Maata Näkyvissä-festivaali 2018: Päivä 1

Joka vuotinen Maata Näkyvissä- festivaali Turun Messukeskuksessa ja Gatorade Centerissa käynnistyi perjantaina 16.11. iltapäivän puolella. Väkeä paikalle kerääntyi muutama tuhat, perjantai on vuosittain hiljaisin päivä kaikista kolmesta. Gatoraden puolella mentiin alkuilta kevyen musiikin tahtiin muun muassa brittiläisyhtye LZ7:n tahtiin, kun taas Messukeskuksessa festarit avattiin Raakapotero-tapahtumassa, jossa esiintyi Suomen gospel-kentän raskaan musiikin kärkinimet.

Saved From Ourselves avasi Raakapoteron. Yleisöä paikalle oli kerääntynyt maksimissaan 200 henkeä, tuskin niinkään paljoa. Alternative metalia soittava yhtye ei saanut yleisöä oikein puolelleen ja jätti pahasti monet kylmäksi. Musiikki oli myös miksattu todella huonosti ja laulajan sanoista sai tuskin selvää, musiikin pauhu oli aivan liian luja. Yhtyeen lopetettua aploditkin olivat sen mukaiset, lähinnä vaivaannuttavat.


Raakapoteroa jatkanut Returned sai yleisöä hieman enemmän paikalle. Yhtye on parhaillaan myös tekemässä uutta levyä, joten odotukset fanien joukossa oli käsinkosketeltavissa. Kuitenkin meininki jatkui valitettavasti samankaltaisena kuin Saved From Ourselvesin kanssa, yleisö oli aika heikosti mukana. Musiikin äänenvoimakkuus oli onneksi hieman alempana kuin aikaisemmin, pauhu ei saanut korvia soimaan. Jotenkin tosin keikan aikana tuntui kuin äänenvoimakkuus olisi noussut, ja pauhu oli taas aivan kamala.


Raakapoteron päättänyt Miriam keräsi eniten väkeä paikalle ja saikin yleisön heti paremmin mukaansa kuin kumpikaan aiemmin esiintynyt yhtye. Ei tarvinnut keikan aikana miettiä, mikä Raakapoteron kolmikosta oli suosituin, Miriam sai yleisön huutamaan, laulamaan ja moshaamaan, kaikin puolin hoitivat työnsä kaikkein parhaiten. Ja musiikkikin oli hyvällä voimakkuudella!Gatoraden puolella LZ7 räjäytti miltei katon pois, aivan järjetön show! Yleisö oli mukana alusta loppuun ja shown jälkeen lavarakenteet ja permanto olivat täynnä konfettia. Ilta päättyi Gatoradessa Suomen suurimman nuortenillan merkeissä. Valitettavasti tänä vuonna ei saanut järjestää ehtoollista festareilla, joten osa kävijöistä lähtivät Turun seurakuntiin iltamessuihin. Menoa tämä ei kuitenkaan hidastanut.

Nuortenilta alkoi musiikilla ja yhteislaululla jatkuen tutustumisleikillä. Leikin jälkeen kuultiin nuoren puheenvuoro. Muutaman yhteislaulun jälkeen tuli tanssikilpailun vuoro, jonka voittaja sai varastaa jommankumman juontajan lippiksen. Kisan jälkeen kuultiin Raamattu-opetusta Timo Nisulalta joka vietti myös syntymäpäiviään. Yleisö repesikin yhteisonnittelulauluun. Ilta päättyi Good Weather Forecastin esitykseen. Keikan päätyttyä yleisö siirtyi majoituspaikkoihin viettämään rauhallista yötä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Haloo Helsingin tuore Älä Pelkää Elämää on timantti

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa