Musisoiden Malmöön osa 4: Toisen semifinaalin jälkihöyryt

 

Toinen semifinaalikin on nyt saatu kisattua ja olipahan sekin show! Lähetys alkoi hassunhauskalla Loreenin Tattoo-versioinnilla juontajien toimesta solariumissa. Luettuna kuulostaa hiton tyhmältä, mutta videona oli hauska. Malin Åkerman ja Petra Mede viljelivät muutenkin jälleen paljon hauskoja vitsejä ja hoitivat tonttinsa ammattimaisesti. Show oli hyvin hiottu kokonaisuus ja siitä saikin kunnolla nauttia, varsinkin kun Suomi ei tosiaan kisannut eikä äänestänyt eilisessä semissä. Suomea lavalla kuitenkin nähtiin, sillä väliaikanumerossa vitsailtiin tyylillä Suomelle muumien avulla ja olihan siellä lavalla viime vuoden viisukakkonenkin eli Käärijä. Kiitos Ruotsi, että ette ota itseänne niin vakavasti!

Itse kisaosuus oli myös näyttävä ja jännittävä. Hienoja ja vaikuttavia esityksiä saatiin kaikilta, mutta erityismaininnan ansaitsevat Sveitsi, Itävalta, Israel ja Norja. Jokainen tarjoili todella vaikuttavan esityksen ja kylmät väreet kulki läpi kropan kaikkien kohdalla, vaikka hyvinkin erilaiset kappaleet toisiinsa verrattuina heillä oli. Eritoten Sveitsi yllätti monimutkaisella esityksellään, jonka aikana Nemo lauloi silti nuotilleen ja kaikki meni nappiin.

Illan tuloksissa tuli yksi iso yllätys, yksi ei niin yllättävä väärinveikkaus ja kahdeksan kymmenestä veikkasinkin oikein. Alkuperäisen veikkauksen mukaisesti finaaliin menivät Sveitsi, Itävalta, Armenia, Georgia, Viro, Israel, Norja ja Alankomaat. Se ei niin yllättävä väärinveikkaus oli Kreikan finaaliin pääseminen ja San Marinon karsiutuminen. San Marinon esitys oli heikko, varsinkin laulusuoritus, mikä varmasti johti karsiutumiseen. Kreikasta en yllättynyt, että finaaliin pääsi, vaikka en kappaleesta vieläkään pidä ja esityskin oli mielestäni sekava. En myöskään yllättynyt, että alkuperäisistä veikkauksistani Belgia ei finaaliin päässyt. Esitys ei ollut tarpeeksi vahva, joten valitettavasti heidän tiensä tyssäsi semifinaaliin. Illan isoin yllätys (tosin iloinen sellainen) oli Latvian finaalipaikka. En uskonut kappaleen finaaliin pääsevän, vaikka siitä pidänkin, mutta niin vain Latvia finaalipaikan nappasi ja täysin ansaitusti.

Loppuun on todettava, että tänä vuonna on todella hienoa nähdä pitkien kuivien kausien päättyneen kolmen maan kohdalla. Irlanti, Georgia ja Latvia ottivat finaalipaikan, Irlanti ensimmäisen kerran sitten vuoden 2018 ja molemmat Georgia ja Latvia ensimmäisen kerran sitten vuoden 2016. Hienoa työtä heidän edustajiltaan!

Yön pimeinä tunteina vielä rakennettiin finaalin esiintymisjärjestys. Ennakkoon jo tiedettiin, että Ruotsi avaa kisat, mutta muusta ei vielä tarkemmin ollut tietoa. Muutamana nostona mainittakoon, että Suomi esiintyy numerolla 17 (sama jolla Lordi aikoinaan voitti, eli hyvä numero), ennakkosuosikit Sveitsi ja Kroatia numeroilla 21 ja 23 eli tyylikkäästi lähes peräkkäin ja Itävalta saa kunnian päättää koko shown. Esiintymisjärjestys vaikuttaa myös todella hyvältä eli tulee varmasti hieno finaali. 

Niin ja taisin luvata valistuneesti veikata myös voittajaa. Kisa on hyvin auki todellisuudessa, sillä selvää voittajaehdokasta ei ole, mutta uskon kyllä vahvasti että oma suosikkini Kroatia voiton vielä vie. Eli Rim tim tagi dim raikaamaan ja Zagreb 2025 kutsuu!

Nyt jäädään jännittämään finaalia ja Suomen menestystä! Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, joten finaalin jälkihöyryt vasta sitten maanantaina! Nautinnollista ja jännittävää viisufinaalia kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa