Aivan saatanan sama mitä sinne lähetetään, ei me kuitenkaan pärjätä!


Muutama viikko taaksepäin Yle julkaisi tiedon siitä, että Darude edustaa Suomea tulevissa Tel Avivin Euroviisuissa toukokuussa. Hieman yllättäen suomalainen yleisö otti uutisen vastaan suhteellisen positiivisesti, eikä sen suurempia turhia lätinöitä kuultu.

Nyt kun kaikki ehdokaskappaleet on kuultu, vanhat kunnon kommentit nousevat jälleen esiin. Mainittakoon nyt muutama:

"Vittu mitä paskaa"

"Voitaisko lopettaa jo näihin osallistuminen"

"Ketä kiinnostaa" (Btw: n. 200 miljoonaa ihmistä vuosittain...)

"Eikö verorahoja voisi käyttää johonkin muuhun"

"Ei me taaskaan pärjätä; Finland zero points"

Mikä hitto siinä on, ettei suomalaiset voi kannustaa omiaan Euroviisuissa?!? Nuorten MM-lätkää seurataan jatkuvasti ja huudetaan ja riehutaan, iloitaan ja kannustetaan kun pärjätään siellä. Hauska faktahan on se, että nuorten lätkää pelataan vakavasti alta kymmenessä maassa, viisuihin osallistuu vuosittain noin 40 maata.

Daruden jokainen tämän vuoden ehdokaskappale viisuihin on toimiva paketti. Myönnetään, odotukset olivat korkeammalla, mutta ei nämä vaihtoehdot nyt huonoja ole. Tänä vuonna viisuissa näyttäisi olevan balladi jälleen eniten edustettuna, minkä vuoksi Daruden kappaleet nousevatkin hienosti esille Tel Avivin lavalla.

Suomalaiset jaksavat voivotella kuinka ei pärjätä viisuissa, mutta samat voivottelijat ovat myös kovaäänisimmät haukkujat edustajaa kohtaan. Sitten ihmetellään miksei kukaan suurartisti/-yhtye halua edustaa Suomea? Johtuisiko vaikka siitä, että lokaa tulee niskaan ihan sama miten siellä käy, yleensä jo ennenkuin on edes ehtinyt tehdä yhtään mitään.

Rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa osataan viisuilu. Siellä karsinnat ovat suurta kansanjuhlaa ja edustajaa kannustetaan koko kevät, eikä haukuta pystyyn heti, saati teilata jos menestys nyt ei olekkaan toivotun korkea. Voitaisiinko Suomessakin alkaa vihdoin kannustamaan omiaan ja olemaan ylpeitä edustajastamme, joka vie suomalaista musiikkia maailman suurimpaan laulukilpailuun? Ei varmaankaan, sehän voisi olla suorastaan hienoa ja siitä voi tulla hyvä mieli...

Todennäköisesti tämä kirjoitus aiheuttaa närää paljon ihmisten keskuudessa ja joku varmasti ehdottaa minulle elämän hankkimista, haukkuu minut kukkahattutädiksi ja käskee ottamaan pään pois perseestä. Näille ihmisille toivotan onnellista viisukevättä ja parempaa elämää, sillä toisten haukkuminen ei millään muotoa tee elämästä parempaa!

Ja uskokaa tyyppiä, joka kirjoittaa Eurovisionisti-nimen alla: Daruden Look Away on se kappale, jolla näytetään Tel Avivissa miten suomalaiset osaa hommansa!

Viisukuplassa eläen ja iloista viisukevättä kaikille toivottaen:
Eurovisionisti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa