Turistina Torinoon osa 3: Toisen semin eka puolisko sekä Saksa ja Britit


Tasan kaksi viikkoa Euroviisujen toiseen semifinaaliin, jossa Suomikin kisaa. Tässä osassa arvioidaan toisen semifinaalin ensimmäinen puolisko sekä suorista finalisteista Saksa ja Iso-Britannia. Aiemmat osat pääset lukemaan tästä ja tästä. Kaikki tämän vuoden kappaleet pääset kuuntelemaan tästä.

Suomi: The Rasmus - Jezebel


Suomi lähettää viisuihin konkariyhtye The Rasmuksen. Kappale Jezebel kuulostaa loistavasti samaan aikaan tutulta Rasmukselta, mutta samalla myös tuoreelta ja modernilta. Muistan UMK-biisejä kuunnellessani joka yö kun uusi biisi julkaistiin sen tunteen kun Jezebel julkaistiin. Aluksi olin hieman pettynyt, mutta jostain syystä toisen kertosäkeen alkaessa kyynelkanavat aukenivat ja rakastuin kappaleeseen täysin. Jos lavashow on hiottu loistavaksi ja bändi tykittää kuin viimeistä päivää on Suomella mahdollisuudet koviin sijoihin. 

12 pistettä!

Israel: Michael Ben David - I.M


Israelin tanssitykki I.M vie semifinaalin aivan eri tunnelmaan kuin Suomen The Rasmus. Jotenkin I.M on samaan aikaan todella hyvä ja todella ärsyttävä. Kaksijakoisten fiilisten vuoksi pisteitä omalla listallani tältä rokottautuu, mutta uskon Michaelin vetävän aikamoisen lavashown. Israelin mahdollisuudet finaaliin ovat rajapinnassa, eli saattaa päästä tai sitten ei. Mielenkiinnolla odotan miten heille käy.

5 pistettä.

Serbia: Konstrakta - In Corpore Sano


Jos emme tänä vuonna ranskan kieltä viisuissa kuule, niin kuulemme kuitenkin latinaa. Serbia nimittäin hieman kyseistä kuollutta kieltä kappaleessaan käyttää. In Corpore Sano on kunnon taidepläjäys, jonka avautumiseen ainakin itsellä meni pitkään. Viisujen kannalta tämä on todella huono, sillä moni katsoja kuulee kappaleet ensimmäistä kertaa semifinaalissa. Useamman kuuntelun jälkeen kappaleesta tulee hyvä, mutta parilla ensimmäisellä kuuntelulla jää vain hämmentynyt olo.

5 pistettä.

Azerbaidzan: Nadir Rustamli - Fade to Black


Azerbaidzan tarjoaa usein hyviä kappaleita, jotka usein jopa menestyvätkin todella hyvin. Tänä vuonna pettymys kappaleeseen on äärimmäisen suuri. Nadirin ääni on upea ja on todella iso sääli, että kappale on näin tylsä ja mitäänsanomaton. Itselläni ei kappaleesta ole useammankaan kuuntelukerran jälkeen suuria muistikuvia ja valitettavasti uskon, että Azerbaidzan jää tänä vuonna semifinaaliin.

1 piste.

Georgia: Circus Mircus - Lock me in


Vuoden yksi WTF?-hetkistä tulee Georgiasta. En oikeastaan edes tiedä mitä tästä muuta sanoisi kuin WTF? Hyvin hämmentävä ja outo, minkä vuoksi onkin listallani vähän korkeammalla kuin muutama mitäänsanomaton ja tylsä kappale. Samaa kategoriaa Latvian kanssa, kuunnelkaa omalla vastuulla.

1 piste.

Malta: Emma Muscat - I am what I am


Malta valitsi viisuihin Emma Muscatin kappaleella Out of sight, joka heitettiinkin lopulta roskiin ja vaihdettiin kappaleeseen I am what I am. Tämä kappalehan onkin isona yllätyksenä ruotsalaista tuotantoa (huomioi sarkasmi) ja siltä se kuulostaakin. Vahvasti tulee mieleen Dotterin Melodifestivalen-hitit Bulletproof ja Little tot, eritoten jälkimmäinen. Johtunee tosin siitä, että samainen biisintekijä näistä kaikista kappaleista löytyy. Sille en voi mitään, että olen ihan myyty tälle kappaleelle ja toivon suurta menestystä Maltalle. Erittäin kova kappale.

12 pistettä!

San Marino: Achille Lauro - Stripper


Achille Lauro haki viisuedustuspaikkaa Italiassa sitä saamatta, jolloin San Marino sitten ottikin hänet suoraan omiin karsintoihinsa, jotka hän sitten voitti. Kappale Stripper on Måneskin from Wish-tyylisesti toteutettu, vaikkakin sen verran on sanottava, että Achille on tämän tyylistä musiikkia tehnyt jo kauan ennen Måneskinia. Se ei silti siitä yhtään sen parempaa tee. Lähinnä kappale ja sen karsintaesitys ovat vaivaannuttavaa katottavaa. San Marinon finaaliputki katkeaa hyvin suurella todennäköisyydellä tähän. Jotain alkukantaista vetovoimaa tästä kuitenkin löytyy, minkä vuoksi muutama piste sille omalla listallanikin tulee.

3 pistettä.

Australia: Sheldon Riley - Not the same


Euroopan eteläisin valtio lähettää nuoren ja karismaattisen Sheldon Rileyn viisuihin. Kappale Not the same on koskettava ja vaikuttava, mutta saattaa jäädä joillekin etäiseksi. Iso etu Australialla on esiintymisjärjestys, sillä vaivaannuttavan San Marinon jälkeen Australia voi palauttaa shown oikealle raiteelle. Kappale on hyvä, ei mikään maailmaamullistava, mutta pidän tämän kaltaisesta mystiikasta, mitä kappaleessa myös on.

6 pistettä.

Kypros: Andromache - Ela


Kypros lähettää kreikkalaisemman kappaleen kuin Kreikka. Andromachen Ela kuulostaa heti Välimeren alueen musiikkiperinteen kappaleelta, jossa vielä lauletaan jopa kreikaksi. Kypros jätti onneksi tänä vuonna kolmisen vuotta toistetun "nainen lavalla bilebängerillä tanssimassa"-konseptin ja päätti lähettää jotain parempaa ja selvästi enemmän heiltä kuulostavaa. Se jos mikä toimii ja Kypros saattaa saada todella hyvän sijan tänä vuonna. Kyllähän Elankin tahtiin voi tanssia, mutta ei se onneksi mikään Fuego-version X ole jälleen kerran.

10 pistettä.

Saksa: Malik Harris - Rockstars


Saksa tarjoaa koskettavan ja kauniin balladin. Ensikuuntelulta olin täysin myyty tälle kappaleelle ja onhan Malik nyt myös aika söpö, eli ulkonäköpisteitä sataa myös. Kitaravetoisuudesta pidän myös, tälleen itsekin kitaristina. Rockstars on parasta mitä Saksa on vuosiin lähettänyt ja tulen pettymään pahasti, jos tämä ei pärjää. Kerrankin Saksa oikeasti tarjoaa hyvää musiikkia.

12 pistettä!

Iso-Britannia: Sam Ryder - Space Man


Iso-Britannia tarjoaa viisuihin jälleen brittipoppia, joka vaihteeksi tosin toimii. Space Man on oikein mainio kappale, vaikkakin ei omiin suosikkeihin lukeudukaan. Toivon todella, ettei Britit joudu tänä vuonna kohtaamaan uusiksi nollaa pistettä, enkä kyllä usko että niin tulisi käymään. Kappale ei ole mikään huipputeos ja oikeastaan hieman unohdettava myöskin, mutta on tämä nyt niin hyvä brittien aiemman tarjonnan huomioiden, että sietäisi pärjätä jo sillä perusteella. Mielenkiintoista nähdä, miten käy.

6 pistettä.

Tässä kaikki tältä erää, huomenna viimeiset kappaleet. Alla vielä päivän top-listaus sekä kokonaisranking.

Päivän top:

 1. Suomi
 2. Saksa
 3. Malta
 4. Kypros
 5. Australia
 6. Iso-Britannia
 7. Serbia
 8. Israel
 9. San Marino
 10. Georgia
 11. Azerbaidzan
Kokonaisranking:
 1. Suomi
 2. Italia
 3. Saksa
 4. Malta
 5. Norja
 6. Sveitsi
 7. Albania
 8. Kypros
 9. Ranska
 10. Itävalta
 11. Kreikka
 12. Alankomaat
 13. Australia
 14. Iso-Britannia
 15. Islanti
 16. Serbia
 17. Israel
 18. Armenia
 19. Kroatia
 20. San Marino
 21. Tanska
 22. Portugali
 23. Moldova
 24. Liettua
 25. Ukraina
 26. Georgia
 27. Latvia
 28. Bulgaria
 29. Slovenia
 30. Azerbaidzan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa