Matkalla Tel Aviviin osa 4: Näiden takia viisuja järjestetään

Matkalla Tel Aviviin- sarja on tullut päätökseensä. Tässä, neljännessä ja viimeisessä osassa, käydään läpi kymmenen parasta tämän vuoden kappaletta. Aiemmat osat voit lukea alta:

Osa 1
Osa 2
Osa 3

10. Israel: Kobi Marimi - Home
Isäntämaa Israel tarjoaa kotikisoihin komeaäänisen Kobi Marimin. Kappale Home on herkkä ja kaunis. Marimin ääni on järisyttävän upea ja se sopii kappaleeseen täydellisesti. Tämä on täydellinen täyskäännös viime vuoden voittajaan verrattuna, mutta Israel osaa kyllä upeasti puolustaa voittoaan. Ehdotonta top 10 kamaa. Kymmenen pistettä.

Kuuntele kappale: Kobi Marimi - Home

9. Irlanti: Sarah McTernan - 22
Irlannilla on kovat paineet toistaa viime vuoden finaalipaikka, jota useampi vuosi jouduttiin odottelemaan. Tel Aviviin lähteekin Sarah McTernan kappaleella 22, joka on erittäin tarttuva ja menevä kappale. Siinä on hienoja 80-luvun vivahteita, eikä ne tee siitä vanhanaikaisen kuulosta. Toimiva kokonaisuus, joka saattaa lopulta yllättää monet. Kymmenen pistettä.

Kuuntele kappale: Sarah McTernan - 22

8. Suomi: Darude feat. Sebastian Rejman - Look Away
Edes katsomatta sinivalkoisten lasien läpi on Suomi oikeasti yllättävän vahvoilla tämän vuoden viisuissa. Daruden ja Sebastian Rejmanin Look Away ei ole suurhitti missään nimessä, mutta sen vakavuudella ja upealla esityksellä se tulee erottumaan muista heittämällä. Jos Suomi ei oikeasti mene finaaliin niin äänestäjillä ja raadeilla on jotain päässä vialla. Look Away on yksi parhaita suomalaisia viisukappaleita ikinä ja sen esitys on vangitsevan upea, varsinkin kun se viilataan vielä viimeisen päälle kuntoon Tel Aviviin. Kymmenen pistettä.

Kuuntele kappale: Darude feat. Sebastian Rejman - Look Away

7. Valko-Venäjä: ZENA - Like It
Valko-Venäjän kappale Like It on hyvinkin tyypillinen nykypäivän teini-pop-kappale. Toimivana ja tanssittavana kokonaisuutena kappale tulee erottumaan monista balladeista. Todennäköisesti tämä tulee avaamaan ensimmäisen semifinaalin, mistä on kaikista vaikein paikka päästä finaaliin, mutta iloisena kappaleena tällä on etunsa. Kymmenen pistettä.

Kuuntele kappale: ZENA - Like It

6. Saksa: S!sters - Sister
Tässä listauksessa parhaiten pärjännyt rahoittajamaa on Saksa. Saksan S!sters edustaa maataan kappaleella Sister. Tätä pidetään yhtenä vuoden suurimmista huijauksista, sillä yhtyeen jäsenet eivät ole siskoksia keskenään ;). Sisterin kaltaisia kappaleita tehdään paljon ja niitä on vuosittain viisuissakin muutama, mutta sellaisia kappaleita missä on yhtä paljon tunnetta kuin näiden kahden tulkinnassa ei tehdä paljoa. Tunne onkin kappaleen suurin etu ja tämä saattaa yllättää lopulta monet katsojat. Vuoden parhaimpia kappaleita ja ansaitsee ehdottomasti täydet 12 pistettä!

Kuuntele kappale: S!sters - Sister

5. Venäjä: Sergey Lazarev - Scream
Venäjä yllättää lähettämällä kisaan vuoden 2016 viisujen pronssimitalistin, Sergey Lazarevin. Lazarevin tämän vuoden kappale ei ole menevää dancea vaan sinfoninen balladi. Scream on ainoa tämän vuoden kappaleista, joka aiheutti kylmät väreet. Upea kappale sopisi keskiaikaisen fantasiaelokuvan tunnuskappaleeksi. Lavaesityksen on lupailtu olevan vaikuttava, joten kyllä tämä varmasti korkealle sijoittuu. 12 pistettä!

