Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa


On jälleen se aika vuodesta, kun Junior Eurovision Song Contest kolkuttelee jo ovella. 26.11. sunnuntaina Nizzassa 16 maata kisaa tämän vuoden junnuviisujen voitosta, ja nyt laitetaan hieman arvostelua kehiin. Kappaleiden arviot on annettu ensikuuntelun jälkeen, eli ensivaikutelma ratkaisee tällä kertaa täysin. Pisteitä tuttuun tapaan on tarjolla viisumaisesti 1-8, 10 tai 12. Ja puhtaasti omaan mieltymykseen nojaten on pisteet annettu, eli en mieti menestymismahdollisuuksia kisassa. Kappaleet on arvioitu sattumanvaraisessa järjestyksessä. Voit kuunnella kaikki kappaleet tästä.

Irlanti: Jessica McKean - Aisling

Irlanti luottaa omaan haltijakieleensä eli iiriin. Kappale Aisling onkin kuin suoraan repäisty Taru Sormusten Herrasta tms elokuvasta. Kaunis ja folkahtava kappale olisi sellainen mitä irlannilta kaipaisi aikuisten viisuihinkin. Kappale kaipaisi kuitenkin hieman enemmän voimaa säväyttääkseen lujemmin.

7 pistettä.

Albania: Viola Gjyzeli - Bota ime

Albanian kappale on hyvinkin tutun kuuloinen junnuviisubiisi. Toisin sanoen näitä on kuultu jo todella monta, eikä tämä oikein toimi. Vahvan alun jälkeen kappale lässähtää pahasti. Ihan kiva, mutta ihan kiva ei riitä.

4 pistettä.

Puola: Maja Krzyzewska - I just need a friend

Puola lähettää kisoihin kiusaamisenvastaisen kappaleen. Tarina on kaunis ja koskettava, Maja sen myös upeasti tulkitsee. Jotain jää kuitenkin uupumaan, eikä tämä aiheuta suuria kylmiksiä, mitä paperilla ollessaan konseptina voisi ajatella.

8 pistettä.

Ranska: Zoe Clauzure - Coeur

Ranska puolustaa vahvasti kotikisoissa viime vuoden voittoaan. Loistavasti Ranskalla onkin junnuviisuissa mennyt, joten voitonjano on edelleen vahva. Coeur on tanssittava klubibiisi, jonka biitti menee suoraan jalkoihin. Hiuksia halkoen olisi voinut vielä kovempi jytä olla, mutta loistava kappale joka tapauksessa.

10 pistettä.

Saksa: FIA - Ohne Worte

Saksan kappaleen musiikkivideolla on hienosti viittomakieltä mukana. Toivottavasti tuovat sen myös kisalavalle esitykseen. Ohne Worte on kenties eniten radioystävällisin kappale tänä vuonna siinä mielessä, että se voisi hyvin radiossa soida aiheuttamatta varsinaisesti suuria tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Ihan kiva balladi.

6 pistettä.

Espanja: Sandra Valero - Loviu

Tämän tunnistaa Espanjan kappaleeksi heti, vaikka ei laulua olisikaan. Pelkkä musiikki on jo niin vahvasti espanjalaisen pop-musiikin syvimmän olemuksen äärellä, että ei jää epäselväksi tosiaankaan mistä päin tämä kappale tulee. Todella tanssittava kappale, joka toimisi erittäin hyvin jonkin teinisarjan tunnuskappaleena. Todella loistava, ei voi muuta sanoa.

12 pistettä!

Italia: Melissa & Ranya - Un Mondo Giusto

Italia on siitä hauska viisumaa, että aikuisten kisoissa kappaleet ovat lähes aina todella huippuja ja pärjäävätkin todella hyvin, mutta junnuviisuissa sitten ollaankin toisessa päässä. Ei tämäkään missään nimessä huono ole, mutta ei nyt varsinaisesti hyväkään. Kappaleen säkeistöt lupailevat paljon, mutta kertosäe lässähtää. Hieman ohilaukaus Italialta.

5 pistettä (säkeistöjen hienoudesta).

Portugali: Julia Machado - Where I Belong

Portugalin kappale on tylsä ja aika mitäänsanomaton. Mielenkiinto katosi heti. Loppua kohden kappale kuitenkin paranee ja hienojen nostatusten ja kuorojen ansiosta tälle useamman pisteenkin haluaa antaa. Toivon vain todella, että kisoissa sitten mielenkiinto ei monilta katoa niin pahasti kappaleen alussa, että koko biisi sitten menee täysin ohi.

5 pistettä.

Alankomaat: Sep & Jasmin - Holding on to You

Nyt on kunnon diskojytä! Monien balladien keskellä Alankomaat täräyttää kunnon piristysruiskeen. Kappale saa varmasti kisa-areenalla ihmiset nousemaan penkeistään ja tanssimaan. Kappaleessa on huikea droppi ja tämä saa kyllä todella hyvälle fiilikselle kuulijan.

12 pistettä!

Ukraina: Anastasia Dymyd - Kvitka

Tämä on kanssa kunnon hyväntuulen biisi. Hauska, tarttuva, tanssittava, iloisen pirskahteleva. Hieman miinusta tulee saman sanan liiallisesta toistosta, mikä nimittäin hieman käy jo ärsyttäväksi. Piristävä pläjäys kuitenkin,

8 pistettä.

Georgia: Anastasia & Ranina - Over the Sky

Georgialta tulee perinteisesti jotain todella hämmentävää tai sitten vahva balladi. Tänä vuonna vuorossa on jälkimmäinen. Over the Sky on ehdottomasti yksi vuoden upeimmista kappaleista, ja toimisi todella hyvin jonkin eeppisen fantasia-/seikkailuelokuvan tunnusmusiikkina. Miinusta hieman siitä, että onhan tällaisia paljon jo ennenkin kuultu, mutta loistava tämä silti on.

10 pistettä.

Pohjois-Makedonia: Tamara Grujevska - Kazi Mi, Kazi Mi Koj

Kah, balladi... Tänä vuonna näitä riittää. Pohjois-Makedonia tarjoaa kuitenkin yhden vuoden parhaimmista balladeista. Upeasti laulettu kappale on mielenkiinnon herättävä ja maaginen. Vaikka monta balladia tosiaan mukana tänä vuonna onkin, on tällä todella hyvät mahdollisuudet pärjätä, sillä erottuu joukosta edukseen.

10 pistettä.

Viro: ARHANNA - Hoiame kokku

Vuoden pianoballadi-osasto tuleekin sitten Virosta. Kappale on siitä mielenkiintoinen, että se on samaan aikaan kaunis ja tylsä. Kertosäe ei oikein lähde, mutta kyllä tämä ihan toimiva ja kiva on. 

6 pistettä.

Malta: Yulan - Stronger

Kappaleen alku meni täysin ohi, yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Mietin aivan muita asioita, ja tajusin puolivälissä, että niin se kappalekin muuten pyörii. Toinen kertosäe nappasi kuitenkin vahvasti otteeseensa ja loppupuolisko olikin todella mahtava.

7 pistettä.

Iso-Britannia: Stand Uniqu3 - Back to Life

Nyt jysähti ja lujaa. Iso-Britannia tarjoaa kunnon tyttöbändienergiaa ja Back to Life onkin erittäin moderni tanssibiisi, joka tulee varmasti olemaan näyttävä myös kisalavalla. Uskoisin tämän kisaavan jopa voitosta.

12 pistettä!

Armenia: Yan Girls - Do It My Way

Hauskasti pitkälti samat sepustukset pätevät Armeniaan kuin mitä Iso-Britanniasta sanoin. Tässä kuitenkin on pikkasen enemmän vielä asennetta, ja siitä syystä tämä myös hitusen parempi onkin. Armenia on todella kova junnuviisumaa ja uskoisin, että jälleen kolkutellaan korkeita sijoituksia, ellei jopa jälleen voittoa.

12 pistettä!

Näin olisi kaikki junnuviisubiisit vuosimallia 2023 käyty läpi. Paljon balladeja, kovia tanssibiisejä, erittäin mielenkiintoinen kisailta muutaman viikon päästä tulossa. Kisojen jälkeen katsotaan miten niissä sitten kävi ja käydään vähän läpi kisailtaa. Siihen asti hyvää junnuviisujen odotusta! Alla vielä ranking-listaus kappaleista.

 1. Armenia
 2. Iso-Britannia
 3. Espanja
 4. Alankomaat
 5. Ranska
 6. Pohjois-Makedonia
 7. Georgia
 8. Puola
 9. Ukraina
 10. Irlanti
 11. Malta
 12. Viro
 13. Saksa
 14. Italia
 15. Portugali
 16. Albania

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö