Suomi-gospel menee maailmalle: läpiruodinnassa Park 7:n uusi True Stories

 Suomi-gospelin kovin vientituote Park 7 tarjoilee uudistuneella tyylillä loistavan albumin


Park 7 juhlistaa tänä vuonna 10 vuotta kestänyttä taivaltaan. Sen kunniaksi yhtye tekee ison klubikiertueen Suomessa ja matkaa myös Yhdysvaltoihin saakka. Alun perin suomeksi musiikkia tehnyt yhtye teki fiksun ratkaisun ja on nyt julkaissut ensimmäisen englanninkielisen albumin.

Park 7:n aikaisemmat levyt Tässä ei oo vielä kaikki (2014) sekä Kohillaan (2015) olivat musiikkityyliltään yhtyeen omien sanojen mukaan pop punkia. Nyt yhtye on siirtynyt enemmän dance pop- tyyliseen ilmaisuun, mutta levyltä kuulee kuitenkin myös vahvoja rock-vivahteita.

Levy alkaa biittijytällä Closer to You. Kappale on erittäin vahva alku levylle erittäin hienolla kertosäkeellä ja tyylikkäällä dropilla. Kappale huokuu uudistunutta Park 7:aa ja tarjoilee mahtavaa korvakarkkia heti alkuun.

Seuraavaksi pyörähtää käyntiin jo aiemmin singlenä julkaistu Losers With Halos. Kappale on ehtinyt jo jonkin aikaa olemaan yksi yleisön suosikkeja keikoilla ja se onkin hyvä yleisönhuudatuskappale. Kappaleen parhaita hetkiä on upea välisoitto ennen viimeistä kertosäettä.

Rauhallisempi Homesick luo hienoa tunnelmaa. Kappaleen tarina yöllisestä yksin odottamisesta katolla kylmässä on kaunis ja koskettava. Yhtyeen laulaja-kitaristi Miika Lamminmäki tulkitsee tekstin hienosti. Kappaleen sanoitustyylistä tulee hieman mieleen brittipop, mutta se ei ole lainkaan huono asia. Jealous puolestaan on jotain täysin erilaista mitä Park 7:alta on totuttu kuulemaan, mutta silti tuttua. Kappale alkaa mielenkiintoisella puheosuudella ja sisältää ehdottomasti levyn parhaimman kitarasoolon.

The Brightest Light on englanninkielinen versio aiemmin julkaistusta Valo Voittaa-kappaleesta. Kappaleen tarina on varmasti monelle kristitylle tärkeä, sillä se kertoo luottamuksesta ja valon johdatuksesta. Alkuperäinen suomenkielinen versio on todella hyvä ja englanninkielinen ei myöskään huono ole. Kappale nousee levyn parhaimmistoon mahtavan droppinsa ja kunnon bilemeininkinsä ansiosta.

Albumin isoin hitti Miracle on edelleen kova biisi. Se on julkaistu myös jo aikaisemmin singlenä, mutta levyllä se nousee vielä paremmin esille osana kokonaisuutta. Miraclessa yhdistyy hyvin vanha ja moderni Park 7 ja onkin ehdottomasti yksi Suomen gospel-kentän parhaimpia pop-rock- kappaleita.

Walter White on myös aiemmin suomeksi julkaistu kappale, joka on nyt käännetty englanniksi. Kappaleen nimi viittaa Breaking Bad- sarjan hahmoon joka sairastuttuaan keuhkosyöpään ei kykene jatkamaan enää työssään. Hän alkaa valmistamaan metamfetamiinia turvatakseen perheensä elintason. Kappale kertookin eksymisestä hyvistä teoista ja siinä pyydetään Jumalaa auttamaan ja pitämään kiinni, kun itse päästää irti helposti. Kuten The Brightest Light, englannin kieli ei tee kappaleesta huonoa millään muotoa. Se on oikein hyvä tanssittava pop-kappale, joka saa yleisön keikoilla hyppimään mukana.

Albumin toiseksi viimeinen kappale Lifeline alkaa rauhallisesti, mutta loppua kohden muuttuu tutumman kuuloiseksi Park 7:ksi, sillä loppupuolella kitarat soivat hyvinkin raskaasti ja kappale on rokimpi. Lamminmäen pehmeä ääni pääsee ehdottomasti oikeuksiinsa. Albumin viimeinen kappale Peace on tuttua Park 7:a rock-vivahteineen. Aiempien kappaleiden tarinat nivoutuu hienosti yhteen tässä. Kappale kertoo rauhasta Jeesuksen kanssa, ja siitä kuinka ei tarvitse pelätä, koska Hän on aina mukana ja Hänen kanssaan kaikki on mahdollista. Peace on erittäin vahva lopetus albumille.

Kokonaisuutena True Stories on erittäin vahva albumi. Park 7 on ennättänyt keräämään jo suosiota paljon Suomen ulkopuolella, mutta tämän levyn myötä yhtye varmasti nousee vielä kovempaan suosioon ympäri maailman. Albumin kappaleet paranevat useammalla kuuntelukerralla tehden albumista monta kertaa mielellään kuunneltavan. Tavallaan se on myös miinus, sillä kappaleista ei välttämättä saa irti tarpeeksi ensimmäisellä kuuntelukerralla ja tämä voi haitata joidenkin kuuntelijoiden ensikokemusta. Kuitenkin, albumi on kokonaisuutena yksi parhaita suomalaisia gospelalbumeita ja sen kappaleita tullaan varmasti soittamaan ahkerasti keikoilla.

Kappalelista:

  1. Closer to You
  2. Losers With Halos
  3. Homesick
  4. Jealous
  5. The Brightest Light
  6. Miracle
  7. Walter White
  8. Lifeline
  9. Peace
Kokonaisarvosana: 9+/10

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö