Maata Näkyvissä-festivaalit 2018: Päivä 2

Klo 7:15 soi herätys. Fiilis oli "mikä maa, mikä valuutta", ihan pihalla. Kun pääsi tähän maailman aikaan kiinni, sai itsensä sängystä ylös ja aamupesujen jälkeen maittavalle hotelliaamiaiselle. Onnellisesti klo 8:15 matka kohti Gatorade Centeria alkoi.

9:00 Gatorade Centeriin oli kerääntynyt vasta kourallinen ihmisiä, mutta koko ajan porukkaa virtasi sisään lisää. 9:10 päivä polkaistiin kunnolla käyntiin yhteislaulujen merkeissä. Alkulämmittelyjen jälkeen juontajat saapuivat lavalle. Yhdessä he lauloivat Juha Tapion Kuka näkee sut?- kappaleesta version, missä vastattiin kaikkiin kappaleen kysymyksiin. Lopulta kun kello löi 9:20 saatiin lavalle päivän ensimmäinen esiintyjä, Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat. Aikaisesta aamusta huolimatta yleisö oli menossa mukana alusta loppuun. Laulu raikasi pitkin hallia ja meno oli katossa heti!
Kotiinpalaajien jälkeen Lasse Simpanen saapui pitämään opetuksen. Opetuksen jälkeen juontajat esittivät Maata Näkyvissä-festivaalin 2018 epävirallisen tunnuskappaleen, Ylviksen What Does The Fox Say?-kappaleen säveleen tehty Kuuluuko Ananas Pitsaan?-kappaleen. Heti perään lavalle saatiin NNS esiintymään, joka sai yleisön sekaisin heti. NNS:n keikan jälkeen tunsi kyllä hyppineensä ja tanssineensa, yleisö oli koko ajan messissä. Meno oli aivan katossa alusta loppuun!

Klo 11 alkoi Workshopit ja Studiot erilaisista aiheista. Samaan aikaan oli myös lounas ja Open Stage. Open Stagella pääsi halukkaat esiintymään ja yksi heistä valitaan esiintymään sunnuntaina iltapäivän päätöskonserttiin. Klo 13:30 alkoi iltapäivän tilaisuus Gatoradessa. Yleisön aamukankeus oli tiessään ja alun yhteislaulut sai raikuvan vastaanoton. Päiväkonsertin ensimmäinen esiintyjä oli BigBless, joka sai yleisön mukaan täysin alkumetreistä lähtien. BigBless kuvasi myös uuteen kappaleeseensa musiikkivideon. Keikan jälkeen lavalle saapui pitämään puhetta Mika Poutala. Puheen jälkeen palkittiin vuoden festivaaliseurakunta ja palkinnon sai Kemin seurakunta. Palkitsemisen jälkeen lavalle saapui odotettu Juhani Tikkanen (ja yleisö sekoaa!!!). Keikka päättyi suureen konfettisateeseen, jonka myötä Juhani poistui suurten aplodien saattelemana pois lavalta. Päiväkonsertti päättyi brittiläisen Social Beingz-yhtyeen keikkaan.

Klo 16:30 alkoi jälleen Studiot ja Workshopit, sekä niiden lisäksi Messukeskuksessa alkoi erilaisia pienoisesityksiä, muun muassa koomikko-näyttelijä Pyry Vaismaa ja taikuri Miika Korkatti esiintyivät. Lavalla nähtiin myös tanssi- ja teatteriesityksiä.

Hieman jälkeen klo 19 aloitettiin festareiden pääkonsertti yhteislauluilla jälleen kerran. Ensimmäisenä illan esiintyjänä nähtiin äärimmäisen suosittu GFM, joka sai yleisön ympäri areenaa hyppimään ja tanssimaan. Pyroteknisten ilotulisten täyttämä show sai yleisön haltioihinsa. GFM esitti ensimmäistä kertaa ennenkuulemattoman kappaleen Kaikki Maailman Valot, jossa oli mukana myös Juhani Tikkanen. Kappale sai raikuvan vastaanoton yleisöltä! GFM:n jälkeen palkittiin festarien paras flossaaja huutoäänestysvalinnalla. Palkitsemisen jälkeen kuultiin puhe Jeffrey Meinzilta, joka oli saapunut U.S.A:sta asti puhumaan Maata Näkyvissä-festivaalille. Puheen jälkeen käytiin festareiden Pingis Super Cup finaali. Tiukan finaalin päätteeksi voittajaksi selviytyi nuori Herttoniemen seurakunnasta.

Ilta jatkui ylistyksen merkeissä, kun lavalle saapui Brittein saarilta Worship Central. Ylistyksen jälkeen pidettiin noin kahdenkymmenen minuutin tauko, jonka jälkeen kuultiin tarina festareiden syntymisestä, eli Timon Stoori. Tarinan jälkeen lavalle saapui lauluyhtye Liitto Ensemble. Yhtye on a cappella-yhtye, eli kaikki heidän tuottamansa äänet olivat ihmislähtöisiä.

Illassa nähtiin myös suuri yllätys kun raskaan metalligospelin suuryhtye The Rain esitti yhden kappaleen. Yhtyehän lopetti vuonna 2015, joten yhdenkin kappaleen veto oli aika mahtava! Yleisö huusi, kiljui ja lauloi onnellisesti mukana. Ennen illan suurta päätöstä lavalla nähtiin vielä taikuri Miika Korkatti.

Illan päätti itseoikeutetusti Suomen ehdottomasti kovin gospel-yhtye kls. Show oli mieletöntä yhteislaulua, tanssia, huutoa, hyppimistä, kiljumista, pyroteknistä ilotulitusta ja lopuksi myös konfettisadetta. Ei se ihme ole, että kls niin suosittu on. Päivä oli kokonaisuudessaan todella upea, tästä on hyvä osan lähteä kotimatkalle, toisten majoituspaikkoihin. Sunnuntaina jatketaan vielä viimeisten juhlien merkeissä, toivottavasti aurinko paistaa viimeisänä päivänäkin siniseltä taivaalta!

Päivän kuvasaldoa:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laulaen Liverpooliin osa 6: Ensimmäisen semin tulokset

Nautinnon Nizza: Junnuviisujen kappaleet vuosimallia 2023 ruodinnassa

UMK24-kappaleet ruodinnassa osa 2: Yleisö