Matkalla Tel Aviviin osa 2: Hyvistä yrityksistä ensimmäisiin finalisteihin

Eilen alkaneessa Matkalla Tel Aviviin-sarjassa ruoditaan kaikki tämän vuoden Euroviisujen kisakappaleet läpi. Eilisessä osassa (lue osa 1 tästä) käytiin läpi sijat 41-32 sekä kisoista pois vetäytynyt Ukraina ja tänään jatketaan sijoilla 31-21.

31. Latvia: Carousel - That Night
Latvian kisatoiveet asetetaan indie-pop-yhtyeeseen Carousel. Yhtyeen edustuskappale That Night on rauhallinen ja hieman kantrivivahteita omaava. Yksinkertainen esitys ja rauhallinen balladi yhdistettynä ajatukseen indie-pop-yhtyeestä tuo väkisinkin mieleen Suomen vuoden 2017 edustajan Norma Johnin ja heidän kappaleensa Blackbirdin. Suomen tapauksessa finaalipaikka ei auennut ja Latvia sitä myös saa urakalla kaivaa esiin, sillä kappale on lopulta suhteellisen tylsä kauneudestaan huolimatta. Varmasti se tulee erottumaan muista kappaleista yksinkertaisuudellaan, mutta se unohtuu valitettavan helposti. Kelpo yritys, neljä pistettä.

Kuuntele kappale: Carousel - That Night

30. Georgia: Oto Nemsadze - Sul Tsin Iare
Vuoden random-rock-veto tulee Georgiasta. Sul Tsin Iare-nimeä kantava kappale kajahtaa rouheasti ja vahvasti, mutta jättää kuulijansa hieman kylmäksi. Nemsadze laulaa komeasti ja kuuluvasti, mikä onkin ehdottomasti iso etu. Esityksessä tullaan todennäköisesti näkemään pyrotekniikkaa, mikä sentään luo hienoisen vau-efektin katsojalle. Vahvasta laulusta 4 pistettä.

Kuuntele kappale: Oto Nemsadze - Sul Tsin Iare

29. Malta: Michela - Chameleon
Malta kokeili tänä vuonna uutta karsintasysteemiä ja paikallisen X Factorin voittaja sai palkinnoksi edustuspaikan viisuihin. Nuori Michela esittää viisuissa kappaleen Chameleon. Kappale on erittäin iloinen ja moderni pop-kappale ja se erottuu varmasti monien balladien joukosta. Harmillisesti kappaleen droppi on lähinnä floppi eikä Michelan ääni pääse kappaleessa täysiin oikeuksiinsa (vrt. Shallow-esitys X Factorista). Kappale ansaitsee kuitenkin viisi pistettä.

Kuuntele kappale: Michela - Chameleon

28. Itävalta: Paenda - Limits
Elektro-artisti Paenda lähtee Tel Aviviin Itävallan edustajana. Hienoista kappaleistaan tunnettu laulaja esittää Limits-nimeä kantavan kappaleen, joka on erittäin yksinkertainen ja rauhallinen. Kappale on kaunis ja se saa kuulijansa rauhoittumaan. Valitettavasti se myös on iso kompastuskivi, sillä Limits tulee jäämään menevempien kappaleiden jalkoihin. Kauniista laulusta ja hienosta äänimaisemasta viisi pistettä.

Kuuntele kappale: Paenda - Limits

27. Azerbaidzan: Chingiz - Truth
Viime vuonna kovan viisuflopin kokenut Azerbaidzan lähettää tällä kertaa kisaan miesartistin (viimeksi vuonna 2015 azereita on edustanut mies). Chingiz esittää viisulavalla kappaleen Truth, joka on hyvinkin modernia poppia tarttuvilla koukuilla. Harmillisesti kappale ei herätä suurempia tunteita kuulijassaan. Kappaleen tahtiin huomaa kyllä helposti jammailevansa, mutta ei tämä lopulta voittaja-ainesta todellakaan ole. Täpärästi tässä listauksessa jää finaalin ulkopuolelle. Viisi pistettä.

Kuuntele kappale: Chingiz - Truth

26. Armenia: Srbuk - Walking Out
Azerbaidzanin pahin kilpailija Armenia menee täpärästi azereiden ohi ja saa ensimmäisen finaalipaikan tässä listauksessa. Armeniaa edustaa yksi maan suurimmista naisartisteista, Srbuk. Kappale Walking Out oli hienoinen pettymys Srbukin aiempiin kappaleisiin verrattuna, mutta on joka tapauksessa toimiva paketti. Srbukin laulu on vahva ja tyylikäs, mikä pitää kappaleen otteessaan onneksi. Kappaleen vahvin puoli onkin juuri Srbuk itse. Toivottavasti esitys tulee olemaan hieno, sillä muuten tämän saattaa hieman kompuroida finaaliin vievällä tiellä. Kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Srbuk - Walking Out

25. Italia: Mahmood - Soldi
Voi Italia minkä teit! Yksi henkilökohtaisista suosikkimaistani viisuissa on ollut jo pitkään Italia. Kun kuulin että San Remossa (Italian karsinnassa) kisaa jälleen mahtava Il Volo, innostuin ja paljon. Heidän kappaleensa Musica Che Resta olisi heittämällä ollut listauksen viiden parhaan joukossa.

MUTTA...

Italia lähettääkin viisuihin Mahmoodin kappaleella Soldi. Kappale ei yllä lähellekään Il Volon tasoa, mutta ei se lopulta huono onneksi ole. Harmittaa toki paljon että joutuu nyt Italian näin alas sijoittamaan. Kappale on ihan hyvä, se ottaa yleisön varmasti mukaansa kertosäkeen taputus kohtiin ja varmasti pärjää ihan hyvin viisuissa, mutta henkilökohtaisesti erittäin iso pettymys Il Volon mahtavuuden takia. Kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Mahmood - Soldi

24. Slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi
Slovenia luottaa myöskin kauniiseen ja vangitsevaan balladiin. Sebi on erittäin rauhallinen piano-elektro-kappale, joka tulee hienosti nousemaan kaiken muun keskeltä viisuissa. Kauniisti ja herkästi laulettu kappale saattaa jopa aiheuttaa hieman kyyneleiden valumista. Niin kuin moni muukin, Sebi kompastuu omaan yksinkertaisuuteensa ja saattaa käydä tylsäksi joillekin. Kuitenkin vangitsevuudesta ja herkästä laulusta napsahtaa kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi

23. Unkari: Joci Pápai - Az Én Apám
Joci Pápai tekee paluun viisulavalle. Pápai edusti viimeksi Unkaria vuonna 2017 kappaleella Origo, saavuttaen silloin kahdeksannen sijan. Tämän vuoden kappale Az Én Apám eroaa edeltäjästään siinä, ettei se ole yhtä etnisesti sävytetty. Itselleni tämä iskee paremmin kuin Origo. Kappaleen vihellysosuudet ovat erittäin hieno lisä. Muutenkin Az Én Apámissa on jotain erittäin kaunista, jota on vaikea sanoiksi pukea. Kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Joci Pápai - Az Én Apám

22. Serbia: Nevena Božović - Kruna
Serbiasta viisuihin saadaan serbian kielinen balladi. Kruna on kappaleena hyvinkin perinteinen viisuballadi, mutta Božovićin upea tulkinta ja tunne nostaa kappaleen uusiin ulottuvuuksiin. Tämänkaltaiset viisuesitykset ja -kappaleet ovat viisujen helmiä. Rokotusta pisteissä tulee kuitenkin liian normaalista viisuballadista. Riskiä ei ole uskallettu ottaa. Kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Nevena Božović - Kruna

21. Iso-Britannia: Michael Rice - Bigger Than Us
Iso-Britannia luottaa jälleen kerran brittipopin voimaan. Michael Ricen Bigger Than Us on erittäin tyypillinen brittipop-balladi, jonka taustalta tosin löytyy ruotsalaista biisinkirjoitusta. Kappale on tyylikäs ja mukava, mutta ei se maailman ihmeellisin ole. Britit luottaa tuttuun ja turvalliseen, eikä siinä mitään väärää ole. Kyllähän tätä nukahtamatta kuuntelee. Kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Michael Rice - Bigger Than Us

Tämän päivän kappaleet saivat kaikki aikalailla samanlaiset pisteet, mutta huomenna kun käydään läpi sijat 20-11, on eroakin hieman enemmän. Tästä alkaakin sitten oikeasti hyvien kappaleiden läpikäynti, kun nyt tasapaksut ja tavalliset ovat jääneet taakse.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö