Vuoden 2022 UMK-kappaleet läpiruodinnassa osa 2


Vuoden UMK-biisien ruodinnan toisessa osassa käydään läpi loput kappaleet, eli Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene. Muistutuksena raadin säännöt: pisteitä annetaan oman mieltymyksen mukaan. Viisumenestystä saa spekuloida, mutta se ei saa vaikuttaa pisteisiin. Pisteitä annetaan viisutyylillä 1-8, 10 ja 12- Useammalle kappaleelle sai antaa samat pisteet. Raadin kokoonpano on sama kuin viime vuonna, joten eiköhän sen pidemmittä puheitta käydä viimeisetkin kappaleet läpi. Ensimmäisten kappaleiden arvostelut voit lukea tästä.

Olivera - Thank God I'm an Atheist


Tätäkään kohtaan ei aluksi odotuksia ollut, sillä Olivera oli täysin uusi tuttavuus minulle. Joona kuitenkin kertoi Oliveran musiikin olevan hyvää, joten hieman odotuksia kasautui. Pettymykseksi se kuitenkin muuttui. Olivera laulaa kauniisti ja kappaleen tarina on hieno osoitus hänen omasta maailmankatsomuksestaan, mutta valitettavan paljon kappale muistuttaa Billie Eilishiä sekä Romanian ja Bulgarian kahden viime vuoden edustuskappaleita. Hienosti Olivera on kappaleensa tehnyt, mutta ei tämä minua suuremmin vakuuta, vaikkakin plussaa tulee siitä, että kappale jää mieleen.

5 pistettä.

-Topi

Oliveran tyyliin sanat herättävät ajattelua, arvostan sitä. Valitettavasti kuitenkin luulen, että Oliveran hyppy akustisempaan tyyliin hänen aiemmasta vahvasta elektronisesta tuotannosta jättää kappeleen hieman vaisuksi. Tarpeeksi tarttuvalla kertosäkeellä, nimenomaan siis melodialla, kappaletta olisi voitu viedä valtavirtaa puhuttelevampaan suuntaan, tästä Oliveralla on monia hyviä esimerkkejä aiemmassa tuotannossaan. En kuitenkaan usko tämän kappaleen pärjäävän Euroviisuissa, enkä oikeastaan tässäkään kilpailussa.

6 pistettä.

-Joona

Oman jaetun ykkössijan sai kyllä tämä kipale heittämällä.

Kappaleessa on ihanaa eksistentiaalista pohdiskelua ja maailma mietintää upean avaruusmaisen taustaraidan syleilemänä. Jokainen elementti kappaleessa oli yhteistyössä kaiken muun kanssa ja biisi liikkuu täydellisen luontevasti eteenpäin alusta loppuun. Jopa loppupään kevyempi alku vikalle kertsille loi tunnelmaa aivan loistavasti puhumattakaan Oliveran äänestä, joka on jotenkin niin ihanan persoonallinen ja uniikki että sekin jo vetäisi alusta asti mukaansa.

12 pistettä.

-Aaro

Ajattelemisen aihetta antavat sanat, jotka Olivera tulkinnallaan saa kuuntelemaan tarkkaan. Lempikohtani on "People shopping their values, whatever's working out right now instead of figuring them out". Yksinkertainen tausta sopii biisiin mainiosti.

7 pistettä.

-Jenzu

Oi, mikä yllättävä, ihana ja suloinen ääni! Biisi yhdistelee taidokkaasti kevyttä pianomelodiaa raskaampaan basso+rummut -komboon, ja se toimii todella hyvin! Biisissä kuitenkaan ei ole liikaa melodista kikkailua, ja Oliveran ääni pääsee loistamaan upeasti! Kyllä, tästä tykkään, ja uskoisin sen uppoavan viisukansaankin!

10 pistettä.

-Laura

Kuuntele kappale tästä.

Tommi Läntinen - Elämä Kantaa Mua


Läntisen kohdalla en oikein tiennyt mitä odottaa, mutta kun näin Haloo Helsingin olevan kappaleen kirjoittajina, uskalsin alkaa elättelemään toiveita. Ja sieltähän tärähti äärimmäisen kova suomirock-kappale. Läntisen ääni sopii kappaleeseen kuin nyrkki silmään ja kappaleen tarina on loistava konkaritarina. Elli Haloo on ehdottomasti yksi Suomen parhaimmista sanoittajista, ellei jopa paras, joten en ylläty, että lyriikat on osuvasti kirjoitetut. Mun puolesta tämä saisi myös viisuihin lähteä, sijoituksesta siellä välittämättä. Jos ei muuta, niin ainakin Läntinen saa tästä varmasti nostetta uralleen uusiksi.

12 pistettä.

-Topi

Hyväntuulista rehellistä suomalaista rockia. Ihan mukava biisi, mutta miksi suomalaiset vanhan koulukunnan rocklaulajat haluavat edustaa laulamalla omasta historiastaan. Tuli kovasti mieleen viime vuoden Dannyn biisi tästä teemasta. Tykkäsin kappaleen positiivisesta fiiliksestä ja rockahtavasta soundista sekä Läntisen käyttämistä kielikuvista, jotka luovat kappaleeseen hieman syvyyttä kilpailijoiden kappaleisiin nähden.

7 pistettä.

-Joona

Legendaarinen villi kortti!!!

En tiennyt viime vuoden Danny fiaskon jälkeen yhtään, mitä odottaa nyt kun seuraava suomi legenda UMK:hon lähtee, mutta kuitenkin kun kuulin biisin kirjoittien olevan Haloo Helsinki, alkoi huoli siitä hieman laantua. Kappale on aivan mahtavan toiveikas ja mukaansatempaava kokonaisuus!  Sanomaltaan sanoisin, että tätä kappaletta ei miltei olisi paremmin voinut ajoittaa, kun nyt oikeasti voi jo melkein alkaa miettiä tulevaa hieman positiivisemmassa valossa. Hyvä Tommi!

8 pistettä.

-Aaro

Taattua Tommi Läntistä ja suomimusaa! Ihanan optimistiset sanat. En ehkä kuuntelisi varta vasten tätä biisiä.

4 pistettä.

-Jenzu

Ah, mitä hyvän mielen suomirockia! Ammattitaitoisesti tehtyä biisiä on aina mukava kuunnella, ja Tommi Läntisen laulu on taattua laatua. Kappale tuo mieleen suomalaisen kesästä kertovan elokuvan lopputekstimusiikin, jonka aikana kaikki poistuvat salista hymy huulilla. Harmi vain, suomen kielellä harvoin viisuissa pärjätään, eikä tämä kerrasta päähän -ralli ole poikkeus.

4 pistettä.

-Laura

Kuuntele kappale tästä.

Isaac Sene - Kuuma Jäbä

Isaac Sene – Kuuma Jäbä

Tämän kanssa kävi vielä rajummin kuin Bessin kappaleen kanssa. Ensi kuuntelun jälkeen olin sitä mieltä, että tämä on vuoden huonoin kappale ja en edes toista kertaa halunnut tätä kuunnella. Sittemmin kappale onkin kasvanut minussa myös ja mennyt omalla top-listallani Oliveran ja Youngheartedin ohi. Oikein mainio kappale ja toisaalta samankaltainen shokkiefekti mikä itselleni tuli voi olla se, joka saisi tämän syöpymään ihmisten mieliin viisuissa. Kyllähän tätä tanssia voisi yökerhossa. Bonusta savon murteesta.

7 pistettä.

-Topi

Tykkäsin biisin soundista, mutta siihen se jääkin. Kappaleen säröisyys niin laulussa kuin melodiassakin on oikeastaan tämän soundin takana. Luulen, että laulun teemakin sopisi Euroviisuihin hyvin, sillä se tietyllä tavalla rikkoo hieman rajoja, mutta sanat ja kertosäe kuitenkin jäävät niin pinnallisiksi, että ensimmäisen kertosäkeen jälkeen tuntui kuin olisin kuullut sen jo kymmeniä kertoja. Hiotummalla sanoituksella kappale olisi voinut olla ihan osuva, mutta tätä en halua nähdä Euroviisuissa.

4 pistettä.

-Joona

Ensimmäisellä kuuntelulla yritin lähes tulkoon kaikkeni löytääkseni biisitä ongelmia, jotka oli muutakin kuin vain "Hei nää sanat on kyllä vähän cringe", mutta siitä päähänpinttymästä päästyäni alkoi biisi vetää mukanaan hyvin vahvasti. Biisissä on hyvin paljon K-pop vivahteita, joka oli myöskin hyvin hämmentävä fiilis kuulla suomenkielisessä kappaleessa. Tausta on juuri niin energinen kuin pitääkin ja Isaacin laulu ja säkeiden rytmitetty puhuminen oikeasti toimivat iha uudella tavalla. Pieni sellainen "Hei täähän vois olla ruotsin ehdokas" viba kyllä tuli, sen verran harvoin suomesta tällaista lähtee edes yrittämään :D Mahtava biisi kaiken kaikkiaan.

10 pistettä.

-Aaro

Eih. En pidä siitä, miten sanojen lausuminen jätetään puolitiehen. Ei toimi mulle lainkaan. Tausta on ihan kiva, siitä piste. 

1 piste.

-Jenzu

Ymmärrän, että biisiin on haettu pikkutuhmaa fiilistä, mutta valitettavasti toteutus ontuu, ja sanoitus lähinnä saa hymyn huulille. Biisin biitti on ihan jalan alle menevä, mutta nykymusiikissa näitä löytyy useampia. Ihan ok baarissa soiva kipale, mutta viisulavoille auttamatta liian mitäänsanomaton.

4 pistettä.

-Laura

Kuuntele kappale tästä.

Näin on kaikki kappaleet käyty läpi ja tiukaksi pisteetkin menivät. Alla raadin kokonaistulos kaikista kappaleista:

  1. BESS 44p
  2. The Rasmus 43p
  3. Olivera 40p
  4. Cyan Kicks 39p
  5. Tommi Läntinen 35p
  6. Younghearted 29p
  7. Isaac Sene 26p
Näin on Eurovisionistin raati sanonut mielipiteensä. Viikon päästä jännitetään kuka vie lopulta voiton ja osuuko Eurovisionistin raadin tulokset lähellekään lopullisia tuloksia. Se kuitenkin on varmaa, että jännittävä finaali on tiedossa!

Hyvää viisukevättä kaikille toivottavat:

Topi, Joona, Aaro, Jenzu ja Laura

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa