Reissu Rotterdamiin osa 4: viimeiset semifinalistit sekä Iso-Britannia ja Espanja


Sopivasti sarjan viimeinen osa julkaistaan samana päivänä, kun viisujen finaaliin on tasan 30 päivää enää aikaa. Vielä olisi ruodittavaksi jäljellä toisen semifinaalin jälkimmäinen puolisko ja suorista finalisteista Iso-Britannia sekä Espanja. Sarjan aiemmat osat pääset lukemaan alta olevista linkeistä.

Osa 1

Osa 2

Osa 3

Kaikki tämän vuoden kappaleet pääset kuuntelemaan tästä.

Jälleen kerran kappaleiden numerot ovat esiintymisjärjestyksen mukaiset, joten aloitamme numerosta 10.

10. Georgia: Tornike Kipiani - You


Paikallisen Idolsin vuosi sitten voittanut Tornike Kipiani oli lähdössä (kuten moni muukin) jo viime vuonna Rotterdamiin. Uusi yritys suotiin suoraan tänä vuonna kappaleella You. Kipianin kappale on vuoden heikoin, tylsin ja mitäänsanomattomin. Viime vuonna Kipianin kappaleessa oli sentään asennetta ja rouheutta, mutta tämän vuoden kappale unohtuu heti. Georgia ei varmasti tule pääsemään finaaliin, ellei kaikki muut maat mokaa esitystään todella pahasti.

1 piste.

11. Albania: Anxhela Peristeri - Karma


Albania perinteiseen tapaan valitsi edustajansa jo viime vuoden joulukuussa. Karsinnat voitti upeaääninen Anxhela Peristeri kappaleella Karma. Kappaletta perinteisesti muokattiin vielä karsintojen jälkeen viisuja varten. Onneksi tällä kertaa sitä ei lähdetty kuitenkaan kääntämään englanniksi, vaan kappale pysyi albanian kielisenä. Karma on mahtiponteinen, hyvin Albanian tyylinen kappale. Vahva alku kiinnittää huomion heti ja Peristerin laulu saa varmasti katsojat hyvälle mielelle, sillä se on erittäin vahvaa. Kappale ei ole niin hyvä kuin jokuset Albanian aiemmat vastaavat kappaleet, mutta ei myöskään missään nimessä huono. Albania on ison kysymysmerkin kappale menestyksen suhteen, sillä tästä on todella vaikea sanoa, miten käy. Jännittävää nähdä sitten viisuissa.

5 pistettä.

12. Portugali: Black Mamba - Love Is On My Side


Portugali saattaa olla viisuhistorian nopeimmin voiton jälkeen flopannut maa. 2017 maa voitti suurimmalla pistemäärällä ikinä (sekä nykyisellä pistejärjestelmällä että muutettuna vanhan järjestelmän mukaiseksi), kotikisoissaan 2018 finaalin viimeinen sija ja 2019 ei edes finaalipaikkaa. Portugalilla on aina ollut se pieni valttikortti kuitenkin, että he ovat laulaneet omalla kielellään, mutta tänä vuonna siitäkin luovutaan. Ja se on huonoin ratkaisu ikinä. Love Is On My Side on Georgian kappaleen ohella vuoden tylsin, heikoin ja mitäänsanomattomin kappale. Portugalin kappaleessa on sentään hieno kitarasoolo, mikä nostaa sen omalla listallani pykälää korkeammalle kuin Georgia, mutta pistemäärää se ei paranna. Portugali ei pääse finaaliin tänä vuonna.

1 piste.

13. Bulgaria: Victoria - Growing Up Is Getting Old


Bulgaria luottaa myös viime vuoden artistiinsa ja lähettää nuoren Victorian uudelleen viisuihin. Viime vuonna Victoria oli vuoden ennakkosuosikkeja voittamaan kisat ja itsekin olisin sitä mahdolliseksi voittajaksi veikannut, tänä vuonna ollaan aika päinvastaisessa tilanteessa. Growing Up Is Getting Old on pikkunätti kappale, mutta nopeasti unohtuva. Victoria laulaa kuitenkin kauniisti. Ihan hieno kappale, mutta valitettavasti tulee hieman jäämään jalkoihin seuraavalle esitykselle. Bulgaria saattaa päästä finaaliin, jos esitys onnistuu. 

5 pistettä.

14. Suomi: Blind Channel - Dark Side


Suomesta jysähtää tänä vuonna ja lujaa. Violent Pop-yhtye Blind Channel tulee polttamaan viisulavan maahan energisellä esiintymisellään ja pyroillaan. Kappale Dark Side on hemmetin kova teos, jota ympäri Euroopan on kehuttu ja paljon. Turha tästä sinällään on enempää hehkutusta kirjoittaa, aiemmin jo UMKn arvostelujen aikana sitä tuli tehtyä. Vähän käy sääliksi Bulgariaa, kun heidän rauhallisen pikkunätin kappaleen jälkeen Suomi tulee ja jysäyttää kunnolla. Jos tämä ei mene finaaliin on Eurooppa pahasti rikki. Suomi harvemmin (eli ei koskaan) on finaalista pudonnut hyvin tehdyllä rockilla (PKN ei kuulu tähän kategoriaan), joten eiköhän voida luottaa siihen, että saamme finaalissa jännittää myös.

12 pistettä!

15. Latvia: Samanta Tina - The Moon Is Rising


Samanta Tina on pyrkinyt todella monta kertaa maansa edustajaksi viisuihin (ja pari kertaa myös Liettuan) ja viimein viime vuonna onnisti. Tuskin kukaan osaa kuvitella sitä ketutuksen määrää, mitä Samanta koki viisujen peruunnuttua. Onneksi hänelle tarjottiin suoraan tälle vuodelle edustuspaikka, niin ei tarvinnut pitkään harmitella. Kappale The Moon Is Rising ei ole niin hyvä kuin viime vuoden kappale, mutta asennetta tässä ainakin riittää. Kunnon women empowerment-kappale. Samanta Tina laulaa livenä myös hemmetin hyvin, joten live-veto tulee olemaan varmasti hyvä. Latvia saattaa flopata ja jäädä semifinaaliin, mutta ei se ainakaan asenteesta silloin jää kiinni.

6 pistettä.

16. Sveitsi: Gjon's Tears - Tout l'univers


Sveitsi, tuo kaikkien aikojen ensimmäinen viisuvoittaja, pärjäsi vuosia todella huonosti viisuissa. Vuonna 2019 tähän tuli muutos, kun edustajaksi valittiin supertähti Luca Hänni. Sijoitus oli tuolloin neljäs. Hännin jalanjäljissä voittoa Sveitsille lähti vuosi sitten tavoittelemaan Gjon's Tears, joka hommaan pestattiin uusiksi myös tälle vuodelle. Gjon's Tears oli viime vuonna ennakkosuosikki, tänä vuonna hän on vielä isompi ennakkosuosikki. Kappale Tout l'univers on ranskankielinen, mikä nostaa kyllä sen pisteitä. Gjon laulaa hemmetin hyvin myös livenä. Kappale on koskettava, kaunis ja tuo kyllä kylmät väreet. Sveitsi on todennäköisin voittaja tälle vuodelle, sillä kappale vetoaa sekä yleisöön että raateihin. En pistäisi ollenkaan pahitteeksi, jos Gjon's Tears kuukauden päästä viisupokaalin ottaisi vastaan.

12 pistettä!

17. Tanska: Fyr og Flamme - Ove Os På Hinanden


Tanska lähtee voittamaan viisut! Jos siis olisi vuosi 1985. Vähän mietityttää mistä hemmetistä tämä kappale on kaivettu esiin, mutta sillä mennään mitä Tanska tarjoaa. Ihan hauska diskohumppa, joka tosin on auttamatta vanhanaikainen. Plussaa siitä, että laulavat omalla kielellään. En tiedä vetoaako tällainen vanhentunut kasarihumppa Eurooppaan, mutta epäilen, että Tanska ei finaaliin pääse. Virkistävä ja pirteä lopetus kuitenkin kisojen semifinaalivaiheelle.

4 pistettä.

Finalisti: Iso-Britannia: James Newman - Embers


Britit kyllä luottavat perinteiseen brittipoppiin ja mikäs siinä kun se toimii. Embers on yllättävän hyvä kappale briteiltä ja artistina James Newman on taitava. Brittien menestys ei ole ollut mitenkään mairittelevaa, enkä oikein usko, että tämäkään huippusijaa tuo, mutta on tämä nyt parempi kuin mitä monina vuosina britit ovat tarjonneet. Tosin viime vuoden Newmanin kappale oli parempi. Tämän myös unohtaa aika nopeasti ja kovan tason vuonna ei tule pärjäämään kovin hyvin.

4 pistettä.

Finalisti: Espanja: Blas Cantó - Voy a Quedarme


Espanjalainen pop vetoaa meikäläiseen todella paljon, joten ei yllätä, että Blas Cantón Voy a Quedarme on mielestäni upea ja kaunis kappale. Viime vuonna Cantón Universo-kappale kuului omiin suosikkeihini, joten odotukset olivat korkealla tätä kohtaan. Voy a Quedarme ei ole yhtä hyvä kuin Universo, mutta onhan tämä nyt todella kaunis. Cantó laulaa todella hyvin ja toivon, että Espanja ei tee surkeaa esitystä tähän. Onneksi he luottavat myös omaan kieleensä, sillä espanjan kieli on yksi kauneimmista.

7 pistettä.

Näin olisi kaikki kappaleet tältä vuodelta arvosteltu. Jälleen hieman haikea fiilis päästää irti näistä kappaleista, mutta onneksi itse viisut ovat vielä tulossa. Kuukauden päästä jännitetään mikä maa vie voiton! Toivotan kaikille loistavaa viisukuukautta!

Päivän top 10:

 1. Suomi
 2. Sveitsi
 3. Espanja
 4. Latvia
 5. Bulgaria
 6. Albania
 7. Tanska
 8. Iso-Britannia
 9. Portugali
 10. Georgia
Lopullinen kokonaisranking eli top 39:
 1. San Marino
 2. Suomi
 3. Malta
 4. Ranska
 5. Sveitsi
 6. Ruotsi
 7. Azerbaidzan
 8. Kypros
 9. Kreikka
 10. Slovenia
 11. Viro
 12. Liettua
 13. Irlanti
 14. Itävalta
 15. Moldova
 16. Italia
 17. Espanja
 18. Kroatia
 19. Serbia
 20. Latvia
 21. Puola
 22. Romania
 23. Israel
 24. Bulgaria
 25. Norja
 26. Tsekki
 27. Albania
 28. Pohjois-Makedonia
 29. Ukraina
 30. Tanska
 31. Iso-Britannia
 32. Saksa
 33. Venäjä
 34. Belgia
 35. Australia
 36. Alankomaat
 37. Islanti
 38. Portugali
 39. Georgia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa