UMK23 läpiruodinnassa osa 2: Genrerajojen rikkomisesta Euroopan eri maihin


Eilen alkoi kappaleiden läpikäynti ja tänään viedään homma maaliin. Myös lopulliset tulokset selviävät, kun mukaan lasketaan nelosluokkalaiset tulokset. Osan 1 voit lukea tästä ja kaikki kilpailukappaleet kuunnella tästä.

Käärijä – Cha Cha Cha

Siinä missä Benjamin veti maton alta omalla kappaleellaan, Käärijä räjäyttää koko huoneen taivaan tuuliin. SIIS J*******A mikä setti artistilta, kenestä itsellä ei ennakkoon ollut hajuakaan. Tämä saattaa itselle olla se yksi harvoista tavoista millä näkisin Suomen ikinä viisuissa oman maan kielellä pärjäävän finaaliin ja mahdollisiin korkeisiinkin sijoituksiin asti. Hieman sanoisin että tässä haiskahtaa viime vuoden Saksan viisukandidaatti Electric Callboyn saundi, joka näin Suomen kontekstiin toimiikin aivan perkeleen hyvin. Käärijä ehdottomasti oma ykkönen. Joka kuuntelukerta on vaan parantanut kappaletta itselle! CHA CHA CHAAAA!!!!

12 pistettä.

-Aaro

 

Cha Cha Cha on mielenkiintoinen lähinnä siksi, että se kilpailee Euroviisupaikasta. Jos kuulisin tämän kappaleen muualla, en olisi pysähtynyt kuuntelemaan.

2 pistettä.

-Joona

 

Nythän se pommin pudotti! Tää kappale on niin outo, kummallinen ja kerrassaan nerokas! Sanat alkaa naurattamaan, ja tämä erilaisten musiikkigenrejen ilottelu on upeaa! Olin todella skeptinen tämän kappaleen vuoksi, mutta jos tämä ei lähde edustamaan Suomea, niin täytynee todeta, että kyllä minä niin mieleni pahotin. Kappale on juuri niin positiivisella tavalla erikoinen, että tämä jos mikä hurmaa Euroopan!

12 pistettä.

-Laura

 

Jukoliste mikä pommi! Käärijä räjäyttää katon, seinät ja kaiken muunkin tieltään rynnätessään Liverpooliin. Yllätyn isosti mikäli tämä ei voita UMKta. Todella kova biisi, leikkisä genrejen suhteen ja sopivan shokeeraava. Tämä jää takuuvarmasti kaikille mieleen. Go Käärijä!

12 pistettä.

-Topi

KUUMAA – Ylivoimainen

Pahoittelen edellisessä ja nyt tässä käyttämääni kieltä, mutta tämä on nyt omasta mielestä sitä niin sanottua radiop**kaa. En oikein osaa muuten kuvailla omia tuntemuksiani kyseisestä biisistä, kun niitä ei oikeastaan ole. Niin mitään sanomaton kappale, että melkeen tuli ikävä Läntistä. Se ukko sentään osas kantaa itseään voimakkaasti ja niin, että kappaletta jaksoi kuunnella.

3 pistettä.

-Aaro

 

Tykkään tämän bändin tyylistä. Kappaleessa on hyvä energia, mutta se ei kuitenkaan ensimmäisellä kuuntelukerralla jäänyt erityisen hyvin mieleen, mikä on harmi, koska myöhemmin kuunneltuna olen pitänyt siitä enemmän.

8 pistettä.

-Joona

 

Kappaleen tunnelma vie hämyiseen kesäyöhön, siihen hetkeen kun skumppa kuplii ja jalat on kipeät tanssimisesta. Sävelkulku on aivan todella onnistunut, ja solistin ääni sopii kappaleeseen ja sen tunnelmaan, kuin nenä päähän! Kaiken kaikkiaan vallan onnistunut poppikipale, josta saadaan nauttia radiosoitossa paljon!

8 pistettä.

-Laura

 

Pitkän aikaa on tullut kuunneltua KUUMAAn Tulipalo-kappaletta sillä korvalla, että tämähän sopisi hyvin viisuihin. Olinkin todella onnellinen nähdessäni KUUMAAn olevan UMKssa mukana. Kisakappale ei myöskään pettänyt vaan kyseessä on vuoden yksi parhaimmista biiseistä. KUUMAA saa varmasti lisänostetta uralleen, vaikkakin Tulipalo sekä Vuoden yhtye-Emma ovatkin yhtyeen nimen Suomen markkinoille jo vakiinnuttaneet. En pistäisi ollenkaan pahitteeksi vaikka tämä viisuihin lähtisikin, erittäin kova biisi, joka laitetaan automatkalla täysillä soimaan.

12 pistettä.

-Topi

Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan

"Hei, mikä olisi pintapuolisin asia mitä voidaan sanoa kaikista maista, mitä vaan saadaan kolmeen minuuttin mahdutettua" Siis huh huh. Porttarit yrittää niin kovaa kuulostaa joltakin, että päätyvät olemaan ainoa kappale, joka ei kuulosta yhtään miltään. Erityisesti minä mieleni pahoitin, kun tämä biisi ainoana näistä seitsemästä pitää sisällään jo katoavaksi elementiksi lasketun modulaation, mutta edes se ei onnistu tämän "kappaleen" saundia pelastamaan. Ei kiitos. Jos tämä on se anti, mitä Porttarit UMK:hon tuo, niin minun puolesta voivat pysyä radiosoiton keisareina. Jätetään viisukansa omaan rauhaansa.

1 piste.

-Aaro

 

En ole aiemmin juurikaan pitänyt Portion Boysin musiikista, mutta ehkä tämä kappale avasi minulle hiukan heidän ajatusmaailmaansa. Kun heidän musiikkiinsa suhtautuu tietynlaisella huumorilla ja leikkimielisyydellä, se voi olla ihan kuunneltavaa. Tämä kappale on hauska ja mieleenpainuva.

8 pistettä.

-Joona


Tältä poppoolta odotin jotain tajunnanräjäyttävää bängeriä, kuten Vauhti kiihtyy. Ja harmillisesti tämä jäi vähän vajaaksi. Sanat on kuitenkin erittäin euroviisuiset, ymmärrän täysin miksi tällä kipaleella halutaan lähteä yhdistämään Eurooppaa. Sinänsä ihan kiva kappale, mutta ei oikein mulle lähde. Harmi.

6 pistettä.

-Laura


Portion Boys ei petä. Takuuvarma bilebiisi, joka nostaa kyllä monet tuoleistaan ylös tanssimaan. Sanat ovat ehkä hitusen kornit, mutta mitäpä sillä väliä, biisi itsessään on hiton kova ja tätä on luukutettu ja paljon. En tätä viisuihin kuitenkaan lähettäisi, vaan kun Käärijä käy Liverpoolissa hakemassa pojan kotiin niin tämä laitetaan ensi vuonna Suomessa viisufinaalin avausnumeroksi, johon se on täydellinen. Joka tapauksessa hiton kova!

12 pistettä.

-Topi

Näin on kaikki kappaleet ruodittu läpi ja raadin pisteet sekä sijoitukset ovat seuraavat:

 1. Benjamin 42p
 2. Käärijä 38p
 3. KUUMAA 31p
 4. Keira 29p
 5. Portion Boys 27p
 6. Robin Packalen 23p
 7. Lxandra 22p

Näin ollen raatipisteet jakautuvat seuraavasti muutettaessa samanarvoisiksi nelosluokkalaisten kanssa:

 1. Benjamin 12p
 2. Käärijä 10p
 3. KUUMAA 8p
 4. Keira 7p
 5. Portion Boys 6p
 6. Robin Packalen 5p
 7. Lxandra 4p

Nelosluokkalaisten sijoitukset ovat laskettu keskiarvona, sillä kappaleet kuunneltiin julkaisupäivinä jokainen erikseen, eikä aina kaikki oppilaat olleet koulussa. Pisteitä ei sen vuoksi myöskään tässä heiltä ole, vaan ainoastaan sijoitukset ja niiden mukaiset pisteet:

 1. Portion Boys 12p
 2. Käärijä 10p
 3. KUUMAA 8p
 4. Robin Packalen 7p
 5. Keira 6p
 6. Benjamin 5p
 7. Lxandra 4p

Kun laskemme pisteet yhteen, ovat lopulliset sijoitukset siis seuraavat:

 1. Käärijä 20p
 2. Portion Boys 18p
 3. Benjamin 17p
 4. KUUMAA 16p
 5. Keira 13p
 6. Robin Packalen 12p
 7. Lxandra 8p

Näin ollen suuret onnittelut Käärijälle Eurovisionistin UMK-pisteytyksen voitosta!

Mahtavaa viisukevättä kaikille!

Toivottavat: Aaro, Joona, Laura, Topi ja nelosluokkalaiset!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Laulaen Liverpoolin osa 8: Finaalin jälkilöylyt

Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit