Petojen taistelu osa 1: Peto mustissa asettaa riman korkealle

Suomalaisen metallimusiikin pedot (Anton Kabasen nykyinen yhtye Beast in Black sekä Kabasen ex-yhtye Battle Beast) julkaisevat uudet albumit. Koska Kabanen liittyy molempiin yhtyeisiin vahvasti, ei vertailulta voi välttyä. Tämän vuoksi albumit laitetaankin nyt vastakkain Petojen taistelussa!

Beast in Black tarjoili uuden albuminsa - From Hell with Love - 8.2. Albumi on jatkoa yhtyeen ensimmäiselle vuonna 2017 julkaistulle Berserkerille. Tuore albumi lähtee käyntiin Cry Out for Hero- kappaleella, joka on erittäin kova avaus. Yhtyeen laulaja Yannis Papadopoulos antaa palaa huolella ja albumilla hyödynnettävät disko-vaikutteet ovat heti esillä.

Toisena kuultava nimikkobiisi jyrää vahvasti eteenpäin. Papadopoulos tarjoaa pehmeämpää tulkintaa revittelyn rinnalla, mikä toimii erittäin hyvin. Kolmantena kappaleena tulee albumin ensimmäisenä singlenä julkaistu Sweet True Lies todella mahtava kappale. Se on totaalinen korvamato ja ehdottomasti yksi yhtyeen parhaimpia kappaleita. Osana albumin kokonaisuutta se nousee vielä uudelle tasolle.

Repentless tuo vahvasti mieleen Nightwishin Wishmaster-albumin. Papadopouloksen äänen käyttö saa hetkeksi miettimään onko Tarja Turunen vaihtanut soolosta takaisin yhtyeisiin, sillä tulkinta vie suoraan Tarjan äänen maisemiin. Die by the Blade toimii erittäin hyvänä jatkona Repentlessille. Kappaleessa disko-vibat ovat huipussaan ja tanssijalka alkaa vipattamaan. Oceandeep on levyn balladiveto ja se palauttaa jälleen mielleyhtymät Nightwishiin. Papadopoulos tulkitsee kappaleen upeasti, kylmät väreet ovat taatut.

Unlimited Sin jyrää käyntiin lujaa rauhallisuuden jälkeen. Kappale on albumin tarttuvimmasta päästä koukuttavalla melodiallaan. True Believerin intro tuo mieleen vanhojen tietokonepelien musiikit ja se tyyli jatkuu koko kappaleen läpi. This Is War on heti alusta todella raskas ja se onkin levyn raskaimpia kappaleita.

Albumin viimeiset kappaleet tykittävät teoksen hienosti loppuun. Heart of Steel nousee yhdeksi albumin parhaimmaksi kappaleeksi, No Surrender puolestaan on levyn perinteisin power metal-kappale. Papadopoulos ärjyy Killed by Death-kappaleen huolella ja No Easy Way Out päättää albumin samalla tavalla kuin se alkoikin - diskolla.

Kokonaisuutena albumi on ehjempi teos kuin edeltäjänsä. Kabasen sävellykset ovat huipussaan ja kappaleet iskostuvat päähän pitkäksi aikaa. Albumille olisi kaivannut toisenkin balladin, mutta ei sen puute albumista liian turboahdettua tee. Battle Beastilla on vaikea paikka voittaa Petojen taistelu, sillä Kabanen tahtoo selvästikin pestä lattiaa vanhalla yhtyeellään.

Kappalelista:

 1. Cry Out for Hero
 2. From Hell with Love
 3. Sweet True Lies
 4. Repentless
 5. Die by the Blade
 6. Oceandeep
 7. Unlimited Sin
 8. True Believer
 9. This Is War
 10. Heart of Steel
 11. No Surrender
 12. Killed by Death
 13. No Easy Way Out
Kokonaisarvosana: 9/10

Petojen taistelu osa 2 julkaistaan maaliskuun 22. päivä, kun Battle Beastin albumi No More Hollywood Endings näkee päivänvalon. Silloin selviää kumpi pedoista on vahvempi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa