Matkalla Tel Aviviin osa 3: Vihdoinkin kunnon kappaleita

Matkalla Tel Aviviin-sarja on edennyt jo toiseksi viimeiseen osaansa. Sarjan aiemmat osat voit lukea alta:

Osa 1

Osa 2


Tänään käydään läpi sijat 20-11 ja huomiselle, sarjan viimeiseen osaan, jää top 10.

20. Espanja: Miki - La Venda
Espanja tarjoaa taattua Espanja-musiikkia. Mikin La Vendan tunnistaisi ilman lauluakin Espanjan kappaleeksi, mikä on erittäin hyvä asia. La Venda on todellinen hyvän tuulen kappale ja se saa väkisinkin hymyn nousemaan huulille. Jokin kappaleessa ei vaan iske täysin ja sen vuoksi pisteet jäävätkin kuuteen pisteeseen.

Kuuntele kappale: Miki - La Venda

19. Kreikka: Katerine Duska - Better Love
Katerine Duska edustaa Kreikkaa kappaleella Better Love. Viime vuoden upean kreikankielisen balladin jälkeen tämä on suhteellisen suuri mahalasku. Kappale ei missään nimessä ole huono, mutta siitä ei saa samanlaista hienoa Kreikka-fiilistä kuin viime vuoden kappaleesta. Better Love on perinteistä poppia, mutta Duskan ääni on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa. Kappale ei ole mikään huipputeos eikä sen tarvitsekaan olla, mutta jotain siitä uupuu. Kuusi pistettä.

Kuuntele kappale: Katerine Duska - Better Love

18. Viro: Victor Crone - Storm
Viro lainaa tänä vuonna edustajansa Ruotsista. Victor Crone on ruotsalainen, mutta edustaa Viroa kappaleella Storm. Huolimatta kappaleen selvästä ruotsalaistaustasta, on kyseessä lopulta yksi tämän vuoden varteenotettavimmista mustista lampaista. Kappale ei anna voittajaviboja, mutta voi pärjätä yllättävänkin hyvin loppuvaiheessa. Storm on tyylikäs EDM-kappale, joka henkii hieman Aviciita. Tykimpi voisi olla, mutta ei tämä versiokaan heikkoudesta kärsi. Seitsemän pistettä.

Kuuntele kappale: Victor Crone - Storm

17. Ranska: Bilal Hassani - Roi
 Ranska yllättää isosti tänä vuonna: kappale ei ole kokonaan ranskankielinen!!!!!!! Bilal Hassanin Roi vaihtelee hienosti siellä sun täällä englannin ja ranskan kielien välillä pitäen kuulijan mielenkiinnon yllä. Kappale on mielenkiintoinen ja yllättävä, tehden Ranskan yhdeksi tämän vuoden eniten kiinnostusta herättävistä esityksistä. Kertosäe ei lähde tarpeeksi lujaa käyntiin nostaakseen kappaleen korkealle, mutta mielenkiintoista tämän matkaa on seurata. Seitsemän pistettä.

Kuuntele kappale: Bilal Hassani - Roi

16. San Marino: Serhat - Say Na Na Na
San Marino lähettää myös viisukansalle tutun edustajan. Serhat kisasi jo vuonna 2016 Tukholmassa kappaleella I Didin´t Know jääden finaalin ulkopuolelle ja nyt hän hakee revanssia. Tämän vuoden kappale Say Na Na Na pesee aiemman edustuskappaleen 100-0. Say Na Na Na on erittäin hauska ja mukaansatempaava diskohitti, joka varmasti tulee nostattamaan bileet kattoon Tel Avivissa. Valitettavasti kappale on myös jo kuultu aiemmin monena muuna kappaleena, joten ilman kunnon esitystä huonosti käy jälleen. Nähtäväksi jää yllättääkö tämä menemällä loppujen lopuksi finaaliin. Seitsemän pistettä.

Kuuntele kappale: Serhat - Say Na Na Na

15. Moldova: Anna Odobescu - Stay
Moldova tarjoilee hyvinkin perinteisen viisuballadin. Anna Odobescun Stay on perinteikäs erosta kertova kappale, jonka rakenne on tuttu ja turvallinen jo vuosien ajalta eri viisukappaleissa. Mitään uutta kappale ei tarjoa, mutta ei se myöskään ole vanhentunut vaan moderni ja raikas. Odobescu laulaa hienosti ja tulkitsee tekstin upeasti. Seitsemän pisteen arvoinen teos.

Kuuntele kappale: Anna Odobescu - Stay

14. Alankomaat: Duncan Laurence - Arcade
Alankomaat lähettää viisuihin upeaäänisen Duncan Laurencen. Kappale Arcade on yksikertaisuudessaan yksi vuoden kauneimmista ja koskettavimmista kappaleista. Arcade on noussut jo hienoiseen ennakkosuosikin asemaan tehden siitä erittäin mielenkiintoisen seurattavan. Hienosta laulusta ja kauniista sävellyksestä huolimatta kappale saattaa kompuroida omaan yksinkertaisuuteensa ja voi kärsiä joidenkin kuuntelijoiden kohdalla kertakäyttöisyydestä. Kahdeksan pistettä.

Kuuntele kappale: Duncan Laurence - Arcade

13. Ruotsi: John Lundvik - Too Late for Love
Rakas länsinaapurimme Ruotsi ei petä tälläkään kertaa. Upealla äänellä varustettu John Lundvik voitti kirkkaasti Ruotsin karsinnan, Melodifestivalenin, ollen kärkisijalla niin raati- kuin yleisöäänestyksessä. Lundvik on myös ensimmäinen MelFest-voittaja, joka on saanut täydet pisteet jokaiselta raadilta. Lundvikin kappale Too Late for Love tuo viisuihin hieman gospelia. Kappale on taattua Ruotsi-laatua, muttei sentään tavanomaista liukuhihnatuotetta, mitä muihin maihin Ruotsista myydään. Too Late for Love ansaitsee ehdottomasti kahdeksan pistettä, hieman tykimmällä kertosäkeellä olisi pisteet olleet korkeammat.

Kuuntele kappale: John Lundvik - Too Late for Love

12. Kypros: Tamta - Replay
Kypros nappaa jälleen kreikkalaisen supertähden Kreikalta viisuihin. Tamta on yksi suurimpia Kreikan pop-tähtiä, mutta edustaa nyt Kyprosta viisuissa. Tamtan kappale Replay nimensä mukaisesti toistaa viime vuoden Kyproksen kappaleen Fuegon meininkiä. Replay on tehty täysin samalla kaavalla, jättäen pois etnisyyden ja tuomalla tilalle muoviset kliseet. Kappale on erittäin hyvä tuotos ja varmasti hyvällä esityksellä pääsee kärkikahinoihin mukaan, mutta omaan korvaan koko kappale ja myös edustaja vaikuttaa liikaa viime vuoden toistolta. Kahdeksan pistettä.

Kuuntele kappale: Tamta - Replay

11. Albania - Jonida Maliqi - Ktheju tokës
Albania oli jo perinteisesti joulukuussa valitsemassa edustajaansa. Jonida Maligi voitti Albanian karsinnat kappaleellaan Ktheju tokës. Kappale on hieno ja tyylikäs voimaballadi, jossa kehotetaan Albaniasta pois muuttaneita palaamaan omaan maahansa. Kappale juhlisti tässä listauksessa pitkään ykkössijalla, mutta lopulta täpärästi joutui antamaan tietä pois jopa kymmenen parhaan joukosta. Kappaleen uusittu versio ei vakuuttanut ihan yhtä paljon kuin karsinnoissa esitetty, mutta toivottavasti viisulavalla tämä säväyttää kunnolla. Kahdeksan pistettä.

Kuuntele kappale: Jonida Maliqi - Ktheju tokës

Sijoilla 20-11 on jo erittäin kova taso, mikä tekeekin sarjan viimeisestä osasta erittäin mielenkiintoisen, kun viimeiset kymmenen kappaletta käydään läpi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Laulaen Liverpoolin osa 8: Finaalin jälkilöylyt

Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit