voittaneen Måns Zelmerlöwin kappaleen Heroes. Kuitenkin Hope on omasta mielestäni paljon parempi. Viro on ailahdellut viime vuosina sijoituksissa sinne tänne ollen niin kymmenen parhaan joukossa, kuin myös karsiutuen semifinaalissa. Hope on vahva bilebiisi, jonka uskon tuovan ainakin finaalipaikan. Tämä tosin on jo sen verran monta kertaa kuultu, että siitä tulee hieman miinusta.

8 pistettä.

Romania: WRS - Llámame


Romanian kappale jatkaa yleisön tanssittamista Viron jälkeen. Llámame on hyvin kuuma biisi, monessakin mielessä, ja ainakin minulla saa niin sanotusti sukat pyörimään jaloissa. Toivon todella, että Romania pääsee viimein takaisin finaalimittelöihin, sillä tämä kappale todellakin sen ansaitsee. Toisto hieman tuottaa miinusta, mutta kyllä tälle hyvän sijan silti soisi.

8 pistettä.

Puola: Ochman - River


Puolan upeaääninen Ochman olisi ansainnut paremman kappaleen viisuihin. River on hyvä, mutta siihen se loppuukin. Kappale kasvaa upeasti C-osassa kohti finaalia, jota ei lopulta tulekaan vaan viimeinen kertosäe tulee yhtä lässähtäneesti kuin aiemmatkin. Joka kerta petyn tämän kuullessa ettei viimeinen kertosäe lähde lentoon.

6 pistettä.

Montenegro: Vladana - Breathe


Montenegro on kerrankin aidosti lähdössä voittamaan viisut. Vladanan upea tumma ääni ja koskettava Breathe-kappale tuovat varmasti Montenegrolle loistavan sijoituksen, kenties jopa heidän viisuhistoriansa parhaimman. Järisyttävän upea balladi. Fun fact: Vladana on äänittänyt kappaleesta myös suomenkielisen version nimellä Jää, jonka voit kuunnella tästä.

12 pistettä!

Belgia: Jérémie Makiese - Miss you


Vähän ehdin jo pelätä, ettei tänä vuonna tulisi yhtään Bond-biisiä, mutta kyllähän sellainen sitten Belgialta (jälleen kerran) saatiin. Miss you menisi täydestä uutena Bond-elokuvan tunnuskappaleena ja se saattaa koitua sen suurimmaksi miinukseksi. Itselleni se on vain plussaa, sillä rakastan Bondeja ja niiden kappaleita. Miss you ei ole paras Bond-kappale, joka viisuissa on kuultu, mutta silti erittäin hyvä.

10 pistettä.

Ruotsi: Cornelia Jakobs - Hold me closer


Vaikka olenkin edelleen hieman suolainen siitä, ettei Omar Rudberg päässyt edes jatkoon Melodifestivalenissa, tekivät ruotsalaiset täysin oikean päätöksen lähettäessään Cornelian viisuihin. Okei korjaus, kansainväliset raadit tekivät oikean päätöksen. Ruotsalaiset olisivat halunneet jatkaa ummehtuneella linjallaan lähettämällä miehen laulamassa englanninkielistä tusinapoppia. Onneksi raadit kompensoivat Cornelian voittoon, sillä tällä kappaleella Ruotsilla oikeasti on mahdollisuudet voittaa koko Euroviisut. Cornelian raaka ja tunteikas ääni sekä herkkä tulkinta nostavat kappaleen sanoman uudelle tasolle ja hieman jopa avaa kyynelkanavia. Ensimmäistä kertaa sitten Loreenin toivon Ruotsin voittavan kisat, jos siis Suomi ei voita.

12 pistettä.

Tsekki: We Are Domi - Lights off


Tsekin We Are Domi päättää toisen semifinaalin sekä samalla tämän vuoden viisujen semifinaalivaiheen kokonaan. Lights off on kunnon EDM-tykki, joka valitettavasti kaatuu liialliseen toistoon. Vaikea sanoa miten Tsekin käy, omalla listallani täpärästi jäisi ideaalitilanteessa finaalin ulkopuolelle. Kuitenkin tämä tulee päättämään semifinaalin todella näyttävästi ja uskoisin yleisölle jäävän todella hyvä mieli tämän jälkeen.

5 pistettä.

Espanja: Chanel - SloMo


Espanja lähtee voittamaan viisut tänä vuonna, oikeasti. Chanelin SloMo on alun perin Jennifer Lopezille tehty kappale, joka lopulta päätyi kuitenkin Chanelille. Hittihän siitä tuli ja varmasti tämä etelä-Euroopan bilepaikoissa soi läpi kesän. Hemmetin kova kappale. Espanja kieltämättä ansaitsisi pitkästä aikaa edes top 10-sijoituksen, mutta ei se voittokaan heille mikään arkipäiväinen juttu ole, viimeisin viisuvoitto heillä on vuodelta 1969. Ehkäpä tänä vuonna bängerillä se napsahtaa.

12 pistettä!

Näin on ruodittu läpi kaikki tämän vuoden 40 kisakappaletta. Alla vielä tämän päivän top-listaus, sekä lopullinen oma top-40-listaukseni. Antoisaa viisuaikaa kaikille!

Päivän top:
  1. Ruotsi
  2. Espanja
  3. Montenegro
  4. Belgia
  5. Viro
  6. Romania
  7. Puola
  8. Pohjois-Makedonia
  9. Tsekki
  10. Irlanti
Top 40:
  1. Ruotsi
  2. Suomi
  3. Espanja
  4. Montenegro
  5. Italia
  6. Saksa
  7. Malta
  8. Norja
  9. Sveitsi
  10. Albania
  11. Kypros
  12. Ranska
  13. Belgia
  14. Itävalta
  15. Viro
  16. Romania
  17. Kreikka
  18. Alankomaat
  19. Puola
  20. Australia
  21. Pohjois-Makedonia
  22. Iso-Britannia
  23. Islanti
  24. Serbia
  25. Israel
  26. Tsekki
  27. Armenia
  28. Kroatia
  29. San Marino
  30. Irlanti
  31. Tanska
  32. Portugali
  33. Moldova
  34. Liettua
  35. Ukraina
  36. Georgia
  37. Latvia
  38. Bulgaria
  39. Slovenia
  40. Azerbaidzan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Laulaen Liverpoolin osa 8: Finaalin jälkilöylyt

Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit