Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit


Niinhän se on, että viisuviikko täällä! Eilen kisat polkaistiin käyntiin avajaisilla (jotka btw kestivät yli kolme tuntia, hyvää treeniä finaalia varten) ja onhan edustajat ehtineet jo viikon verran treenatakin Liverpoolissa. Tässä osassa tulee nyt puhdasta analyysia biisien ja harjoitusten perusteella kisaajien mahdollisuuksista päästä finaaliin, sekä muutama sananen myös suorien finalistien pärjäämismahdollisuuksista. Keskiviikkona ja perjantaina tulee tekstit, joissa käydään läpi semien tuloksia. Perjantain tekstissä spekuloidaan myös finaalia ja Eurovisionistin osalta homma sitten huipentuu vielä sunnuntaina kirjoitettavaan finaalitekstiin. Mutta nyt semifinaalien kimppuun.

Ensimmäisessä semifinaalissa muistutuksena vielä kisaavat Norja, Malta, Serbia, Latvia, Portugali, Irlanti, Kroatia, Sveitsi, Israel, Moldova, Ruotsi, Azerbaidzan, Tsekki, Alankomaat ja Suomi. Viime viikon keskiviikkona koko eka semi harjoitteli viisulavalla toistamiseen ja YouTubeen saatiin nähtäville video, jossa jokaisesta esityksestä on kolmenkymmenen sekunnin klippi, miltä esitys näyttää oikeasti televisiossa. Lyhyet kommentit klipeistä seuraavaksi:

Norja on edelleen mahdollisesti yksi kovimpia, ellei jopa historian kovin, viisujen avaajista. Törkeän kova esitys, hemmetin hyvä biisi, heittämällä finaaliin.

Maltan esitys vaikuttaa hauskalta ja tanssittavalta, mutta biisi ei edelleenkään ole kovin hyvä. Ei finaaliin.

Serbia tarjoaa todellakin psyko-gamer-scifi-räjäytyksen. Todella kova, finaaliin.

Latvian biisi on edelleen kiva, mutta esitys vaikuttaa huonolta. Harmillista sinänsä, Latvialle finaalipaikan olisi vuosien tauon jälkeen kyllä voinut suoda. Joka tapauksessa ei finaaliin.

Portugalin lattarishow on hauska, pirskahteleva ja todellinen korvamato. Mimicat vie maansa varmasti finaaliin.

Irlannin stadionrock vaikuttaa jättävän kylmäksi. Uskon toisaalta, että yleisö saa bändin syttymään ja biisi räjäyttää paremmin kisavedossa kuin harkoissa, mutta en usko Irlannin pääsevän finaaliin.

Kroatia on edelleen vuoden isoin WTF?-hetki. Esitys on yhtä "pimeä" kuin karsinnoissakin. Tästä on todella vaikea sanoa, meneekö finaaliin vai ei, koska viime vuosina suuri yleisö ei ole tällaisille huumoriesityksille lämmennyt viisufanien tykkäämisestä huolimatta. Veikkaan kuitenkin tämän finaalipaikan saavan.

Sveitsi luottaa tummaan ja dramaattiseen esitykseen. Tuo mieleen toissavuoden Gjon's tearsin esityksen, joka sijoittui kolmanneksi, joten ei huono mielleyhtymä. Remo laulaa hemmetin hyvin livenä, joten varmasti tämä finaaliin menee.

Israel nousi voittajasuosikkeihin esityksen myötä. Live tulee olemaan todella kova ja säväyttävä, joten ei kysymystäkään, etteikö Israel finaaliin jatkaisi.

Moldova tuo lavalle karsinnoista tutut elementit, joten ei suuria yllätyksiä tässä. Kuitenkin esitys on kasvatettu isoa lavaa varten, joten näyttää todella hyvältä. Hypnoottisen maaginen folkpop vie Moldovan finaaliin.

Ruotsin esitys ei muutu karsinnoista mihinkään, muutakuin että Loreenin niin sanottu laatikko on pienentynyt viisuja varten, johtuen lavarakenteista. Esitys ei ole yhtä vaikuttava kuin karsinnoissa, mutta suuri yleisö ei ole karsintaesitystä nähnyt, joten vakuuttaa kyllä katsojansa. Heittämällä finaaliin.

Azerbaidzanin esitys vaikuttaa sympaattiselta, mutta siihen se jääkin. Historian toinen karsiutuminen azereille tiedossa, ei finaaliin.

Tsekin esitys vaikutti jotenkin heikolta harkkaklipin perusteella, mutta uskon tämän kyllä saavan yleisöstä lisävoimaa. Varmasti myös pitkät päivät hieman painaneet jo viimeisen harkkavedon yhteydessä, mistä klippi otettu. Kuitenkin uskon finaaliin menevän.

Alankomaiden kappale on hieman muuttunut studioversiosta. Sävellajia on madallettu ja korkeita kohtia hieman muokattu, koska edustajat huomasivat, etteivät kykene livenä laulamaan niitä. Omaan korvaan tämä kuulosta katastrofin aineksilta, jos laulajat huomaavat, etteivät omaa kappalettaan kykene laulamaan livenä. Miksi ei sitten alunperin jo tehty matalemmaksi, jos orkkissävellaji liian korkea? Ei tule menemään finaaliin, ei sitten millään.

Suomi tulee räjäyttämään areenan. Esitys on näyttävä, visuaalinen ja pyrojakin löytyy. Käärijän ja tanssijoiden yhteistyö on loistavaa ja tästä kehkeytyy varmasti yksi Suomen parhaista sijoituksista. Heittämällä finaaliin.

Toisen semifinaalin tokat harkat jaettiin kahdelle päivälle (viime viikon torstai ja perjantai) suorien finalistien ensimmäisten harjoitusten vuoksi. Tokassa semissä kisaavat Tanska, Armenia, Romania, Viro, Belgia, Kypros, Islanti, Kreikka, Puola, Slovenia, Georgia, San Marino, Itävalta, Albania, Liettua ja Australia.

Tanskan biisi nousee esille paremmin livenä. Reiley on varma ja taitava esiintyjä, ja esitys näyttää hyvältä. Nyt uskon tämän finaalimahdollisuuksiin.

Armenian esitys on dramaattinen niinkuin kappalekin. Brunette laulaa livenä myös todella hyvin, joten tämä varmasti finaaliin menee.

Romania liikkuu heikoilla jäillä. Kappale ei itsessäänkään ollut kovin hyvä, mutta esitys on vielä heikomman oloinen. Theodor Andrei laulaa kyllä hyvin livenä, mutta siihen se jääkin. Ei finaaliin.

Viron Alika tarjoaa varmaa suorittamista ja hienoa dramatiikkaa. Tänä vuonna kun ei ole paljoa balladeja mukana, on Viro vahvoilla kisassa ja varmasti tämä finaaliin menee.

Belgian Gustaph on itse valitettavasti esityksen heikoin lenkki ja se ei enteile kovin hyvää. Pääesiintyjän pitäisi ottaa lava haltuun, mutta näin ei käy. Belgia ei finaaliin mene.

Kyproksen esitys näyttää todella hyvältä ja Andrew Lambrou esiintyy varmasti. Korkeat kohdatkin menevät suvereenisti, joten varmasti Kypros finaalissakin kisaa.

Islanti on valitettavasti myös heikoilla jäillä. Dilja laulaa edelleen järjettömän hyvin, mutta esitys tuntuu jotenkin täyteen ahdetulta, mikä on outoa, sillä Dilja on lavalla yksin. Ei finaaliin.

Kreikka ei myöskään suuresti säväytä. Victor Vernikos on todella hyvä laulamaan myös livenä, mutta kappale on vain tylsä, eikä esityskään säväytä. Ei finaaliin.

Puolan esitys näyttää todella hyvältä. Kunnon kesäbileet tiedossa. Tämä biisi tulee niin olemaan yksi tämän kesän isoimpia bilebiisejä ympäri Euroopan, riippumatta tuloksista. Finaaliin.

Slovenian bändin laulajalla ja Suomen Käärijällä on syntynyt kunnon bromance viime viikkojen aikana. Tämä nyt vain tällaisena hauskana huomiona. Joker Out on varma esiintyjä ja esitys näyttää myös hyvältä viisulavalla. Slovenia menee varmasti finaaliin.

Georgian esitys tulee olemaan upea. Vaikka en biisistä suuremmin välitä, on turha kiistää, etteikö esitys olisi dramaattinen ja vaikuttava. Varmaa finaalikamaa.

San Marinon esitys on yhtä hajuton, mauton ja mitäänsanomaton kuin biisikin. Ei finaaliin.

Itävalta on törkeän hyvä livenä. Biisi ei ole edelleenkään omia suosikkejani, mutta mikäli tämä kisailtana onnistuu niin täydet mahdollisuudet semin voittoon tällä on. Finaaliin.

Albania luottaa koko perheen voimaan ja sen kautta hienoon draamaan. Vaikka lukeutuukin omiin suosikkeihini on tämä siinä ja siinä pääseekö finaaliin. Taistelee Liettuan kanssa viimeisestä finaalipaikasta, en usko molempien sinne mahtuvan ja kallistun enemmän Albanian puolelle eli finaaliin.

Liettua on varma suorittaja, mutta esitys vaikuttaa tylsältä. Monika Linkyten ja taustalaulajien harmoniat ovat kuitenkin huikeat, eli siitä peukut ylös heille. En kuitenkaan usko tämän finaaliin menevän. Tosin kuten todettu äsken, se on tämä tai Albania.

Australia räjäyttää illan päätökseensä upeasti. Erittäin kova esitys ja yhtyeen kokemus näkyy. Varmasti finaaliin.

Vielä muutama sananen suorista finalisteista. Ranska tulee olemaan kova vastus kaikille, saattaa nousta jopa voittoon. Italia on aina hyvä ja varmasti hyvä sijoitus tulee. Saksa räjäyttää pankin ja varmasti paukuttaa kymmenen parhaan joukkoon. Espanjaa en vieläkään ymmärrä biisinä, mutta esitys näyttää kyllä hienolta. On joko top 10:ssä tai aivan finaalin häntäpäässä. Ukrainan esitys näyttää hyvältä, mutta biisi ei vieläkään suuremmin säväytä. En usko häntäpääsijoihin, mutta en myöskään korkeisiin sijoihin. Iso-Britannian toisista harjoituksista ei jostain syystä tullut tv-klippiä, joten vaikea sanoa esityksestä mitään. Biisinä kuitenkin edelleen todella kova ja varmasti top 10:ssä on.

Näin on lottorivit semifinaalien osalta täytetty. Nyt jäädään jännittämään kuinka lähelle totuutta tässä päästään. Muistutuksena vielä, että keskiviikkona tulee ensimmäisestä semifinaalista pohdintaa ja lottorivin tarkistus, perjantaina toisesta semifinaalista sama setti ja samassa tekstissä myös finaalin pohdintaa ja sunnuntaina laitetaan koko viisukevät pakettiin. Mahtavaa viisuviikkoa kaikille! Alla vielä semien lottorivit esiintymisjärjestyksen mukaisesti.

Ensimmäisen semifinaalin finalistit: Norja, Serbia, Portugali, Kroatia, Sveitsi, Israel, Moldova, Ruotsi, Tsekki ja Suomi.

Toisen semifinaalin finalistit: Tanska, Armenia, Viro, Kypros, Puola, Slovenia, Georgia, Itävalta, Albania ja Australia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa