Turistina Torinoon Extra: Kisaviikon läpiruodintaa


Viime yönä kisattiin vuoden 2022 Euroviisujen finaali. Koko kulunut viisuviikko ja sitä edeltäneet harjoitukset ovat olleet jälleen musiikin ja kansainvälisen yhteistyön riemujuhlaa ja jälleen kerran voi onnellisena vaipua Euroviisujen jälkeiseen masennukseen, joka tosin pitää sisällään kutkuttavaa odotusta siitä, missä kisat ensi vuonna pidetään.

Ukrainahan loppujen lopuksi kirkkaasti ja ylivoimaisesti voiton viime yönä vei. Turistina Torinoon-sarjan lukijat saattanevat muistaa, etten kovin mairittelevia sanoja Ukrainan kappaleesta sanonut, ja pitäydyn edelleen niissä sanoissani. Valehtelisin kuitenkin jos väittäisin etten olisi Ukrainan esitysten aikana viisuviikolla herkistynyt. Ukraina ansaitsi voittonsa, äänestäjät ovat puhuneet ja tuloksista on turha paljoa itkeä. Kutkuttavaksi nyt Euroviisujen jälkeisen masennuksen ajan tekee se, että spekulaatiot ensi vuoden kisapaikasta ovat suuremmat kuin koskaan. Ukraina ei todennäköisesti kisoja järjestämään kykene siitä huolimatta, että delegaation johtaja, voittajayhtye sekä itse presidentti Zelenskyi ovat jo ilmaisseet Ukrainan järjestävän kisat ensi vuonna. Epäilen vahvasti ettei EBU (Euroopan yleisradiounioni) kisoja sodan runtelemaan maahan järjestettäväksi anna, mutta kenties tulemmekin positiivisesti yllättymään ja kisat siellä lopulta ovat.

Toiseksi tulleet Britit ovat varmasti valmiina astumaan apuun, jos Ukrainan maaperällä kisoja ei pystytä järjestämään. Aiemminkin BBC on kisat järjestänyt, jos edellinen voittaja ei siihen olekaan kyennyt. Mielenkiinnolla jäädään seuraamaan kisapaikan valintaa.

Mutta mites sitten muuten kisat meni? Oli mahtavaa nähdä Brittien ja Espanjan pärjäävän loistavasti ensimmäistä kertaa vuosiin. Myös oman suosikkini Ruotsin menestys oli mahtavaa. Suuria yllätyksiä ei oikeastaan koettu kokonaistuloksissa, sillä semifinaaleista jatkoon meni selvät jatkajat ja kaikkien muiden kesken tilanne olisi voinut mennä miten vain. Finaalissa yllätys oli Ranskan huono pärjääminen. Kappaletta oli paljon hehkutettu monessakin paikassa, joten heikko menestys oli iso yllätys. 

Ja entäs sitten Suomi? Mahtavaa oli nähdä Suomi toista vuotta putkeen finaalissa. Vaikka menestys siellä jäikin hieman odotettua heikommaksi, ei missään nimessä tarvitse olla pettynyt The Rasmukseen. Yhtye edusti Suomea upeasti ja loistivat Torinon lavalla. Toivottavasti YLE jatkaa tällä menestysreseptillä Suomen viisuehdokkaan etsimistä, sillä Suomella on nyt kaikki mahdollisuudet päästä siihen joukkoon, joka on aina finaalissa. Nyt ei todellakaan ole aika himmailla, vaan lisää vaan pökköä pesään ja Suomi kohti toista Euroviisuvoittoa!

Lopuksi on vielä sanottava paljon onnea Ukrainalle upeasta voitosta! Kiitos kaikille kuluneesta viisukaudesta, yllättävän nopeasti mennään taas uudestaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa