Nightwishin Human :II: Nature on kaikkea ja vähän enemmänkin!

Nightwishin uusi albumi Human :II: Nature julkaistaan virallisesti perjantaina, mutta onnellisesti ennakkotilaajana sain albumin käsiini jo tänään! Ja voin sanoa, että kaikki odotukset ylittyivät!

Tarkemmin en kappaleita analysoi, koska se pilaisi albumin upeuden. Jokainen muodostakoon itse tarkemmin niistä mielipiteensä kuunnellessaan.

Albumi pitää sisällään kaikki Nightwishin parhaimmat elementit ja hieman uusiakin on tullut mukaan. Multi-instrumentalisti Troy Donockleyn repertuaari on jälleen kasvanut niin soittimien kuin laulunkin rintamilla.

Virallisesti yhtyeen rumpalina nyt ensimmäistä albumiaan soittava Kai Hahto puolestaan poistaa kyllä Jukka Nevalaisen tyylin Nightwishista ja nyt siellä kuuluu aitoa Hahtoa. Rumpupatteri saa toisinaan sellaista kyytiä, että heikompaa hirvittää.

Holopainen on kappaleenkirjoitussaralla täysin liekeissä. Albumilla kaikki kappaleet ovat loistavia, mutta yksikään ei jätä toista varjoonsa. Albumi on kokonaan Holopaisen käsialaa, eli muut yhtyeen jäsenet eivät ole kirjoittaneet kappaleita, sovitukseen ovat kyllä osallistuneet.

Emppu Vuorisen kitarataiturointi on raskaimmillaan vuosiin. Tätä on toisaalta hieman kaivattukin ja Emppu kyllä räjäyttää raskailla riffeillä tajunnan. Marco Hietala puolestaan tarjoilee lauluaan soolona vasta albumin loppupuolella, mutta sitä kannatti odottaa. Hietala hoitaa pehmeämmän ja rankemman laulun hienosti.

Ja sitten on tietysti vielä Floor Jansen. Vokaaliakrobatia, mitä Jansen albumilla harjoittaa, on aivan käsittämätöntä. Jansen suvereenisti pomppii matalien ja korkeiden nuottien välillä todella paljon. Hän myös tarjoilee ooppera-laulua ja sitä kunnon huuto-/kuolonkorina-laulua myös. Albumin kappaleella How's the Heart? Jansen tekee ehkäpä koskettavimman tulkintansa.

Albumin toinen puolisko, instrumentaalinen kahdeksanosainen teos on todella kaunis. Se kannattaa ehdottomasti kuunnella silmät kiinnin kokonaisuutena, silloin siitä saa kaiken irti. Human :II: Naturea kohtaan odotukset olivat korkeat - vaikkei toisaalta uskaltanut mitään odottaakaan -  ja kaikki odotukset täyttyivät ja ylittyivät. Kiitos Nightwish tästä valosta ja ilosta tähän muuten aika synkkään maailmantilanteeseen!

Kappalelista:

 1. Music
 2. Noise
 3. Shoemaker
 4. Harvest
 5. Pan
 6. How's the Heart?
 7. Procession
 8. Tribal
 9. Endlessness
 10. All the Works of Nature Which Adorn the World
  1. Vista
  2. The Blue
  3. The Green
  4. Moors
  5. Aurorae
  6. Quiet as the Snow
  7. Anthropocene (incl. "Hurrian Hymn to Nikkal")
  8. Ad Astra
Kokonaisarvosana: 12/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa