Within Temptation iski voimalla Metro Areenan konsertissa

Within Temptation konsertoi Espoon Metro Areenassa 20.10.2018 osana Resist- kiertuetta. Yhtye esitteli uutta, vielä julkaisematonta tuotantoa konsertin aikana. Uusi albumi, Resist, julkaistaan 14.12.2018 joten siihen asti joudutaan odottelemaan studioversioita uusista kappaleista.

Konsertin lämmittelijänä soitti ruotsalainen alternative rock- yhtye Smash Into Pieces. Yhtye aloitti aikataulun mukaisesti tasan klo 20:00 ja meno oli heillä hyvä, kunnes yhtyeen toisen kitaristin, Benjamin Jennebon, kitara ei toiminut kunnolla. Yhtyeen laulajan, Chris Sörbyen, sanoin tarvittiin neljä aikuista miestä korjaamaan yksi kitara. Tämä viivästytti yhtyeen settiä parillakymmenellä minuutilla, mutta muuta yhtyeen jäsenet pitivät esitystä ja tunnelmaa hyvin yllä soittamalla kappaleita, joita pystyivät ilman kitaraa. Teknisten ongelmien vuoksi yhtye jätti soittamatta pari kappaletta, mutta yleisö oli ymmärtäväinen asian suhteen, sillä olihan itse pääesiintyjä vielä tulossa.


Kun kello viimein löi 21:15, asteli Within Temptation lavalle. Konsertti alkoi heti uudella kappaleella, Raise Your Banners. Yhtyeestä oli heti nähtävissä mahtava energia ja rakkaus tehdä työtään. Yleisö otti uuden kappaleen heti omakseen ja oli täysillä mukana alkumetreistä lähtien. Varsinkin toisena kuultu kappale, tuorein hitti The Reckoning, sai yleisön aivan villiksi. Sharon den Adel esitti hienosti myös kappaleen fiittiartistin, Jacoby Shaddixin (Papa Roach), lauluosuudet. Konsertti jatkui kolmannella uudella, Endless War-nimeä kantavalla, kappaleella, ennenkuin siirryttiin vanhemman tuotannon pariin.

In The Middle Of The Night sai yleisön laulamaan ja hyppimään mukana, olihan kyseessä yksi vuoden 2011 menestysalbumin, The Unforgiving:ingin, kappaleista. Viidentenä kuultu läpimurtohitti vuodelta 2004, Stand My Ground, sai suuret suosionosoitukset. Kyseinen kappalehan avasi aikoinaan ovet Within Temptationille ympäri maailmaa, mm. Suomeen. Sen jälkeen päästiin hieman rauhoittumaan kauniin ja herkän All I Need kappaleen merkeissä.

Jälleen uutena kappaleena kuultiin Supernova, joka sai yleisön aivan haltioituneeksi. Supernovan jälkeen kuultiin vuodelta 2011 hitti Shot In The Dark. Tämän jälkeen palattiin ajassa 2000-luvun alkuun, Mother Earth-albumiin, jolta kuultiin The Promise. Kappaleen jälkeen Sharon den Adel pyysi kaikkia yleisössä olevia nousemaan seisomaan ja pyysi yleisöä laulamaan, tanssimaan ja hyppimään mukana seuraavan kappaleen tahtiin. Sieltähän pamahtikin sitten yhtyeen isoin hitti, Faster. Yleisö huusi, hyppi ja tanssi kaikkialla mukana, tämä jos mikä oli menoa täynnä oleva veto!
Seuraavaksi saatiinkin kuulla illan viimeinen uusi kappale, Mercy Mirror. Niinkuin kaikki aikaisemmatkin uudet kappaleet, yleisö otti tämän heti omakseen ja oli täysillä mukana. Huutoaalto oli aivan järjetön kappaleen loputtua, kun suurhitin Paradise (What About Us?) alkusävelet alkoivat soimaan. Kappaleessa mukana olevaa Tarja Turusta ei livenä lavalla nähty, mutta taustalla pyörinyt kappaleen musiikkivideo toi Tarjan mukaan konserttiin ja hänen osuutensa soi hienosti taustanauhalta.

Tuoreen tuotannon jälkeen palattiinkin jälleen vuoteen 2007 The Heart Of Everything- kappaleen merkeissä. Kappaleen päätyttyä muut yhtyeen jäsenet menivät hetkeksi huilaamaan backstagelle ja lavalle jäivät ainoastaan laulaja Sharon den Adel sekä kosketinsoittaja Martijn Spierenburg. He esittivät yhdessä vierekkäin spottivalossa kauniin pianoballadin Forgiven. Yleisössä nousi hyvinkin nopeasti puhelinten taskulamput esille ja Metro Areenan yleisö oli kuin pieni tähtitaivas. Kauniin esityksen jälkeen siirryttiin ajassa vielä hieman taaksepäin vuoteen 2001 ja Mother Earth- kappaleeseen, joka olikin illan "viimeinen" kappale.

Yleisön huutojen ja taputusten myötä yhtye palasi hetken kuluttua takaisin lavalle. Sharon kertoi kuinka ihanaa on aina tulla Suomeen, kun yleisö ottaa niin lämmöllä heidät aina vastaan. Sharon kertoi myös kuinka hänen isänsä työskenteli kauan aikaa sitten Nokialla, joten suvussa on hieman kytköksiä Suomeen enemmänkin. Sharonin isän oli tarkoitus olla katsomassa illan konserttia, mutta valitettavasti hän menehtyi aikaisemmin tänä vuonna. Tämän kertominen sai Sharonin hieman herkistymään ja vuodattamaan muutaman kyyneleen. Toivuttuaan hän pyysikin yleisöä hyppimään entistä reippaammin isänsä muistolle ja yhtye tykittikin seuraavaksi suurhitin What Have You Done? Keith Caputon osuudet tulivat myös taustanauhalta hänen itsensä ollessa taustavideolla. Sharon tarjoili tunnemyrskyissään mahtavan tulkinnan kappaleesta ja yhtye saikin raikuvat suosionosoitukset ennen illan viimeistä kappaletta.
Viimeisenä kappaleena kuultiin The Unforgiving- albumin päätöskappale, Stairway To The Skies. Konsertti päättyi hienoissa tunnelmissa. Within Temptation kiitti vuolaasti yleisöä ja toivoi, että pääsisivät mahdollisimman pian jälleen Suomeen. Areenasta poislähtiessä yleisössä kävi onnellinen puheensorina, konsertti oli kaikin puolin erittäin onnistunut. Seuraavaa kertaa odotellessa!

Settilista:

 1. Raise Your Banner
 2. The Reckoning
 3. Endless War
 4. In The Middle Of The Night
 5. Stand My Ground
 6. All I Need
 7. Supernova
 8. Shot In The Dark
 9. The Promise
 10. Faster
 11. Mercy Mirror
 12. Paradise (What About Us?)
 13. The Heart Of Everything
 14. Forgiven
 15. Mother Earth
 16. What Have You Done
 17. Stairway To The Skies

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa