Laulaen Liverpooliin osa 3: toisen semin ekat ja Espanja

 

Viisut lähestyy hurjaa vauhtia, kahden viikon päästä ensimmäinen semifinaali on jo kisattu! Tänään jatketaan vuoden kisakappaleiden ruotimista toisen semifinaalin ensimmäisen puoliskon parissa, sekä suorista finalisteista tänään ruoditaan Espanja. Muistutuksena jälleen, pisteet on puhtaasti annettu minun mielipiteeseen nojaten, ei viisumenestystä spekuloiden, vaikka sitäkin tässä teen. Kappaleiden numerot on esiintymisjärjestyksen mukaiset. Eiköhän lähdetä jälleen käymään kappaleita läpi. Aiemmat osat voit lukea tästä ja tästä. Kaikki vuoden kappaleet puolestaan voit kuunnella tästä.

1. Tanska: Reiley - Breaking my heart

Pohjoismaat ovat saaneet tänä vuonna kunniaa niin semien avaamiseen kuin lopettamiseen Norjan avatessa ja Suomen päättäessä ekan semin ja Tanskan avatessa sitten toisen semin. Tanska nuori Färsaarilta kotoisin oleva Reiley tarjoaa mukavan kepeän pop-kappaleen, joka ei kuitenkaan ole kovinkaan mieleenpainuva. Siinä missä Norja pyyhkii lattiaa muilla esiintyjillä heti ekan semin alkuun, on Tanska enemmänkin lämmittelyä muita kisaajia varten. Breaking my heart on kepeän kesäinen kappale ja Reileylla on tyylikäs ääni, mutta ei tämä Tanskaa finaaliin tule viemään. Ihan kiva, mutta ei riitä.

4 pistettä.

2. Armenia: Brunette - Future lover

Armenia yllätti viime vuonna heikosta viisusijoituksesta huolimatta tekemällä yhden isoimmista viisuhiteistä kautta aikain. Jano sekä viisumenestykseen että uuteen globaaliin hittiin on siis suuri ja sitä varten apuun haettiinkin Armenian isoimpia poptähtiä, eli Brunette. Kappaletta Future lover odotettiinkin kieli pitkällä ja omakohtaisesti on myönnettävä, että odotus palkittiin. Kappale ei ole paras tämän vuoden biiseistä, mutta se on ihanan dramaattinen ja jylhä. Usein toisena esiintyminen ei ole viisumenestyksen kannalta ollut hyvä juttu, mutta uskon vahvasti, että Armenia menee heittämällä finaaliin tänä vuonna. Kova veto, ei voi muuta sanoa.

8 pistettä.

3. Romania: Theodor Andrei - D.G.T (Off and on)


Myös Romania tarjoaa hieman rokahtavampaa soundia tänä vuonna. Jokusen vuoden tauon jälkeen Romania pääsi pitkästä aikaa viime vuonna finaaliin, mutta valitettavasti en usko, että heillä tänä vuonna on mitään mahdollisuuksia siihen. Theodor Andreilla on nuorta intoa ja paloa, mikä näkyy myös lavalla, mutta kappale itsessään ei jätä mitään suurempaa muistijälkeä. Asenteesta plussaa, mutta siihen se sitten jääkin.

2 pistettä.

4. Viro: Alika - Bridges

Yksi musikaali-disney-balladi on aina oltava, ja tällä kertaa se tulee Virosta. Alikan Bridges on pianovetoinen, erittäin herkkä ja kaunis, mutta samalla mahtipontinen balladi. Kirkkaasti yksi vuoden parhaita hitaita ja ylipäänsä kappaleita. Viro tulee menemään finaaliin heittämällä, ei mitään ongelmia sen suhteen.

12 pistettä.

5. Belgia: Gustaph - Because of you

Belgian Gustaph on tietyllä tavalla myös viisulavalla palaava artisti. Hän ei ole tosin edustanut mitään maata koskaan, mutta on pariinkin otteeseen laulanut taustoja kotimaansa esityksissä. Nyt kuitenkin on aika tulla itse artistina lavalle ja näyttää mitä itse osaa. Kappale on ehtaa ysäridiscoa, eli kyseisen musiikkityyliin suurena välttelijänä ei todellakaan minun suosikkejani. Gustaph laulaa hemmetin hyvin, mutta kappale itsessään aiheuttaa minussa lähinnä halun lähteä karkuun. Kivan kepeä, mutta ei todellakaan meikäläisen juttu.

2 pistettä.

6. Kypros: Andrew Lambrou - Break a broken heart

Kyproslainen herkkupala Andrew Lambrou on ehdottomasti yksi tämän vuoden upeaäänisimpiä laulajia, eikä tosiaankaan ulkonäöstä ole todellakaan haittaa. Break a broken heart on mahtipontinen balladi, jonka Andrew laulaa upeasti tulkiten aiheuttaen kylmät väreet kuulijassaan. Ainoa miinus tulee siitä, että kappale saattaa vaatia muutaman kuuntelukerran, ennenkuin iskee kunnolla. Kypros menee heittämällä finaaliin tällä.

10 pistettä.

7. Islanti: Dilja - Power

Viimeisenä Pohjoismaista semikoitoksensa hoitaa Islanti. Diljan Power ei kylläkään lunasta nimensä mukaisia odotuksia, sillä siitä puuttuu voimaa aika paljonkin. Siinä missä ensimmäisessä semissä kisaavat Pohjoismaat (Norja, Ruotsi, Suomi) ovat kaikki potentiaalisia viisuvoittajia, ei toisen semifinaalin kumpikaan Pohjoismaa (Tanska, Islanti) taida päästä edes finaaliin. Dilja laulaa todella hyvin, mutta kappale itsessään on aika mitäänsanomaton tekele. Kyllä tätä kuuntelee ihan mielellään, mutta ei tästä hirveästi jälkipolville jää kerrottavaa.

4 pistettä.

8. Kreikka: Victor Vernicos - What they say

Kreikka lähettää oman kisahistoriansa nuorimman edustajan viisuihin. Vain 16-vuotias Victor omaa komean äänen, mutta valitettavasti itse biisi on tylsä. Koko toisen semifinaalin ekalta puoliskolta puuttuu lähes kokonaan kunnon uptempo-kappaleet, joten Kreikalla on balladinsa kanssa äärimmäisen huonot mahdollisuudet päästä finaaliin. Kahdeksas semitylsä biisi putkeen (Armenia, Viro ja Kypros onneksi ovat hyviä) ei ole omiaan herättämään katsojien mielenkiintoa, joten Kreikan menestys kahden edellisen kisan top 10-sijotusten jälkeen tulee olemaan karsiutuminen valitettavasti. En usko hetkeäkään tämän menevän finaaliin, vaikka yksittäin kuunneltuna ihan kiva kappale onkin.

4 pistettä.

Finalisti: Espanja: Blanca Paloma - EaEa

Espanja nappasi viime vuonna monien vuosien heikkojen tulosten jälkeen pronssisijan viisuissa. Jano voittaa tänä vuonna on kova ja maa päättikin pelata upporikasta ja rutiköyhää, sillä Blanca Paloman EaEa on kappale, joka on joko voittokahinoissa mukana tai sitten aivan finaalin häntäpäässä. Kiva juttu, että Espanja tarjoaa omasta kulttuuristaan tällä hienon näytöksen, mutta omaan musiikkimakuuni tämä ei uppoa, ei sitten millään. Lähes koskaan en ole harmissani, jos en ymmärrä mitä artisti laulaa, koska kappale jollain tavalla uppoaa silti minuun, tai herättää jotain tunnetta. Tässä kappaleessa pohdin vain jatkuvasti, että mikä helvetti tässä on sanomana kaiken korkealta kiekumisen keskellä. Hemmetin hyvin Blanca laulaa, pisteet siitä, mutta biisiä en ymmärrä millään tasolla, en sitten alkuunkaan. Kulttuurin esille tuomisesta plussaa, mutta siihen se sitten jääkin. Siinä missä muut Big 5-maat tähän mennessä ovat meikäläisen listan kärkipäässä, pitää Espanja huolta, että peräpäässäkin näistä maista joku on.

2 pistettä.

Tässä kaikki tältä erää, huomenna vielä viimeinen osa, jossa käsitellään loput toisen semifinaalin kisaajat, sekä suorista finalisteista molemmat isäntämaat eli Ukraina ja Iso-Britannia. Alla vielä tämän päivän ranking sekä kokonaisranking.

Tämän päivän ranking:

  1. Viro
  2. Kypros
  3. Armenia
  4. Islanti
  5. Kreikka
  6. Tanska
  7. Belgia
  8. Romania
  9. Espanja
Kokonaisranking:
  1. Italia
  2. Ruotsi
  3. Norja
  4. Ranska
  5. Suomi
  6. Moldova
  7. Viro
  8. Saksa
  9. Irlanti
  10. Tsekki
  11. Kypros
  12. Armenia
  13. Israel
  14. Sveitsi
  15. Serbia
  16. Portugali
  17. Latvia
  18. Alankomaat
  19. Islanti
  20. Kreikka
  21. Malta
  22. Tanska
  23. Azerbaidzan
  24. Belgia
  25. Romania
  26. Espanja
  27. Kroatia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Laulaen Liverpoolin osa 8: Finaalin jälkilöylyt

Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit