Ennakkosuosikki voiton vei ja Suomi floppasi kunnolla

Viisut on nyt viisuiltu tämän vuoden osalta. Viime yönä käyty finaali oli historian pisin kestäessään neljä tuntia ja kymmenen minuuttia. Tässä nyt muutamia ajatuksia tuloksista.

Suomea lukuunottamatta Pohjoismaat sijoittuvat erittäin hyvin. Tanska oli 12., Islanti 10., Ruotsi 6. ja Norja 5. Ruotsihan myös voitti raatiäänet siinä missä Norja sai eniten yleisöltä pisteitä. Finaalin jälkeen julkaistuista semifinaalien kokonaistuloksista kävi selväksi, että Suomi oli oman seminsä viimeinen ja kokonaistuloksissa koko kisojen kolmanneksi viimeinen. Ei mennyt ihan putkeen.

Finaalissa nähtiin myös Pohjois-Makedonian ja San Marinon parhaimmat sijoitukset tähän mennessä. Pohjois-Makedonia oli hienosti kahdeksas (entinen paras 12. vuodelta 2006) ja San Marino 20. (entinen paras 24. vuodelta 2014).

Huolimatta Ruotsin raativoitosta ja Norjan yleisövoitosta ei kumpikaan niistä voittanut koko kisoja. Raatien kolmas ja yleisön toinen nousi yhteispistein komeaan voittoon. Alankomaat juhlii voittoa pitkästä aikaa ja kyllähän se oli täysin ansaittu. Ensi vuonna sitten varmaankin Rotterdamissa tai Haagissa ainakin huhujen mukaan!

Kiitos Israel ja Tel Aviv upeista viisuista, nyt vaivutaan viisujen jälkeiseen masennukseen! Vielä kerran onnea Alankomaat ja Duncan Laurence!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa