Kohti Minskiä osa 4: Makedoniasta Puolaan

Ylihuomenna se huipentuu! Junior Eurovision Song Contest on vain vähän päälle kahden vuorokauden kuluttua ja tunnelma Minskissä alkaa varmasti olemaan jo jännittävä. Tänään käydään vielä läpi viimeiset viisi maata. Kohti Minskiä-sarjan aiemmat osat voit lukea alta.


Makedonia: Marija Spasovska - Doma

Makedoniaa edustaa 13-vuotias Marija Spasovska. Marija aloitti jo nuorena musiikin harrastamisen, hän lauloi ensimmäisen kappaleensa ollessaan 4-vuotias Skopjen musiikkifestivaaleilla. Hän on julkaissut jo CD-levyn, joka sisältää seitsemän lastenlaulua. Laulamisen lisäksi Marija soittaa pianoa ja viulua.

Marijan kappale on koskettava ja liikuttava Doma. Kappaleen on säveltänyt Darko Dimitrov ja sanoittanut Darko Dimitrov yhdessä Elena Risteskan kanssa. Kappaleessa esitetään toive, että kaikki maailman lapset saisivat kodin ja voisivat asua lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä. Viime vuonna Junnuviisut voitettiin kappaleella perheväkivallasta, joten miksei tänä vuonna voisi voittaa kappaleella kodittomuudesta. Makedonia sijoittuu todennäköisesti puolivälin tienoille sunnuntaina, mutta tämänkaltaisella kappaleella he voisivat myös pitkästä aikaa Euroviisuissakin päästä finaaliin.


Armenia: L.E.V.O.N - L.E.V.O.N


L.E.V.O.N on oikealta nimeltään Levon Galstayan. Levon on 12-vuotias ja edustaa Armeniaa tämän vuoden kisoissa. Levon nousi tunnettavuuteen Venäjän The Voice Kids-laulukilpailun kautta, jonka myötä hän pääsi osallistumaan myös moniin muihin laulukilpailuihin. Levonin laulu- ja tanssitaito hakee vertaistaan, sillä hän esiintyy erittäin itsevarmasti suurenkin yleisön edessä.

Levonin kappale L.E.V.O.N kertoo hänen tanssitaidoistaan ja siitä, kuinka muut seuraavat hänen tanssiaan ja rytmejään ja haluavat olla siinä mukana. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Artem Valter joka on yksi suurimpia Armenian musiikkituottajia. Kappale lauletaan kokonaan armeniaksi, mikä on erittäin hyvä. Kappaleesta voisi sanoa kolme sanaa: meillä on voittaja! L.E.V.O.N on todellinen hyvän tuulen kappale. Se tanssittaa ja hymyilyttää pitkään ja sitä huomaa jammailevansa vielä useita tunteja kuulemisen jälkeen. Levon esiintyy loppupäässä, joten kappaleella on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa. Kappaleen kuunteleminen on täysin omalla vastuulla: varsinkin kertosäe jää päähän niinkuin basisti baariin!


Wales: Manw - Perta


Toinen vuoden debyyttimaista on Wales. Walesia edustaa 14-vuotias Manw. Manw aloitti esiintymisen jo nuorena, vain neljä vuotiaana hän esiintyi jo ensimmäistä kertaa julkisesti. Manw rakastaa laulaa ja tanssia ja mainitsee lempielokuvakseen musikaalielokuvan The Greatest Showman. Laulun ja tanssin ohella hän pitää urheilusta ja varsinkin jalkapallon pelaaminen kavereiden kanssa on mukavaa.

Manwn kappale Perta lauletaan kokonaan walesin kielellä, jota myös kymrin kieleksi sanotaan. Kappaleen ovat säveltäneet Ywain Gwynedd, Ifan Sion Davies ja Richard James Hooson Roberts. Kappaleen on sanoittanut Ywain Gwynedd ja se kertoo planeetastamme ja ilmasto-ongelmista ja siitä, kuinka meidän pitäisi pelastaa maapallo. Kappale on kaunis, mutta tulee jäämään pahasti Armenian jalkoihin.


Malta: Ela - Marchin´ On


Maltalta Minskiin saapuu 12-vuotias Ela Mangion. Nuoresta iästään huolimatta Ela on ehtinyt jo edustamaan Maltaa useammassakin kansainvälisessä kilpailussa, muun muassa New Wave Junior-kilpailussa vuonna 2016, jossa hän tuli toiseksi. Ela on tällä hetkellä kiireinen säveltäessään uutta musiikkia, mutta samalla hän opiskelee pianon soittoa ja haaveilee opinnoista ulkomailla. 

Elan kappaleen Marchin´ On on säveltänyt Cyprian Cassar ja sanoittanut Emil Calleja Bayliss ja se lauletaan kokonaan englanniksi. Kappale on voimakappale, joka kehottaa aina vaikeuksista huolimatta marssimaan eteenpäin. Kappale on aika tylsä kuitenkin, eikä se tule kovin hyvin varmaankaan pärjäämään. Elan ääni on erittäin vahva, mikä onkin koko kappaleen paras asia.


Puola: Roksana Wegiel - Anyone I Want To Be


Puolan junnuviisuedustajana on 13-vuotias Roksana, tai Roxie, niinkuin kaverit häntä kkutsuvat. Hän nousi kuuluisuuteen voitettuaan Puolan The Voice Kids-laulukilpailun ensimmäisen kauden. Ennen laulu-uraa Roksana harrasti akrobatiaa, judoa ja tanssia. Hänellä on jo paljon faneja, mikä enteilee hyvää hänen uransa kannalta.

Roksanan kappale Anyone I Want To Be lauletaan osittain puolaksi ja osittain englanniksi. Kappaleen ovat säveltäneet Maegan Cottone, Nathan Duvall, Cutfather, Peter Wallevik ja Daniel Davidsen ja sanoituksesta on vastannut kaikki säveltäjät sekä Malgorzata Uscilowska ja Patryk Kumór. Kappale on erittäin hyvä päätöskappale illalle ja Puola on jo valmiiksi pienessä suosikin asemassa. Kappale on hyvä pop-kappale ja Roksanan ääni on mahtava. Kyllä tämän uskoisi hyvin pärjäävän!


Eurovisionistin pisteet Euroviisuasteikolla:
 • Makedonia: 8
 • Armenia: 12
 • Wales: 5
 • Malta: 3
 • Puola: 7
Eurovisionistin top 20:
 1. Armenia
 2. Israel
 3. Kazakhstan
 4. Alankomaat
 5. Australia
 6. Makedonia
 7. Ranska
 8. Puola
 9. Georgia
 10. Portugali
 11. Ukraina
 12. Wales
 13. Valko-Venäjä
 14. Irlanti
 15. Albania
 16. Malta
 17. Venäjä
 18. Italia
 19. Serbia
 20. Azerbaidzan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö