Kosmista mustekalaa vastaan taisteltiin myös piippuhyllyltä käsin!


Apulanta soitti kaksi uransa suurinta konserttia 15. ja 16.2.2019 Helsingin Hartwall Arenassa. Lauantain konserttia katsottiin piippuhyllyltä käsin, mikä oli erittäin hyvä kokonaisuuden kannalta, sillä Hartwallin jumbotronin ympärille rakennettu kosminen mustekala näytti vaikuttavalta ylhäältä katsottuna, alhaalta sitä ei olisi kunnolla edes nähnyt.

Yli 2,5 tuntia kestänyt konsertti alkoi ajallaan klo 20, kun lavan vieressä olevilla näytöillä alkoi pyörimään Maa-planeetan viralliset uutiset, joissa uutisten lukijana toimi itse Arvi Lind. Uutisten jälkeen esirippu tippui ja yhtye laskeutui lavalle rumpuja varten tehdyn massiivisen lavarakennelman päällä. Konsertti polkaistiin käyntiin Syöpä-kappaleella, joka sai yleisön laulamaan heti mukana.

Konsertin aikana kuultiin Apulannan suurimpia hittejä, sekä harvinaisempaa tuotantoa. Koko uran kattava konsertti tarjosi muun muassa hitit Koneeseen Kadonnut, Viisaus Ei Asu Meissä, Toinen Jumala, Elämänpelko ja Pahempi Toistaan. Yhtye selvästi nautti isosta lavasta ja suuresta showsta.

Konsertin läpikantava teema oli taistelu kosmista mustekalaa vastaan. Pitkin konserttia lavan näytöillä nähtiin uutispätkiä, joissa kerrottiin kuinka A-salamaryhmä käy taistoon kosmista mustekalaa vastaan. Konsertissa itsessään kosminen mustekala roikkui Hartwallin katosta, ja sitä vastaan taisteltiin niin pyrotekniikoin kuin laservaloin. Lopulta Toni Wirtanen kipusi avaruusmopon kyytiin ja kävi lopulliseen taistoon. Kosmisen mustekalan kuolema räjäytti mustat konfetit sen ympärille.

Konserttia sävytti myös välillä aika rankkakin huumori. Wirtasen ja Sipe Santapukin toisilleen kettuilu oli huvittavaa seurattavaa, mutta illan paras - ja samalla pahin - vitsi oli Wirtasen toteamus konsertin kalliista kustannuksista, joiden takia Koneeseen Kadonnut-kappaleen kertosäkeen sanat "Kipu kuolee huutamalla, alastomana lattialla" on myyty Esperi Caren uudeksi tunnuslauseeksi.

Lavalla nähtiin myös vierailevia nimiä, kun DJ Infecto saapui tarjoamaan elektronista soundia Apulannan nu metal-ajan kappaleisiin. Lisäksi lavalla nähtiin Riku Niemi Orchestra, jonka soitto valitettavasti hukkui huonon miksauksen takia Apulannan pauhun alle. Orkesterin kanssa esitetyt Odotus ja Armo olisivat ansainneet massiiviset orkesteriosuutensa kuuluviin.

Toiset Jumalat-nimeä kantanut areenakonsertti tarjosi kuitenkin kaikkea mahdollista koko rahan edestä. Ilta oli erittäin onnistunut ja konsertin lopussa kuultu Valot Pimeyksien Reunoilla sai yleisön lujaan yhteislauluun ja hartaaseen tunnelmaan, sekä viimeisenä kuultu Anna Mulle Piiskaa sai yleisön vielä kerran huutamaan ja lujaa. Loistava konsertti Apulannalta, odotukset uutta albumia kohtaan varmasti kasvoivat monella tämän myötä!

Settilista:

 1. Syöpä
 2. 007 (Teit Meistä Kauniin)
 3. Viivakoodit
 4. Paha Ihminen
 5. Koneeseen Kadonnut
 6. Elämänpelko
 7. Hippo
 8. Kalamiehen Toveri
 9. Kirveltäjät
 10. Trauma
 11. Vihollinen
 12. Mato
 13. PVC-unelmia
 14. Timantit
 15. Odotus
 16. Pihtiote
 17. Maanantai
 18. Armo
 19. Vapaa (Kaija Koo cover)
 20. Aurinkoon
 21. Viisaus Ei Asu Meissä
 22. Vääryyttä!!1!
 23. Mitä Kuuluu?
 24. Pöljä
 25. Jyvät
 26. Paska Meininki (ässä hihassa)
 27. Hemi
 28. Minä Olen Voittaja
 29. Hiekka
 30. Ravistettava Ennen Käyttöä
 31. Jumala
 32. Toinen Jumala
 33. Pahempi Toistaan
 34. Valot Pimeyksien Reunoilla
 35. Anna Mulle Piiskaa
Lauantain kuvasaldoa:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö