Reissu Rotterdamiin osa 2: ekan semin toka puolisko sekä Italia ja Alankomaat


Eilen aloitettiin tämän vuoden Eurovision Song Contestin eli Euroviisujen kappaleiden läpikäynti. Tänään jatketaan seuraavien kappaleiden parissa, kun vuoroon tulee ensimmäisen semifinaalin loput kappaleet, sekä suorat finalistit Italia ja Alankomaat. Numerot tekstissä kappaleiden edessä ovat semifinaalin esiintymisnumerot, joten ei kannata hämääntyä siitä, kun aloitetaan numerosta yhdeksän. Sarjan ensimmäisen osan pääset lukemaan tästä

Kuuntele kaikki tämän vuoden kappaleet tästä.

9. Norja: TiX - Fallen Angel


Norja lähettää supersuositun pop-artisti TiX:in viisuihin. Ilman kohua ei tämäkään mennyt, sillä kaksi vuotta sitten Norjaa edustanut KEiiNO tuli karsinnoissa toiseksi. Viisufanit pitivät KEiiNOn kappaletta huomattavasti parempana kuin TiX:in, minkä vuoksi paskamyrsky oli valmis. Itsekin pidän KEiiNOn Monument-kappaleesta huomattavasti enemmän, mutta ei TiX:in Fallen Angel missään nimessä huono ole. Sen suurin ongelma on täysi originaalisuuden puute. Kappale on kuultu noin miljoona kertaa jo aiemmin, eikä esityskään ole mitenkään ihmeellinen. TiX:in selässä olevat siivet ovat auttamottamasti vanhentuneet, siivet olivat juttu Lordin voiton jälkeen muutaman vuoden. Siitä ei ole vielä niin pitkä aika, että siivet voitaisiin tuoda retrona uutuutena takaisin. Norja saattaa päästä finaaliin tai sitten ei. Hyvin vaikea sanoa. KEiiNO olisi taistellut viisujen voitosta, TiX saa taistella päästäkseen edes finaaliin.

5 pistettä.

10. Kroatia: Albina - Tick-Tock


Kroatiasta kisoihin lähtee Albina. Artistin nimen vuoksi on jokusen kerran tullut luettua se albaniana, mikä muuten aiheuttaa hyvää hämmennystä aivoissa, kun luet Albanian edustavan Kroatiaa. Mutta tosiaan siis Albina on artistin nimi, ei Albania. Kappale Tick-Tock on tanssittava ja iloinen, joka varmasti tulee pärjäämään viisuissa hyvin. Albina esiintyy luontevasti ja varmalla otteella, joten esitys tulee aika varmasti menemään nappiin. Kroatian soisi pärjäävän hyvin näin hyvällä kappaleella. Aiempi kisamenestys ei ole mitenkään mairittelevaa. Finaalissa Kroatia on viimeksi nähty vuonna 2017 ja top 10-sijaa ei ole tullut kahteenkymmeneen vuoteen. Ehkä tänä vuonna.

6 pistettä.

11. Belgia: Hooverphonic - The Wrong Place


Hei miten ois yks viisukohu lisää? No sellanenhan saatiin myös Belgiasta. Edustusbändi on sama kuin viime vuonna, mutta laulaja on vaihtunut. Yhtyeen pitkäaikainen laulaja Geike ilmoitti halustaan palata yhtyeeseen, joten vielä viime vuonna mukana ollut Luka pistettiin pihalle ja Geike toivotettiin avosylin vastaan takaisin. Tästähän riemu repesi viisufanien keskusteluissa. Mitä tulee itse kappaleeseen niin tällä saadaan tarvittaessa hyvä vessa- tai jääkaappitauko semifinaaliin. The Wrong Place on vuoden Bond-kappale-kiintiön täyttäjä, mutta aika mitäänsanomaton se on. Belgia tuskin finaaliin menee, eikä sitä kyllä sinne kaivatakaan. Geiken tyylikäs laulusoundi tuo hommaan plussa, mutta hieman ikävöin Lukan pehmeämpää ääntä.

2 pistettä.

12. Israel: Eden Alene - Set Me Free


Israel lähettää myös jo viime vuonna karsinnat voittaneen Eden Alenen. Eden oli oma suosikkini viime vuonna, mutta valitettavasti tämän vuoden kappale ei yllä viime vuoden tasolle. Kappaletta on kylläkin muokattu pariinkin otteeseen ennen täysin lopullista kisaversiota, mikä paransi sitä huomattavasti. Alunperin turhanpäiväinen rallatus muuttuikin varteenotettavaksi finalistiksi. Eden Alene asettaa myös uuden ennätyksen viisuhistorian korkeimmasta nuotista mennen kappaleen lopussa aivan käsittämättömän korkealle. Mielenkiinnolla odotan miten lopulta Edenin viisuissa käy.

6 pistettä.

13. Romania: Roxen - Amnesia


Roxen on myös viime vuoden edustajia. Hänet valittiin suoraan viime vuonna, mutta kappaleen valintaan pidettiin karsinta, jossa Roxen esitti viisi vaihtoehtoa. Tänä vuonna ei sitä katsojille suotu, vaan kappale valittiin myös suoraan. Amnesia on todella paljon parempi kuin viime vuoden unilaulu. Tyylikkäästi tuotettu moderni ja rauhallinen pop-kappale tuo hyvän rauhottumisen semifinaalissa ennen loppuvaiheen tykityksiä. Romania tulee pärjäämään todennäköisesti aika hyvin tänä vuonna, jos Roxen onnistuu hyvin esityksessään.

6 pistettä.

14. Azerbaidzan: Efendi - Mata HariToistan jälleen itseäni, mutta myös Efendi on viime vuoden edustajia. Vahvoista naisista pitävä Efendi esitti viime vuonna kappaleen Cleopatrasta ja tänä vuonna kappale kertoo Mata Harista. Okei ei se oikeasti siitä ole vaan enemmänkin viittaa indonesian aurinkoa tarkoittavaan sanaan 'mata hari', joka kirjaimellisesti käännettynä tarkoittaa päivän silmää. Efendi on loistava laulaja ja esiintyjä, joten ei tarvitse pelätä etteikö kisaesitys olisi näyttävä. Kappaleena Mata Hari on ehdottomasti koko tämän vuoden parhaimmistoa. Se jää soimaan päähän ja saa tanssijalan vipattamaan. Azerbaidzan on jälleen kerran kärkikahinoissa mukana.

10 pistettä.

15. Ukraina: Go_A - ShumFolkia, elektronista musiikkia ja sähkökitarariffejä yhdistelevä Go_A oli myös jo viime vuonna lähdössä viisuihin. Tänä vuonna uusi yritys. Viime vuoden kappale oli todella hyvä, tämän vuoden kappale ei aivan sille tasolle yllä. Shum-kappaletta jouduttiin muuttamaan, sillä sen alkuperäiset lyriikat olivat ukrainalaisesta kansanrunosta ja siihen kun ei kellään voi olla omistusoikeutta, oli lyriikoita muutettava. Euroopan yleisradiounioni nimittäin vaatii kappaleiden kaikki tekijänoikeudet asianomaisille. Shum saattaa musiikkityylinsä ja laulutyylinsä puolesta ärsyttää joitain kuulijoita, mutta uskon Ukrainan silti pääsevän finaaliin tänä vuonna. Itse pidän kappaleesta, vaikka se ei mikään huippu olekaan. Valitettavasti kovan tason vuoksi omalla top-listallani Ukraina ei finaaliin yllä, vaikka todellisuudessa uskon sen sinne menevän.

5 pistettä.

16. Malta: Destiny - Je Me Casse


Vasta 18-vuotias Destiny on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä jo paljon. Kuusi vuotta sitten Destiny voitti Junior Euroviisut kappaleella Not My Soul ja jo silloin toivottiin, että jonain päivänä hänet nähtäisiin isoissa viisuissa. Destiny pyörähti jo isoissa karkeloissa taustalaulajana 2019. Vuotta myöhemmin hän voitti Maltan X-Factorin ja sai edustuspaikan viisuihin. Kuten tiedetään, ei 2020 viisuja koskaan pidetty, joten Destinyn edustuspesti siirtyi tälle vuodelle. Kappale Je Me Casse on energinen voimabiisi ja jukoliste Destiny osaa laulaa. Nuori nainen revittelee siihen malliin, että huomattavasti kokeneemmatkin artistit kehuvat häntä maasta taivaaseen. Malta saattaa saada ensimmäisen viisuvoittonsa tällä, eikä olisi todellakaan huono sitä tällä kappaleella napata. Vuoden parasta tarjontaa!

12 pistettä!

Finalisti: Italia: Måneskin - Zitti E Buoni


Italiassa koettiin historiallinen hetki, kun raskasta rockia soittava Måneskin voitti San Remon festivaalit. Italia ei ole mikään rockin suurmaa, joten mukava kuulla heiltä hieman rankempaa otetta. Zitti E Buoni on toimiva, rehellinen ja raaka rock-kappale, joka ei yritä turhaan miellyttää muita. Suomen ohella tämä on toinen raskaamman musiikin kappale tänä vuonna, mutta onneksi nämä kaksi ovat hyvin erityyliset. Italia on suoraan finaalissa ja usein pärjännyt hyvin, jännä nähdä miten käy rock-edustuksen kanssa.

7 pistettä.

Finalisti: Alankomaat: Jeangu Macrooy - Birth of a New Age


Isäntämaa Alankomaat tarjoaa afrikkalaisin elementein gospel-sävytteisen pop-kappaleen. Birth of a New Age on valitettavasti tämän vuoden yksi kamalimmista kappaleista. Isäntämaalle soisi hyvän edustuksen ja ihan mukavan sijoituksen kotikisoissaan, mutta jotenkaan en usko tämän pärjäävän kovinkaan hyvin. Jos Alankomaat joutuisi semifinaalin kautta kisaamaan, ei tämä varmaan pääsisi edes finaaliin asti. Todella harmillista. Plussaa kuitenkin Macrooyn äidinkielen Sranan Tongon käytöstä kappaleessa.

2 pistettä.

Tässä kaikki tältä erää. Huomenna jatketaan toisen semifinaalin ensimmäisen puoliskon kanssa sekä suorista finalisteista ruoditaan myös Ranska.

Päivän top 10:

 1. Malta
 2. Azerbaidzan
 3. Italia
 4. Kroatia
 5. Romania
 6. Israel
 7. Norja
 8. Ukraina
 9. Belgia
 10. Alankomaat
Kokonaisranking:
 1. Malta
 2. Ruotsi
 3. Azerbaidzan
 4. Kypros
 5. Slovenia
 6. Liettua
 7. Irlanti
 8. Italia
 9. Kroatia
 10. Romania
 11. Israel
 12. Norja
 13. Pohjois-Makedonia
 14. Ukraina
 15. Saksa
 16. Venäjä
 17. Belgia
 18. Australia
 19. Alankomaat

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa