Reissu Rotterdamiin osa 3: toisen semin alkupuolisko ja Ranska


Arvostelurumba on edennyt puoliväliin ja seuraavaksi lähdetään ruotimaan toisen semifinaalin ensimmäisen puoliskon kappaleita, sekä suorista finalisteista Ranskaa. Aiemmat arvostelut tämän vuoden kappaleista voit lukea tästä ja tästä. Kaikki tämän vuoden kappaleet pääset kuuntelemaan tästä. Kuten aiemminkin kappaleiden numerot ovat esiintymisjärjestyksen mukaiset, joten tänään aloitetaan jälleen numerosta yksi.

1. San Marino: Senhit - Adrenalina


Kääpiövaltio San Marinosta lähtee matkaan viisukonkari Senhit. Hänen(kin) piti edustaa maataan jo viime vuonna, mutta se ei ole ainoa kerta, kun Senhit on viisuja kohti mennyt. Hän edusti maataan myös Düsseldorfissa 2011, mutta silloin finaalipaikka ei auennut. Tänä vuonna Senhit pamauttaa pöytään sellaisen tykin, että kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen ei ole ollenkaan hullua kuvitelmaa. Adrenalina on naurettavan loistava kappale! Tätä on luukutettu ja tullaan luukuttamaan paljon. Kappaleessa on mukana myös jenkkiräppäri Flo Rida, mikä on todella mahtava yhteistyö. Ehdottomasti vuoden paras kappale!

12 pistettä!

2. Viro: Uku Suviste - Lucky One


Etelänaapuristamme tulee maan karsintojen konkari Uku Suviste, joka viime vuonna vihdoin voitti kisat. Kuitenkin jotain kävi ja viisuja ei ollut, joten viisumatka melkein jäi haaveeksi. Hän sai kuitenkin suoran paikan kotimaansa karsintoihin ja onnistui ne uudestaan voittamaan. Tämän vuoden kappale Lucky One on perinteistä radioystävällistä poppia, joka ainakin itselleni toimii todella hyvin. Uku osaa myös esiintyä ja karismaa löytyy, joten esityskään ei varmasti tule olemaan huono. Kappale voi kuitenkin jäädä ennakkosuosikki San Marinon jalkoihin ja karsiutua semifinaalissa pois. Toivottavasti tämä kuitenkin finaaliin menee.

8 pistettä.

3. Tsekki: Benny Cristo - Omaga


Myös Tsekin Benny Cristo on viime vuoden edustajia, joille suotiin suoraan uusi mahdollisuus. Viime vuoden kappale oli aivan turha, tämän vuoden Omaga-nimeä kantava kappale on oikein hyvä, mutta ei mikään huipputeos kuitenkaan. Tanssittava ja hauska kappale tuo varmasti hymyn huulille katsojille ja uskon Criston vetävän myös erittäin energisen esiintymisen. Kovan tason vuoksi voi Tsekillä olla vaikeuksia päästä finaaliin, mutta ainakin iloisuutta koetaan semifinaalissa.

5 pistettä.

4. Kreikka: Stefania - Last Dance


Kreikka lähettää myös uudestaan viime vuoden edustajansa, jolla tosin on kokemusta viisukarkeloista jo aiemmin. Stefania nimittäin edusti toista kotimaataan Alankomaita Junior Euroviisuissa vuonna 2016 osana yhtyettä Kisses. Nyt Stefanian oma kisakappale kantaa nimeä Last Dance. Kyseessä on kasaridiskoa kosiskeleva moderni tanssikappale, joka ainakin meikäläisen suosikkeihin tänä vuonna kuuluu. Stefania osaa laulaa livenä ja esiintyä, joten Kreikalla on tänä vuonna kovat piipussa. Esiintymisjärjestys voi olla heille vaikea, sillä neljäntenä up-tempo kappaleena putkeen voi kuuntelijoilla alkaa olemaan jo hieman ähky, minkä vuoksi kappale saattaa mennä ohi.

8 pistettä.

5. Itävalta: Vincent Bueno - AmenMyös Itävalta luottaa viime vuoden kisaajaansa. Vincen Bueno tarjoili viime vuonna tanssittavan kappaleen, tänä vuonna mennään balladilla. Ja se on oikein hyvä valinta. Amen on rauhallinen ja kaunis kappale, joka saattaa jopa hieman herkistää. Toisessa semifinaalissa ensimmäisellä puoliskolla on yhdeksän kappaletta, joista ainoa balladi on Itävallan. Tämä tulee osoittautumaan varmasti isoksi eduksi, sillä se tarjoaa hyvän hengähdystauon ja rauhoittumisen, mitä myös viisuissa kaivataan. Uskon vahvasti Itävallan menevän finaaliin.

7 pistettä.

6. Puola: Rafal - The Ride


Puola ei lähetä viime vuoden edustajaansa uudestaan, vaan kisoihin lähteekin Rafal. Viisukansalle hän saattaa olla tuttu jo viime vuoden Junior Euroviisuista, joissa hän oli yksi juontajista. Rafalin kisakappale The Ride on ehdottomasti tämän vuoden suurin guilty pleasure itselleni. Ei se todellakaan mikään huipputeos ole, mutta retroudessaan oikein mainio diskohumppa. Tuskin menee finaaliin, mutta itse aion nauttia täysillä tästä.

6 pistettä.

7. Moldova: Natalia Gordienko - Sugar


Moldovan edustaja Natalia Gordienko on viisukonkari. Hänellä oli jo matka tulossa Rotterdamiin viime vuonna, mutta jo vuonna 2006 Gordienko viisulavalla nähtiin. Tänä vuonna mennään humoristisella makealla popilla, kuten kappaleen nimikin kertoo. Musiikkivideo on niin täynnä erilaisia sokeriherkkuja, että hammaslääkärillä pitäisi käydä pelkästään videon näkemisen jälkeen. Sugar on ehkä hieman vitsiesitys, mutta ei se mitään, tämä toimii. Viisufinaaliin pääsy on aikalailla 50-50 eli todella vaikea sanoa, miten käy.

7 pistettä.

8. Islanti: Dadi og Gagnamagnid - 10 years


Islanti luottaa myös viime vuoden karsintojen voittajaansa. Dadi og Gagnamgnid on poppoo, jonka johtajana toimii solisti Dadi ja loppuyhtye on hänen läheisiään, mukaan lukien vaimo, josta kisakappale kertoo. Tästä olen jo kuraa saanut niskaani, mutta olen edelleen sitä mieltä, että tämä on yksi vuoden huonoimmista kappaleista. Ihailtavaa ja kaunista, että Dadi kappaleen vaimostaan teki, mutta musiikillisesti tämä on aika kamala ja tuntuu jopa hieman huonolta vitsiltä. Esitys on vielä kamalampi kuin kappale, tanssiliikkeet ovat vaivaannuttavat ja kliseitä (humoristisessa mielessä tosin) viljellään urakalla. Ainoa syy minkä takia tämä ei saa vain yhtä pistettä on se, että tämä aiheutti näinkin vahvaa tunnetta. Finaaliin tämä varmaan menee, koska moni tätä rakastaa, mutta en mieltäni pahoittaisi jos Islanti semiin jäisi.

2 pistettä.

9. Serbia: Hurricane - Loco Loco


Serbia tarjoilee diivaenergiaa ja paljon. Hurricane on kolme naisen muodostama tehoyhtye, jossa tanssitaan, lauletaan ja vedetään kunnon show. Kappale Loco Loco tulee jysähtämään kuulijan tärykalvoille ja lujaa, esitys jää varmasti mieleen. Kappale ei ole vuoden parhaimmistoa, mutta erittäin hyvä silti ja uskon Serbian finaaliin yltävän. Nämä naiset eivät aio energiaa säästellä lavalla ja uskon katsojienkin hengästyvän esityksen aikana. 

6 pistettä.

Finalisti: Ranska: Barbara Pravi - Voila


Ranska yllätti positiivisesti järjestämällä karsinnat edustajan valintaan. Karsinnat voitti Barbara Pravi kappaleella Voila, joka on ihailtavasti täysin ranskaksi laulettu. Karsintojen esitys oli maaginen, joten uskon viisuesityksen olevan myös upea. Voila on ehdottomasti vuoden parhaimpia kappaleita ja täysin mahdoton ajatus se ei ole, että Ranska nappaa ensimmäisen voittonsa yli neljäänkymmeneen vuoteen.

12 pistettä!

Loppusuora vuoden kappaleissa alkaa häämöttämään. Huomenna sarjan viimeisessä osassa ruoditaan loput toisen semifinaalin kappaleet (myös Suomi) sekä loput suorat finalistit eli Iso-Britannia ja Espanja.

Päivän top 10:
 1. San Marino
 2. Ranska
 3. Kreikka
 4. Viro
 5. Itävalta
 6. Moldova
 7. Serbia
 8. Puola
 9. Tsekki
 10. Islanti
Kokonaisranking:
 1. San Marino
 2. Malta
 3. Ranska
 4. Ruotsi
 5. Azerbaidzan
 6. Kypros
 7. Kreikka
 8. Slovenia
 9. Viro
 10. Liettua
 11. Irlanti
 12. Itävalta
 13. Moldova
 14. Italia
 15. Kroatia
 16. Serbia
 17. Puola
 18. Romania
 19. Israel
 20. Norja
 21. Tsekki
 22. Pohjois-Makedonia
 23. Ukraina
 24. Saksa
 25. Venäjä
 26. Belgia
 27. Australia
 28. Alankomaat
 29. Islanti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö