Bilebängereitä tarjolla: R.A.E:n musiikki laittaa juhlat käyntiin

R.A.E on helsinkiläinen duo, jonka muodostaa mimmikaksikko Sani ja Emilia. Heidän musiikkinsa on urbaania poppia maustettuna kunnon EDM-bängereillä ja suuren maailman meiningillä. Vaikka kaksikko ei vielä ole ehtinyt julkaista kuin kuusi kappaletta, on niistä jokainen tarttuva tanssittava kappale.

Ensimmäinen kappale Annetaan Kaiken Mennä on julkaistu jo vuonna 2016. Kappale alkaa heti vahvasti ja saa tanssijalan vipattamaan. Kappaleen eroruodinta ei tunnu ollenkaan pahalta musiikin iloisuuden takia. Kappale on enemmänkin toteamus siitä, että suhde ei vaan enää toimi, miksi väkisin jatkaa. Mukana kappaleella on EDM-artisti Veli Hiidenmaa, joka tuo mukavan lisämausteen siihen.

2017 R.A.E tykitti ulos kolme kappaletta. Niistä ensimmäinen Sä Vastaan Sä on tarina ihmisen taistosta itseään vastaan. Kappaletta ei kuitenkaan kerrota minä-muodossa vaan nimensä mukaisesti siinä lauletaan "kehäs oo ketään muuta ku sä vastaan sä". Tekstin kerrontakulma on mukavaa vaihtelua yleiseen minä-muodossa kertomiseen. Sä Vastaan Sä ei ehkä ihan yllä Annetaan Kaiken Mennä kappaleen tasolle, mutta ei tässä todellakaan huonosta kappaleesta ole kyse.

Toinen 2017 julkaistuista kappaleista on Nyt Se Puhelin Pois. Kappale on kertosäkeitä lukuunottamatta ihan mukiinmenevä tekele. Se ei valitettavasti yllä edeltäjiensä tasolle ja on hitunen ohilaukaus, varsinkin kun kertosäe toistaa samaa lausetta, kappaleen nimeä. Hiukan ärsyttävää. Kappaleen taustamusiikki on paljon parempi kuin sen teksti, mikä häiritsee kokonaisuutta pahasti.

Kolmas ja viimeinen 2017 julkaistuista kappaleista on Kato Ku Mä Vetäsen. Edellinen kappale oli duon huonoin tekele, tämä taas on ehdottomasti paras! Kappale on täysin posketon, se on tehty huumorilla (hyvän maun rajoissa kuitenkin) ja on ehdottomasti järjettömän kova tanssikappale. Kappaleessa lauletaan "ilmaset on huvit mielipuolella ja jos et vielä tajuu niin mä suomennan". Hiukan röyhkeää, mutta aivan loistava teksti! Tätä voisi kuunnella pitempäänkin ;).

2018 R.A.E on julkaissut kaksi kappaletta, joista ensimmäinen on kesäbängeri Yhen Kaikkii. Kappaleen teksti on aivan järjetön, toimii loistavana jatkona edeltäjälleen! Kappaleessa lauletaan halusta saada yhen kaikkii erilaisia karkkeja. Ei siis ihan normaali pop/edm-musiikin aihe. Hauska ja mahtava kappale, jonka musiikkivideo on aivan sekopäinen. Alla olevan linkin takaa voi kyseisen videon katsoa.

https://www.youtube.com/watch?v=QjqzX54OJEw

Tuorein kappale on vasta vähän päälle viikon vanha. Hitaita julkaistiin 5.10. ja nimensä mukaisesti se on hitain R.A.E:n kappale. Mistään kunnon slovarista ei silti ole kyse. Kappale on urbaani balladi niinkuin Sani ja Emilia sitä itse kuvaavat. Tarinat lyriikoiden takana pohjautuvat tyttöjeno omakohtaisiin kokemuksiin: "Me ei haluttaisi olla haavoittuvia, vaikka rakkautta ja läheisyyttä
tarvitaankin.” Emilia avaa ja Sani jatkaa: “Sydänsurujen välttely saa käyttäytymään
kyseenalaisin tavoin. Hit and run". Kappale on kaunis ja hieno teos, mukavaa vaihtelua duon edellisiin kappaleisiin.

R.A.E on tähän mennessä tehnyt musiikkinsa itsenäisesti, ilman suurta levy-yhtiötä, keikkamyyjiä tai markkinointikoneistoja. Spotifyn striimiluvut lähentelevät puolta miljoonaa. Duolla on varmasti iso ura edessään, mutta nyt isojen levypomojen kannattaisi olla hereillä, napata nämä mimmit talliinsa, mutta antaa heidän tehdä musiikkiaan juurikin sillä tavalla kuin he itse haluavat. Kaksikko ei nimittäin varmasti taivu minkään yhtiön tapaan tehdä musiikkia, jos se ei heille itselleen sovi. Kaiken kaikkiaan, kyllä tämän mimmikaksikon soisi esiintyvän isoilla kesäfestareilla ja tanssittavan yleisöä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Laulaen Liverpoolin osa 8: Finaalin jälkilöylyt

Laulaen Liverpooliin osa 5: Semifinaalien lottorivit