Kuuntele kappale: Sergey Lazarev - Scream

4. Pohjois-Makedonia: Tamara Todevska - Proud
Entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia on kokenut nimenmuutoksen: nykyään se on Pohjois-Makedonia. Maata edustaa viisuissa Tamara Todevska, joka on jo vuonna 2008 nähty viisuissa yhdessä Vrcakin ja Adrianin kanssa, sekä vuonna 2014 isosiskonsa Tijana Dapcevicin taustalaulajana. Todevskan kappale Proud on tämän vuoden Bond-kappale. Erittäin koskettava teksti ja upea tulkinta tekee kappaleesta varteenotettavan kilpailijan. Toivottavasti tälle tehdään hyvä esitys, sillä Pohjois-Makedonia ansaitsee kyllä finaalipaikan tällä. 12 pistettä!

Kuuntele kappale: Tamara Todevska - Proud

3. Belgia: Eliot - Wake Up
Belgia lähettää Belgian The Voice-kilpailusta tutun Eliotin viisuihin. Edustuskappale Wake Up on maagisen upea ja sen haluaa kuunnella useita kertoja. Kappaleen tekijänä onkin Pierre Dumoulin, joka teki myös kahden vuoden takaisin Blanchen City Lights-kappaleen, joka sijoittui neljänneksi. Eliotin ääni on upean pehmeä, siihen voisi hukuttautua viikoksi ja antaa sen vain keinuttaa. Söpönä nuorena kundina Eliot tulee varmasti saamaan ulkonäköpisteitä myöskin. Yksi vuoden voittajaehdokkaista, 12 pistettä!

Kuuntele kappale: Eliot - Wake Up

2. Norja: KEiiNO - Spirit in the Sky
Saadaanhan sitä joikaamista viisuihin vihdoin! Norjan edustaja KEiiNO on kolmen hengen lauluyhtye, joka hyödyntää edustuskappaleessaan Spirit in the Sky saamen kieltä ja joikaamista. Kappale nostaa tunnelman kattoon hyvinkin nopeasti ja varmasti saa viisuissa porukan tanssimaan mukana. Kappaleen ehdottomat vahvuudet ovat kolme erityyppistä laulajaa, saamen kieliset lauseet ja joikaus. Yksi vuoden voittaehdokkaista, 12 pistettä!

Kuuntele kappale: KEiiNO - Spirit in the Sky

1. Sveitsi: Luca Hänni - She Got Me
Sveitsi heivasi perinteisen karsintansa romukoppaan ja valitsi suoraan edustajakseen Luca Hännin. Hännin edustuskappale She Got Me tuo mieleen viime vuoden Kyproksen Fuegon, mutta toisin kuin Kyproksen tämän vuoden kappaleessa, tässä on omaperäisyyttä mukana. She Got Me on erittäin laadukas tanssittava pop-kappale, joka nostattaa väkisinkin hymyn huulille. Hänni on todella taitava laulaja ja tanssija, joten viisulavalle on odotettavissa hieno esitys. Samoin kuin Belgian Eliot, myös Hänni tulee saamaan ulkonäköpisteitä, onhan kuitenkin kyseessä yksi komeimmista viisuedustajista ikinä ;). Tämä voittoon kiitos! 12 pistettä!

Kuuntele kappale: Luca Hänni - She Got Me

Kaikki tämän vuoden kappaleet on nyt laitettu paremmuusjärjetykseen. Jos joku viiden suosikkini joukosta (tai Suomi) voittaa, olen erittäin tyytyväinen! Koko top 41 lista vielä alla, sekä video muodossa Eurovisionistin virallisella YouTube-kanavalla. Linkki videoon listan jälkeen.


 1. Sveitsi
 2. Norja
 3. Belgia
 4. Pohjois-Makedonia
 5. Venäjä
 6. Saksa
 7. Valko-Venäjä
 8. Suomi
 9. Irlanti
 10. Israel
 11. Albania
 12. Kypros
 13. Ruotsi
 14. Alankomaat
 15. Moldova
 16. San Marino
 17. Ranska
 18. Viro
 19. Kreikka
 20. Espanja
 21. Iso-Britannia
 22. Serbia
 23. Unkari
 24. Slovenia
 25. Italia
 26. Armenia
 27. Azerbaidzan
 28. Itävalta
 29. Malta
 30. Georgia
 31. Latvia
 32. Romania
 33. Tanska
 34. Islanti
 35. Kroatia
 36. Liettua
 37. Montenegro
 38. Puola
 39. Australia
 40. Portugali
 41. Tsekki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö