"Ei v***u tää on sairas sarja": American Horror Storyn suosio perustuu sen sairauteen


 Varoitus: teksti sisältää rajua kielenkäyttöä. Sarja on myös pitkältä osin K18 materiaalia, eli jos jotain kumman syystä teksti saa sinut haluamaan sitä katsomaan, Eurovisionisti ei ota vastuuta mahdollisista henkisistä ja/tai fyysisistä oireista, mitä sarja aiheuttaa.

American Horror Story - eli lyhyesti AHS - on yksi suosituimpia kauhusarjoja televisiossa. Sarjaa on tehty tähän mennessä kahdeksan kautta, joista uusin on juuri alkanut Yhdysvaltojen kanavilla, kun Suomessa näytetään vasta seitsemättä kautta. Sarjan suosio perustuu ehdottomasti sen sairauteen, sillä ei sitä täysin tervejärkinen ihminen pysty katsomaan.

AHS on antologiasarja, eli jokaisella kaudella on eri hahmot ja tarina. Sarjan jokaisella kaudella on oma nimensä, jolla ne on helppo erottaa toisistaan (1. kausi on Murhatalo, 2. Mielisairaala, 3. Noitapiiri, 4. Kummajaisesitys, 5. Hotelli, 6. Roanoke, 7. Kultti ja 8. Maailmanloppu). Sarjaa seuratessa välillä joutuu miettimään omaa mielenterveyttään, sillä sarjaa katsoessa ei voi olla ihan täysin terve. Sarjan raakuus, väkivaltaisuus ja joidenkin kausien (varsinkin Mielisairaalan) ahdistavuus tuottaa menetettyjä yöunia - tai vähintäänkin häiriintyneitä - liiankin useasti, mutta siihen sarjan suosio myös osittain perustuu.

Jokaisella kaudella tulee useaan kertaan sanottua "ei vittu tää on sairas sarja", "hyi saatana" ja "mitä vittua". AHSn tarkoitus onkin saada vahvoja tunteita aikaan. Jokaiselle joka sarjaa katsoo, tai alkaa tämän tekstin myötä katsomaan, suosittelen vahvasti laskemaan, kuinka monta kertaa aiemmin mainitut lausahdukset tulee sanottua yhden tuotantokauden aikana. Tai edes jotain laudahduksiin viittaavaa.

American Horror Storya ei todellakaan ole tarkoitettu heikkohermoisille saati herkille henkilöille. Kaikessa kuvottavuudessaan ja sairaudessaan sarja kuitenkin on hyvin kiehtova tarinan kerronnallisista syistä, sekä yllättävien juonekäänteiden ansiosta. Edelleen varoituksena se on K18 sarja pitkälti, joten jokainen joka sitä katsoo, tekee sen omalla vastuulla. Jos pystyt jokaisen kauden katsomaan menettämättä järkeäsi tai kuolematta, suosittelen hankkimaan AHS fanihupparin, jossa lukee englanniksi seuraava teksti:

Asuimme Murhatalossa
Pakenimme Mielisairaalasta
Suojelimme Noitapiiriä
Osallistuimme Kummajaisesitykseen
Kirjauduimme Hotelliin
Koimme Roanaken painajaisen
Liityimme Kulttiin
Selviämme Maailmanlopusta

Kyseiset hupparit tosin menivät kuin kuumille kiville heti myyntiin tultuaan, eli voi olla hankala sellaista löytää. 

Jos nyt jostain kumman syystä haluat sarjaa alkaa katsomaan, niin Netflixistä löytyy kuusi tuotantokautta. Ei voi oikein sanoa, että nauti kokemuksesta, joten tähän loppuun voi vain todeta: varaudu kaikkeen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö