Lordiversityn avausalbumi on pohja Lordin kaikelle musiikille

 


Lordiversityn kronologisesti ensimmäinen albumi Skelectric Dinosaur on puhdasta hard rockia ilman mitään muuta tyyliä mausteena. Kovin paljoa en -70-luvun hard rockia ole kuunnellut, mutta pienen kokemukseni perusteella uskallan väittää Lordin saaneen ajan tyylin hyvin tähän albumiin.

Lordia lähtökohtaisesti pidetään hard rock-yhtyeenä, mutta ainahan siellä musiikissa on ollut muutakin maustetta mukana, kuten Lordiversityn muut albumit osoittavat. Skelectric Dinosaur onkin kuin pohja tulevasta albumista, josta puuttuu vielä kaikki muu. Perusrunko on tässä, pian laitetaan luiden ympärille lihaa.

Tämä tekeekin albumista mielenkiintoisen ja on sen paras puoli. Koko albumin ajan mietin, että miltä kappaleet kuulostaisivat, jos niihin tuotaisiin mukaan discoa, thrash metalia, industrial metalia ynnä muuta tyylejä, mistä Lordin musiikki koostuu, mikä lopulta oli häiritsevää. Keskittyminen meni tähän miettimiseen, eikä itse albumiin. Albumi on kuitenkin hyvin tehty, ja sitä jaksaa useampaankin kertaan kuunnella. Ei tämä Lordiversityn paras albumi ole, mutta ei myöskään huonoin.

Ylihuomenna perjantaina koko seitsemän albumin Lordiversityn viimeinen albumi (kronologisesti kolmas) The Masterbeast From the Moon julkaistaan suoratoistopalveluihin ja siitä tulee myös oma arvostelunsa. Lisäksi siihen arvosteluun tulee lyhyt kokonaisarvostelu koko Lordiversitystä. Viimeistä albumia odotellen!

Kappalelista:
  1. SCG Minus 7: The Arrival
  2. Day Off the Devil
  3. Starsign Spitfire
  4. Maximum-O-Lovin'
  5. The King on the Head Staker's Mountain
  6. Carnivore
  7. Phantom Lady
  8. The Tragedy of Annie Mae
  9. Blow My Fuse
  10. ...And Beyond the Isle Was Mary
Kokonaisarvosana: 7/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö